Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek megéri papnak...

Szerintetek megéri papnak tanulni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 10. 21:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
53%

ha megélni akarsz, ha karriert akarsz ha komoly elismeréseket, akkor nem.

ha te vallásos vagy és hiszek istenben és szeretnéd neki áldozni magadat, terjeszteni az "igét", stb, akkor nyilván megéri.

de szerintem már ott a gáz, hogy ezt kérded, így már valószínű, hogy te nem lennél boldog papként.

2010. jan. 10. 21:30
 2/24 anonim válasza:
20%
Katolikusnak főleg, dughatsz kisfiúkat, meg sok a pénz. Hajrá!
2010. jan. 10. 21:30
 3/24 anonim ***** válasza:
hiszek==hiszel
2010. jan. 10. 21:31
 4/24 anonim ***** válasza:
16%
megéri egy mesében hinni és terjeszteni ? hmm
2010. jan. 10. 21:34
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nézd,sztem itt nem a "megéri" szerint kell mérlegelni,hanem elhivatottságból.Nekem van pap ismerősöm és én is voltam kiváncsiságból a hittudományi egyetem nyílt napján...hát sztem non nehéz lehet(pedig amit én tanulok,az sem piskóta),szóval nagyon fel kell kötni a gatyát-hébert,latint,ógörögöt kell tanulni,nem árt,ha tudsz énekelni,mert komoly énekóra is van,szóval egy rakat tantárgy.Úgy tudom,miután elvégezték,vmi magyarországi egyházi méltóság(nem tudom melyik)rendelkezik azzal h 3évig hol,melyik városban kell lennie-ekkor segédlelkész(sztem ez azért elég húzós család szempontból),aztán maga dönthet,h hol akar lenni-evangélikusoknál így van.Még annyi,h kap szolgálati lakást,talán autót is,de sztem nagyon nehéz meló,mert pl elhelyeznek egy nagyobb városba,nem csak ott kell tartanod misét meg stb hanem akár 100km-rel arrébb is,szóvel ilyen egyházkörzetekre van osztva az ország,és amelyikbe elhelyeznek azt el kell látnod.
2010. jan. 10. 21:34
 6/24 anonim ***** válasza:
77%
am meg előzőnek üzenem,aki a "mesét" írta,h jó lenne,ha nem robbantana itt ki valami vallási vitát.Én egyházi gimibe jártam,és ott nem a bibliai történetekre fektették a hangsúlyt,hanem arra,h szeressük a többi embert,h megtaláljuk a lelki egyensúlyunkat,h tartozhassunk egy olyan közösséghez,ahol vigaszt nyerhetünk,jah és nem utolsó sorban h művelten,intelligensen,felelősségteljesen viselkedjünk-egy lelkésznek elsősorban ez a dolga,már bocs...de te biztos okosabb vagy.
2010. jan. 10. 21:39
 7/24 anonim ***** válasza:
69%

21.30:ha neked havi 30000 ft sok.

Na mi van irigykedsz?Elöled már elfutnak a kisfiúk?

2010. jan. 10. 22:01
 8/24 anonim válasza:
18%
Utolsó: ja meg az ingyen szállás plusz kajapia:D Főleg itt nálunk, az érseki kastélyban de sz.r dolguk van szegény papoknak.
2010. jan. 10. 22:06
 9/24 Zenon ***** válasza:
52%

Másodiknál szakadtam! :DDDDNagy arc lehet!

Egyébként megéri,ha elég elkötelezett vagy,

és valóban hiszel ebben,akkor egyértelmű a döntés.Ha nem vagy benne biztos,akkor talán nem készültél fel rá vagy nem tudod,hogy ez neked való-e.Annak éri meg,aki elhivatott,hogy ennek szentelje az életét,egész lényét.Nem pusztán erős hitre van itt szükség,erős jellemre és bölcsességre is,ami sajnos egyre ritkább tulajdonság a mai papoknál.Gondold meg jól,aztán dönts!

2010. jan. 10. 22:59
 10/24 anonim ***** válasza:
79%

Ha úgy érzed, hogy Isten elhívott erre a szolgálatra, akkor nem kérdés, hogy megéri. Akkor így leszel a helyeden, így leszel boldog.

Ha nem Isten hívására mennél, akkor felejtsd el az egészet!

2010. jan. 10. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!