Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenből miért csak egy van a...

Istenből miért csak egy van a keresztények szerint? És honnan tudják, hogy ő az egy igaz isten?

Figyelt kérdés
Miért nem a sumerok istenei az igaziak,vagy a távol keleti,illetve indián istenek?

2014. júl. 27. 22:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2014. júl. 28. 13:51
 12/19 anonim ***** válasza:
43%

Nem tévednek a keresztények, tényleg egy Isten létezik. Csak abban tévednek, hogy az általuk imádott az egyetlen, a többieké meg kamu.

A legtöbb vallás ki akarja sajátítani az Istent. Mert az ember ilyen. A hinduk vallása meg elmagyarázza, hogyan terjed ki Isten különféle formában...és hiszik egyesek(más vallásban), hogy az a forma, amit ők tapaszalnak meg, az egyetlen igaz. Tiszta lelkületű embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt megértse és fel is bírja fogni...hogy az az 1 Isten van jelen minden vallásban, csak más-más formában...

Magyarul mentesnek kell lennie a hamis egótól, ami azt az illúziót kelti az elméjében, hogy csak az ő vallása az igaz, meg az abban imádott Isten a tuti.

2014. júl. 28. 18:20
 13/19 Szeressük egymást ***** válasza:
93%

A keresztények hisznek abban, hogy az Isten a sínai hegy tetejéről adta az tízparancsolat igéit, melyben megtanitotta, hogy mi légyen az Ő akaratja, és mit kelljen az embernek cselekednie vagy eltávoztatnia. Az engedelmeseket hosszú élettel jutalmazza, az engedetleneket fenyegeti büntetéssel.

S az Isten szólá mind ez igéket

2014. júl. 29. 08:38
 14/19 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Bocs a tel. elkuldte.

Folyt. -

S az Isten szólá mind ez igéket, mondván: Én vagyok az te Urad és Istened, ki az Egyiptomnak földéből kihoztalak téged. Ne legyenek te néked én előttem idegen isteneid.

II.Mózes 20:1-2

Erről mind az próféták is bizonyságot tesznek, mert nem ember akaratjából származtak régen a próféták beszédei, hanem Szent Lélektől indittatván szóltak az Istennek szent emberei.

Mondjátok meg, hozzátok elő, tartsatok egyetembe tanácsot. Kicsoda mondotta meg ezt régi időtől fogva, és eleitől fogva kicsoda jelentette meg? Avagy nem én az Úr? És nincsen én nálamnál több Isten, és megtartó nincsen több én nálamnál.

Ézsaiás 45:21

2014. júl. 29. 08:56
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Nézd csak(iszlám):

48 - Al-Bakara/El-Bekara/A tehén (2/41): És higgyetek abban, amit kinyilatkoztatásként leküldtem, megerősítve azt, ami korábbi kinyilatkoztatás gyanánt nálatok van! És ne legyetek ti azok, akik elsőkként megtagadják azt! És ne kótyavetyéljétek el a jeleimet potom áron! Én vagyok az, akitől óvakodnotok kell!

[link]

Vagy(hinduizmus):

18/65. vers

Gondolj mindig Rám, légy az Én hívem! Imádj Engem, és ajánld

tiszteleted Előttem; így kétségtelenül el fogsz jutni

Hozzám. Ezt megígérem neked, mert nagyon kedves barátom

vagy.

18/66. vers

Add fel a vallás minden változatát, s hódolj meg egyedül

Énelőttem! Én megszabadítalak minden bűnös visszahatástól,

ne félj!

18/67. vers

Ezt a meghitt tudást soha nem szabad ismertetni azokkal,

akik nem önfegyelmezettek, nem odaadóak, nem folytatnak

odaadó szolgálatot, vagy irigyek Rám.

[link]

Látod, hogy máshol is Isten maga mondja.:))))

2014. júl. 29. 09:44
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Ez a legjobb rész:

"Isten újra szólt: "Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ők uralkodjanak a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog."

Ter 1.27"

2015. márc. 31. 00:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Mert a pusztító "Isten" a zsidók istene

Miénk meg a teremtő isten

2016. dec. 19. 15:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Azért, mert a zsidó vallás, ami a kereszténység kialakulásában fontos szerepet játszott (azért nem úgy írom, hogy "alapjául szolgált", mert páran megsértődnek, ha egybemossák a zsidó, keresztény, és iszlám vallásokat, pedig az alapelveik teljesen ugyanazok, és hát jobb a békesség :D), egy istent imádott, és a keresztények is ezt vették át. Eredetileg a zsidók is több istent imádtak (korábbi istenek pl.: Ba'al, Astart (Istár föníciai/héber neve), Dagón, Él (=Jahve), Molokh, stb.), csak kb. 3000-3500 éve átalakult a vallásuk, és csak a főisten (Jahve/Él) tisztelete maradt meg. A kereszténységben pedig ez alapján szintén egy isten lett.
2017. aug. 14. 15:18
 19/19 követ62 ***** válasza:

Miért egy Isten van? Mert nincs több. Mint ahogy már le írták Ő maga kijelenti.

Ez az egyetem Isten nem más mint a Biblia Istene.

És az is jogos, hogy más isten is ugyan ezt állítja (bár ami nem létezik, hogyan állíthat magáról bármit is?)

De nagyon fontos, hogy az igaz Isten igazolja is magát. Előre kijelent dolgokat és azok szóról szóra, pontról, pontra teljesedtek. Amit pedig pontos idői meghatározással látott el az abban az időben be is teljesedett.

Idői profecia nincs több, de van más ami biztos, hogy teljesedik.

Az eddig tapasztaltak háttérbe.

Tehát a profeciák igazoljak az Igaz Istent, mert egyedül Ő látja előre a dolgokat eseményeket.

2017. aug. 14. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!