Igaz, hogy Jehova tanúinak vezetői állítólag kapcsolatban vannak a szabadkőművességgel?
Jehova tanúinak vezetői semmilyen kapcsolatban nincsenek a szabadkőművességgel!
Figyelj meg Godwin esettét:
Godwin így emlékezik vissza: A szabadkőműves-páholy tagja voltam. És bár ez egy testvéri közösségként ismert, amely segítséget nyújt tagjainak, olyan szertartásokat tartottam, melyekben többek között koponyákat és csontokat is használtam, és szellemeket hívtam segítségül. Ezek a szellemek állítólag segítenek a szellemi fejlődésben azoknak, akik kapcsolatba lépnek velük.
A tanulmányozás segített nekem, hogy felismerjem, Jehova Isten gyűlöli a spiritizmusba való bármilyen belekeveredést, mivel ez Sátánnak és gonosz szellemi erőinek befolyása alá vonhatja az embereket.
Folytassam tevékenységemet mint a szabadkőműves-páholy tagja, annak minden misztikumával együtt, vagy hagyjam ott, és szerezzek örömet Jehovának? Az utóbbit választottam. Megsemmisítettem minden szabadkőműves kellékemet, még a ruhát is, melyet az üléseken használtam. Tapasztaltam, mennyire igaz Jézus ígérete, amely így szól: az igazság szabadokká tesz titeket! (János 8:32). Most boldogan osztom meg a tanultakat másokkal. Egyáltalán nem bántam meg.
De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz. Ez jelenti a második halált. (Jelenések 21:8) A versböl kiderül ,hogy a spiritizmust gyakorlók nem fognak örökké élni. És Jehova tanúi nem gyakorolnak spiritizmust, és annak minden fajtáját kerülik, mert örökké akarnak élni,egy paradicsomi földön.
"Ozmium42 nevű felhasználó válasza:
Ha az a kérdés, hogy állítja-e valaki, hogy Jehova tanúi kapcsolatban állnak a szabadkőművességgel, akkor a válasz egyértelműen igen."
Nem, hiszen magam is olvastam utalást erre, innen vettem az "információt". A kérdés az, hogy aki állítja, az milyen alapon teszi ezt, légből kapottan, vagy konkrétan tud konkrét, nevén nevezhető Jehova Tanúi vezetőkről, illetve konkrét elérhetőségeket tud-e konkrét linkeket tud-e, ahol konkrétan utána lehet ennek olvasni és leellenőrizni ennek a valóságtartalmát.
Mindaddig, amíg semmilyen konkrétumról nem tudok, addig számomra ez csak egy meglebegtetett, homályos, ellenőrizhetetlen állítás, talán igaz, talán nem, talán pletyka, talán nem.
Tud valaki konkrétumot?
Köszi a választ, hasznosnak tűnik. Elég okkult elemek ezek, csakúgy, mint az, hogy a Jehova Tanúi szervezet tanításainak jelentős része erősen hajaz egy Johannes Greber nevű spiritiszta (hitehagyott katolikus) pap tanításaira.
info itt:
cikk címe:
Az Őrtorony Társulat és Johannes Greber - hasonlóságok egy spiritiszta és a Társulat tanításai között
Sok gáz dolog kezd kiderülni róluk, és most ez a piramisos is, utánanézek, köszönöm a hasznos tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!