Hogyan gyakorolhatom, erősíthetem itthon a hitemet?
1) Imádsággal. Kérj, adj hálát, dicsőítsd Istent - akár kötött formában, akár saját szavaiddal. Keress egy csendes zugot, ahol kettesben tudsz maradni Istennel, és beszélgess vele minél többet.
2) Tettekkel. Végezd el a tőled telhető legjobban azokat a kötelességeket, amikre Isten hívott, pl. a tanulásban vagy a családi munkamegosztásban. Szolgálj, segíts, hívd fel azt, aki egyedül van, végezd el a munkát ahelyett, aki fáradt, stb. Nem kell nagy dolgokat tenni, csak próbálj meg minél több örömet hozni azok életébe, akik körülötted vannak.
3) Tanulással. Olvass könyveket, tanulj hittant, hogy a Biblia olvasása mellett minél jobban megértsd és magadévá is tedd a tanítást. Jó, ha találsz magadnak ehhez egy segítőt is, akiben megbízol, és aki hittanárként, lelkészként segít téged hited elmélyítésében.
Isten áldjon utadon!
Köszönöm az egyetlen hasznos választ a hatból, amelyik érkezett.
A fiatal nem azt jelenti, hogy gyermek vagyok. Sok vallással ismerkedtem, más vallás szerint neveltek, sokáig nem hittem, de visszatértem hozzá.
A Bibliához való viszonya mindenki magánügye. Én is úgy gondolom, a helyén kezelem.
Nem adok olyanok véleményére, akik bár lehet, tájékozottak, de le akarnak valakit beszélni a hitéről.
Annak a Válaszolónak, aki pedig rendes választ adott: köszönöm. Nem a szüleimmel élek, én rendezem a háztartást, önkénteskedem a kötelességeim mellett. Ettől függetlenül hasznos volt a válaszod, tényleg köszönöm! :)
Csak egy tipp.
maiige.hu-t szoktam mindennap olvasni,és a honlapon meg lehet rendelni a "Győzelem-sorozatot" ezek nagyon hasznos füzetecskék,most kaptam meg (visszamenőleg az összeset) az újak pedig 3 havonta jönnek.
"önkénteskedem a kötelességeim mellett"
Ennyire ráérsz? Jöhetnél hozzánk például mosogatni.
Ha mindennap foglalkozol a Bibliával és ha felmerült egy kérdésed, akkor kutass. Első kérdés lehet talán ez: Elég vajon csak otthon olvasni a Bibliát vagy valami mást is kellene tenned?
Egy kis segítség hozzá: Máté 24:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!