Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért válhattam a gonosz erők...

Miért válhattam a gonosz erők célpontjává?

Figyelt kérdés

Egy 19 éves, átlagos lány vagyok, mégis rengeteg furcsaság történt már velem. Krisztus követőjének tartom magam, de 12-13 éves koromtól kezdve folyamatosan erős kísértések érnek, és bár nem akartam, a démonvilággal is kapcsolatba kerültem. (AKI NEM HISZ A LÉTEZÉSÜKBEN, KÉREM, NE OLVASSON TOVÁBB!)

Volt, hogy megpróbáltak megszállni: remegtem, verejtékben úsztam, nem voltam ura a tetteimnek, mozdulataimnak. Olyan gondolatok fogalmazódtak meg bennem, amelyekről tudtam, hogy nem a sajátjaim... (Egyszerűen nem lehet szavakba önteni azt a borzalmas rettegést, amit akkor éreztem, amikor meg akartak fosztani a testem feletti uralomtól!)

Többször tapasztaltam megmagyarázhatatlan jelenségeket, kopogást, ágyúdörrenést, de ezekre most nem szeretnék részletesen kitérni. Fenyegető üzeneteket is eljuttattak hozzám („Meg fogsz halni!”), és biztos vagyok benne, hogy ezeket senki más nem írhatta. Megtörtént, hogy felvették az alakomat, az én hangomon szóltak az ismerőseimhez, de én is gyakran hallottam őket vérfagyasztó sikolyok formájában. Az volt a legrémisztőbb élményem, amikor a saját szemeimmel láttam egy démont: leginkább egy „hagyományos” szellemhez tudnám hasonlítani, annyi különbséggel, hogy teljesen fekete volt, magas, a tekintete pedig... végtelen gonoszság ült benne. A szobám ajtajában állt, és engem nézett.

Nagyon féltem ezt leírni, mert a legtöbb ember őrültnek fog vélni miatta, de szeretném leszögezni, hogy soha nem éltem tudatmódosító szerekkel, azaz nem próbáltam ki drogokat, nem fogyasztottam/fogyasztok alkoholt, nem szedtem/szedek gyógyszereket, stb. Pszichés problémáim sem voltak soha - sem a történtek előtt, sem pedig utána. Mint mondtam, teljesen átlagos életet élek, leszámítva, hogy időről időre mindig felbukkannak körülöttem ezek a megmagyarázhatatlan jelenségek.

A démonok idővel eltűntek, némiképp „lecsendesedett” a dolog, de még most is vannak látomásszerű álmaim. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy alvás közben törnek rám, de elmondhatatlanul valóságosak, napokig nyomot hagynak a lelkemben. Az egyik ilyen álomban maga a Sátán állt előttem, és gúnyosan kérdezte tőlem, hogy „Ki a te Atyád?”. Én megvallottam neki, hogy Isten, s éreztem, ahogy felszabadul a lelkem, aztán már csak arra emlékeztem, hogy Krisztus lábainál térdelek, átkarolom őket, és... azt az euforikus boldogságot egyszerűen nem lehet leírni! Azóta is vágyom rá, hogy visszatérhessek oda, pedig nincsenek öngyilkos hajlamaim. (Azért tagadok ennyit, mert tartok a hitetlenek támadásaitól...)

Egyébként nem vagyok vallási fanatikus, sőt, elég sok bűnöm van, gyakran elhanyagolom a hitemet, stb., szóval ezen a téren is átlagos életet élek. Amúgy anyukámmal is történtek már hasonló dolgok, a démonok támadásait pedig nem csak én érzékeltem, hanem az egyik legjobb barátnőm is, aki utána még hónapokig rettegett a történtek miatt.

Nos, nagyon hosszúra nyúlt a beszámolóm, de még órákig tudnék mesélni. Ez nem egy „fake” kérdés. Azért tettem fel, mert utólag még mindig nem tudtam magamban a helyére tenni a történteket, viszont ez mindenképpen szükséges lenne ahhoz, hogy rendesen feldolgozzam őket.

Egyébként már kiskorom óta érzek egyfajta elhívást az Atyától, amire még sosem mondtam „igen”-t, de nem tudom, hogy az ő műve lehet-e, ami történt, hogy próbára tegyen, vagy tényleg a Sátánnak vagyok ilyen „kívánatos” célpont. Kérlek, segítsetek válaszokat kapni! R.

2014. júl. 12. 18:13
1 2 3
 1/25 Tamás321 ***** válasza:
30%
Ezek a jelenségek egyszerűen át akarják értékeltetni veled a valóságról alkotható józan felfogást. És miért teszik ezt? Hogy elhiggyed, hogy egy spirituális világban élsz, Isten és Sátán közötti harc alanyaként. Azt akarja, hogy mindig ezzel legyél elfoglalva és így az igazságot ne is keresd. Érzékeltetni akarja veled, hogy egy különleges lény vagy és Istennek egy olyan kiválasztottja, aki különös jelentőséggel bíró jelenéseket kap. Ehhez pedig a környezetedet is megvezeti, hogy hatásosabb legyen. De ezt mind el kell felejteni, mert csak akkor múlnak el. A figyelmet nem kell többé rájuk irányítani, hanem az egyszerű dolgokra és a természet törvényszerűségeire, hogy azok tanítsanak a mennyei dolgokra. El kell felejteni még a kifejezést is, hogy szellem és a Bibliát úgy olvasni, hogy a maga egyszerűségében tudd felfogni. Soha nem szabad túl bonyolult dolgokra gondolni olvasása közben. Nem kell sem elspiritualizálni, sem bonyolítani emberi, okkult tanítások irányába.
2014. júl. 12. 18:47
 2/25 A kérdező kommentje:
SOSEM érdeklődtem az okkultizmus iránt, nem foglalkoztam a „mágiával”, stb., de azért köszönöm a hozzászólásodat.
2014. júl. 12. 18:55
 3/25 anonim ***** válasza:
17%
Mondj igent és vége lesz.
2014. júl. 12. 19:08
 4/25 megfelelő ***** válasza:
47%
Ismerős a dolog. A sátán arra fordítja a legnagyobb gondot, hogy elpusztítsa, aki a legveszélyesebb ránézve. Lehet, hogy még azt sem tudod miért. A pitiánerekkel nem törődik, mert azok nem ellenfelek.
2014. júl. 12. 19:33
 5/25 anonim ***** válasza:
38%

"Miért válhattam a gonosz erők célpontjává?"- MINDENKI, érted mindenki! a gonosz erők célpontja, nincs benne különleges, a tapasztalataidd se azok...MINDEN EMBER próbára van téve ! ki így, ki úgy.....van aki már elbukott végleg...vagy aki elbukik hétszer, de megtér és újrakezdi a küzdelmet századszorra is...

Ma Magyarországon az átlag keresztény nincs ez ellen felvértezve, mert nem olvas spirituális irodalmat, nem él spirituális életet, nincs teljes kegyelmű szentségekkel (keresztség, bérmálás, eucharisztia) ellátva, hogy elég ereje és tudása legyen küzdeni. 19 évesen kevés ismereted lehet ehhez, elvileg anyukád az, akitől a tanácsot kéne kérned....sajnos tudom, hogy a kicsit idősebbek sem bölcsek átlagban,....

Ha fejlődni akarnál, ajánlom olvasásra Vanyó László: "Legyetek tökéletesek.." című könyv szöveggyűjteményéből Makariosz és Evagriosz Pontikosz írásait.

[link] Evagriosz Pontikosz a gondolatokról

ÉS még ez a könyvet, amit azonnal le is tudsz tölteni:

[link] Kis Filokália

2014. júl. 12. 20:02
 6/25 anonim ***** válasza:
34%

Először is, "a kérdezők kedvesebbek Előtte, mint a válaszolók" (Mallász Gitta)

Másodszor, igaz, hogy mindenki lelkében dúl a harc a Kísértő és Krisztus között, de aki Krisztushoz közelebb kerül, annak a próbatételek és a kísértések is növekednek. Próbáljunk meg ahhoz a kevés emberhez tartozni, akik valóban Krisztust követik.

Az én ajánlott olvasmányom: "Padre Pio igazi arca", illetve Mallász Gitta "Az angyal válaszol". A többit privát üzenetben megírtam.

2014. júl. 12. 20:41
 7/25 anonim ***** válasza:
54%
Elég baj ha a mai átlagos keresztények nem tiszta forrásból táplálkoznak, hanem keresztény ezoterikus irodalmat olvasnak és ajánlanak, a Mallász Gitta könyvre gondolok !
2014. júl. 12. 20:51
 8/25 anonim ***** válasza:
0%
Ennél nagyobb bajod ne legyen az életben.
2014. júl. 12. 20:56
 9/25 A kérdező kommentje:
Szerintem már ez is éppen elég ijesztő élmény...
2014. júl. 12. 21:36
 10/25 anonim ***** válasza:
49%
Bocs, az "ennél nagyobb bajod ne legyen" választ a 7/8-as válaszolónak irtam, hogy kívánom, ne legyen annál nagyobb baja az életben, mint hogy mások Mallász Gittát olvasnak.
2014. júl. 12. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!