Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény nőnek illendő...

Keresztény nőnek illendő magassarkú cipőben gyülekezetbe mennie?

Figyelt kérdés
Hàny cm cipő az ami elfogadott ?
2014. júl. 12. 00:45
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
A cipő nem üdvözség kérdése tudom,tudjuk ,de szerintem a kereszténység Krisztus követői Őt kell utánozni.
2014. júl. 12. 02:29
 12/41 anonim ***** válasza:
81%

Nézd, Krisztus nem éppen formális módon tartotta meg a szombatot, a farizeusok megbotránkoztak benne emiatt.

Nem kiálthatták ki királlyá, a tömeg megbotránkozott Benne.

Nem hirdette az atyák törvényeit, sőt ellene beszélt, az írástudók, és társaik megbotránkoztak benne.

Isten fiának mondta magát ember létére, ezért meg akarták kövezni.

A végén bár bűnt nem találtak benne, megölték.

Nekem hasonlít ez a forma, amit Te tálaltál nekünk ehhez. Bár keresitek a fogást a hölgyön, és megbotránkoztok benne, és bár bűnt nem találtok…

Te / Ti vagytok a keresztények, vagy a magas sarkú, magas szárú hölgy? Mert nekem ebben a felállásban nem a hölgy tűnik farizeusnak…

Krisztus nem becsmérelte tudtommal senki öltözékét, aki hozzá ment, de Te tudod.

2014. júl. 12. 02:41
 13/41 anonim ***** válasza:
61%
A kérdésed mintha a kereszténységet parodizáná, bocsánat. Tipikus képmutatás, egymásnak megfelelő szenteskedés, a legfontosabb a felszín... Ha istentiszteletre jársz, miért nem a tartalom a lényeg? A belső békédért jársz, vagy a többi birka ítéletéért? Ha szeretsz magassarkút hordani, akkor hordj ahol akarsz. A hozzád hasonlók nem is értik a lényegét az egésznek...
2014. júl. 12. 03:01
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs erre házirend. A 15-20 cm-es magassarkú viselete a belsőt tükrözi. :-D
2014. júl. 12. 07:33
 15/41 anonim ***** válasza:
35%

Meg kell vizsgálni az okot, hogy mit miért teszünk. Ha azért, hogy Istennek tetszünk, akkor el lehet fogadni dolgokat, mint pl Jézus szombat megNEMtartását.

De ha azt nézzük ezek a nők kiknek akarnak tetszeni, hát elgondolkodtató, hogy mit keresnek ott...

2014. júl. 12. 08:25
 16/41 anonim ***** válasza:

#5 v'ok.

Hupsz, elfelejtettem hogy írásban a szarkazmus nem jön át XD

2014. júl. 12. 10:22
 17/41 anonim ***** válasza:

Hát bocs a puffogásért,de erre csak ezt tudtam írni:D

Amúgy a hol kérdésre -ban-ben a helyes ragozás:)

2014. júl. 12. 11:23
 18/41 anonim ***** válasza:

itt egy kedves valaki azt írja, hogy Jézus Krisztus nem hordott magas sarkú cipöt, akkor nem illik ma sem hordani.

Jézus Krisztus férfi volt, a nök hordják a magassarkú cipöt. A nök hordanak hosszú hajat is, a férfiak nem hordták.

Nadrágot sem hordtak a zsidók, így Jézus sem.... más öltezet volt a szokásos.

Gondolom olyan magas sarkú cipö elfogadott, amelyik még elegáns, nem hogy a viselöje bármelyik pillanatban a földön találja magát, ki ne törje a nyakát :D

2014. júl. 12. 12:30
 19/41 anonim ***** válasza:
54%

Normális esetben a kereszténység a szeretetről szól, nem pedig az illemről. De ha valaki tévedne is, nem az a megoldás, hogy egyből megkövezni vagy tönkretenni az életét. Egyébként is, kik hozzák az illemet és miért?

Véleményem szerint egy egészséges normális embert nem botránkoztat meg egy ruha darab. És tudtommal a törvények sem tiltják, de még csak a Biblia sem a viselésüket.

Így a konklúzió az, hogy nyugodtan lehetséges magassarkű cipőben járni és ne kell foglalkozni az ítélkező, mérgezett lelkű emberekkel.

Arra kell csak figyelni, hogy tényleg ne azért menj oda, hogy szándékosan eltereld az emberek figyelmét és házasságtörésre csábíts másokat. De a házasságtöréshez mindig két ember kell.

A Biblia sehol nem tanítja, hogy ronda, ápolatlan, szürke, mazohista és aszexuális legyél.

Elgondolkodtató zene:

https://www.youtube.com/watch?v=qYiQqSPnIas

A sok álszent ember, mindig a másik hibáját keresi és a maga javát, ahelyett, hogy megértené vagy támogatná a másik embert. Sajnos sokan hajlamosak az ízlésüket vagy aberációjukat összetéveszteni a Krisztussal.

2014. júl. 12. 12:52
 20/41 A kérdező kommentje:
A ruházat nem üdvözség kérdése .Viszont egy nőnek figyelnie kell arra,hogy ne menjen át közönséges férfiszeplősítő stilusba.Nem mindegy milyen indittatásból öltözködünk.Sokszor láttam ,hogy sok keresztény nő feltünőségi viszketegségben szenved olyat is láttam ,hogy a férj, feleség a gyüliben a nő dicséri az Úrat a férfi pedig hátra forog szemezni egy dekoratív hölggyel.Nem vagyok vallásos nem itélkezem ,de már nagyon zavaró ez a pucc parádé.
2014. júl. 12. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!