Létezik menny és pokol?
Kaptam egy videó linket:
http://www.youtube.com/watch?v=gjEog9_2naE
Angelica Zambrano beszámolóját tartalmazza a menny és pokol létezéséről.
Többször végighallgattam, de rengeteg bennem a kétely,
hogy igaz-e, létezik-e a menny és pokol.
Kérlek indokoljátok meg a véleményeteket.
Kedves Gyuri!
A pokol létezését a bigott vallásosok és hamis prófétakövetők tagadják a leghevesebben. Sok helyen szerepel a Bibliában, még Károli Gáspár, a reformáus fordító is hitt benne, és használta a Bibliafordításban ezt a szót. Bár a szövegösszefüggés alapján nem mindenhol szerepel helyesen a pokol kifejezés, de egyértelműen nem a sírral szinonimaként használta, hanem az elkárhozott lelkek büntetési helyét jelölte ő is ezzel a szóval. Példa erre a Jób könyvének egy verse is, ahol a pokol csak a gonoszokat nyeli el, tehát nem lehet felcserélni ebben a mondatban a sírral, ahová minden igaz is belekerül egyszer, valamint egy hasonlat is szerepel a pokolra, hogy hőség és szárazság van azon a helyen, ami a sírokról nem mondható el:
Jób 24:19 Szárazság és hőség nyeli el a hó vizét, a pokol azokat, akik vétkeznek.
Egy másik vers a Jób könyvében amely bizonyítja, hogy a pokol és a sír nem szinonima. Ebben az ember lelkének a halál utáni sorsát írja le, összhangban a Jelenések könyvével. A lélek kerül a halál után a pokolba, és a halál angyalai jönnek érte:
Jób 33:22 És lelke közelget a sírhoz(pokol), s élete a halál
angyalaihoz.
A halál és a pokol szelleme a végítéletkor fogja kiadni a halottak lelkeit,
akiket fogva tartottak, és az örök tűzbe vetik őket:
Jel. 20:13-15 És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok
voltak ; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik
szerint. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek
tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki
nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek
tavába vetteték.
szerintem a hiedelem szerinti formában nem. Ezek szimbólumok, amik belső állapotokat tükröznek, esetleg energiák mozgásához lehet köze.
Én gyakran vézek meditációs gyakorlatokat és pszochoógiai tanulmányokat. Azt tapasztaljuk, hogy a képzelet terében (megjelenítés tere) ugyanilyen képekre fordulnak le a tudati tartalmak.
egyértelműen kizártnak tartom, h létezik habos-babos mennyország angyalkákkal, és tüzes pokol villás farkú sátánnal. Ezek csak képek, amik leírnak olyan tapasztalatokat, amik spirituális síkon történnek.
Igen, létezik. A bűnnek van büntetése. Mindenki felelős a tetteiért, mait eben az életben véghez visz. Nincs reinkarnáció, nincs tisztítótűz. De van feltámadás, és van számonkérés.
Ha elhiszed, hogy Jézus eljött, érted halt meg, a te bűneid miatt, akkor ebben a hitben bűnbocsánatod lesz, ha Isten elé mész.
Akkor pedig átmentél a halálból az életbe, a széles útról a keskenyre.
Mt7
13 "Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
14 Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják."
Nem!!! Nem létezik. A pokol egy téves tanítás! Isten nem olyan kegyetlen hogy örökké kinozza az embereket egy tüzes pokolban.
MENNY-az emberek haláluk után nem mennek a mennybe.A nemlét állapotába kerülnek.Olyan mintha csak aludnának.Ezért ez sem létezik.
"Nem!!! Nem létezik. A pokol egy téves tanítás! Isten nem olyan kegyetlen hogy örökké kinozza az embereket egy tüzes pokolban.
MENNY-az emberek haláluk után nem mennek a mennybe.A nemlét állapotába kerülnek.Olyan mintha csak aludnának.Ezért ez sem létezik.":
Ez eléggé elgondolkodtató.
Ha szívemben elhiszem hogy létezik pokol, akkor az egész
életemet úgy kell élnem ahogy Isten akarja hogy éljem,
és akkor valamilyen szinten szerintem oda a szabadságom,
és retteghetek attól hogy ha valamit rosszul csinálok
akkor a pokolra kerülök.
És a vallás gyakorlása számomra még csak gondolati szinten
rengeteg idegességet okoz, hasmenés, fejfájás, stb...
Kedves Gyuri!
Igen, mind2 hely létezik, sőt, valóságosabb mint ezen a világon bármi is :)
2000 évvel ezelőtt eljött Jézus, hogy önmagát adja értünk, hogy nekünk ne kelljen a pokolra jutni.
DE!!!
Isten olyan jó, hogy szabad akaratot adott az embereknek, hogy a döntés az Ő kezükben legyen. Ha vki elfogadja Őt személyes Megváltójául, ÉS megbánja bűneit, akkor nem jut pokolra. Mivel akkor elfogadja az Ő helyettesítő áldozatául. Jézus, mikor meghalt értünk a kereszten, lement a pokolba,és bejelentette, hogy megtörtént a megváltás. (Mivel, ameddig nem történt meg, azok, akik az Úrban haltak meg, a pokolban, egy elkerített részen voltak, az Ábrahám kebelében.) És a mennybe mehettek Jézussal, nem kellett tovább ott lenniük.
Szóval, arra szeretnék kilyukadni, hogy a Menny és Pokol valóságos, és ha nem bánja meg valaki a bűneit, nem fogadja el Jézust, akkor neki a része az örök(!!!) kárhozat.
Indoklást nem írok, mert már az előttem kommentelők leírták az igéket.
Üdv.
Szerintem igen.Biblia alapján.
Egyébként nem értem azokat az embereket akik azt mondják,hogy"Dehogy létezik,de hülye vagy".Honnan tudják?Miért olyan biztosak benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!