Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnék átkeresztelkedni...

Hogyan tudnék átkeresztelkedni katolikus vallásúvá?

Figyelt kérdés

Református vagyok, a szüleim is azok, de már régóta szeretnék katolikus lenni. Nagyon tetszik nekem ez a vallás, főleg a templomi szertartásuk. Pár éve egy katolikus barátomnak fiának a keresztelőjén voltunk és nagyon megfogott a szertartás, az énekek, meg amikor le kell térdelni.

A reformátusoknál egészen máshogy zajlik egy mise. Milyen mód van arra, hogy átkeresztelkedjek?

2014. júl. 7. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress egy szimpatikus papot és mondd el ezt neki, (mise után bemész a sekrestyébe és elmondod a problémádat. Néhány felkészítő foglalkozásra kell majd járni, néhány dolgot elolvasni és nem lesz akadálya. Ha pesti vagy, küldj egy privt, és mondok egy kört, ahol csak a Bibliával foglalkozva a szemléletre láthatsz rá.
2014. júl. 7. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Emiatt én is érdeklődtem egyszer, azt mondták, hogy mindegy, milyen felekezetbe jártál, ha a Szentháromság nevében kereszteltek, akkor ugyanúgy elfogadják a katolikusok is a keresztségedet.

Gondolom, ha katolikus szeretnél lenni, akkor már csak az elsőáldozást, bérmálást kell végigcsinálnod, de erről inkább tényleg egy plébánost kérdezz.

Minden jót! :)

2014. júl. 7. 16:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Újra megkeresztelkedni nem fog kelleni, mivel a reformátusok is ugyanúgy a Szentháromság nevében keresztelik a tagokat, így a felekezetek elfogadják egynek a keresztséget.

Felkészítésre kell majd járni, ez pár hónapot fog igénybe venni, aminek a végén elsőáldozó leszel és bérmálkozol. Fel kell venni egy plébániával a kapcsolatot, ahol az atya segíteni fog ebben.

2014. júl. 7. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Na végre egy valaki a helyes kérdést teszi fel. :)

Szerintem a lényeg az hogy járj el hittanra amint teheted. A végén életgyónást kell majd végezni és ezután áldozhatsz majd. Egyébként ahogy a többiek írták a keresztséged már érvényes tehát nyugodtan vallhatod magad katolikusnak és járhatsz misére. Ha írsz egy privát üzenetet akkor szívesen segítek papot keresni. (ha tudok, mert nem tudom hogy merre laksz)

2014. júl. 8. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is reformátusnak lettem megkeresztelve. Ma már Római katolikus vagyok.Nekem járnom kellett felnőtt katekézisre kb. fél évig.Az elsőáldozásom előtt katolizáltam,ami annyit jelent,hogy a Plébános úr után egy szöveget kellett ismételnem, hogy szeretnék visszatérni az egyházba. Most készülök a bérmálkozásomra, ami ősszel lesz.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Isten áldjon mindenkit!

36 N

2014. júl. 8. 20:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 9. 10:35
 7/8 Mulder614 ***** válasza:

azért előtte mindenképp vizsgáld meg a tanításokat is mert az egy dolog hogy szép szertartás.

de a Máriához való imádkozás....stb nincs a helyén.

2014. júl. 31. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:
ájájááj, meggyüttek a bálványimádozósok.....fussunk :D
2014. aug. 1. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!