Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van cölibátus a katoliku...

Lynn-it kérdése:

Miért van cölibátus a katolikus papoknál? És még melyik vallásban van?

Figyelt kérdés

2014. júl. 6. 17:43
 1/8 atika7 válasza:
4%
a homokos pedofil papok koreben nagyon elfogadott
2014. júl. 6. 18:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Van egy olyan ige szakasz Pál leveleiben, amikor arról ír, hogy jó dolog, ha az embernek nincs házastársa, mert akkor csakis Istenre tud figyelni. Hát ezért van olyan, aki ezt választja.
2014. júl. 6. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:

ha érdekel de elég hosszú cikk

[link]

2014. júl. 7. 06:03
 4/8 anonim ***** válasza:

8 A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig ezt mondom: jó nekik, ha úgy maradnak, mint én is. 9 Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni.

Tehát valóban Isten ajándéka kellene, hogy legyen a cölibátus, mert csak az arra elhívottak képesek megtartani.

Ugyanis, még ezt is írja Pál:

5 Ne fosszátok meg egymást magatoktól, legfeljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy szabaddá legyetek az imádkozásra, de azután legyetek ismét együtt, nehogy megkísértsen a Sátán titeket azáltal, hogy képtelenek vagytok magatokon uralkodni.

Ez miatt van nagyon sok megrontás is, akár a katolikus egyházon belül, de minap olvastam, hogy Jehova tanúi között is vannak pedofilok, most már bíróság útján elítélve, pedig ott nincs cölibátus. A sátán kísértése sikeres ezekben az esetekben, bár én azt mondom, hogy egy gyermek megrontása a legnagyobb vétek, ami létezik, mert ott mind a két parancsolat meg van szegve - Szeresd Istened, aki megparancsolta, hogy a gyermekre vigyázni kell és szeretni, és Szeresd felebarátodat. Erőszak útján lehet szeretni vajon? Nem.

Borzalmas belegondolni, hogy ilyen emberek hirdetnek igét.

2014. júl. 7. 08:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Engé tudod az a különbség, hogy a tanúk kiközösítik az ilyen egyéneket, míg a nagy egyház sajnos eldugta poedifil papjait más helyekre. Ha ök is a Biblia szerint jártak volna el és Pál apostol tanácsa szerint kiközösítették volna az ilyen egyéneket.....

Az elsö keresztények között is voltak az erkölcstelenség miatt kiközösítve....még Jézus egyik tanítványa is áruló volt.

De szerencsére az emberi tökéletlenség, a bün nem köti gúzsba a Mindenható Istennnek a kezét. Akaratát végrehajtja, szerencsére nem fordít hátat az öszinte embereknek. Az Armageddoni csatában, amit Jézus a Fia fog végrehajtani, bizony felelni fog minden egyén saját magáért. Nem kollektív bün, hanem személyesen... Érdemes elolvasni a Galata 5:19-töl, hogy kik nem öröklik Isten országát.

2014. júl. 7. 08:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Érdemes akkor elolvasnod a bírósági tárgyalásról készült feljegyzéseket, hogy több áldozat is jelezte, hogy sérelem érte őket, mégsem lett kiközösítve a vén. Így a tanúk mellett felhozott érv nem valós.

De van több ilyen eset is, ami még a tárgyalás végkimenetét várja, ott sincs kiközösítve, mivel a tanúknál egy olyan utasítás van érvényben, hogy 2 vagy 3 szemtanúnak kell lennie ahhoz, hogy a vád helyt álljon. Egy erőszaknál ez nem lehetséges, így megint csak a jézusi parancs ellen vétenek a tanúk, mikor a saját törvényeiket helyezik Krisztus elé.

2014. júl. 7. 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:

De most rákerestem ezekre az ügyekre:

Szabadon távozhatott a bírósági tárgyalásról egy angol pedofil, aki gyermekek elleni szexuális inzultusok sorát ismerte el.

Michael Porter a Jehova tanúi egyháznál betöltött pozícióját használta ki, hogy a gyerekek közelébe férkőzzön. A 38 éves férfi 24 gyermekmolesztálást ismert el, egyik áldozata egy mindössze másfél éves kisbaba volt.

Porter a molesztálásokat több mint 15 év alatt követte el. Továbbra is Jehova Tanúja maradhatott és vénként szolgál az észak londoni Barnet, Mill Hill királyság-teremben. A bíróságon a Jehova Tanúi egyház végig támogatta.

Ezt újra leírom:

A bíróságon a Jehova Tanúi egyház végig támogatta.

De egyre több pedofília kerül napvilágra a tanúk szervezetében és mindannyiszor maradhat vén, vagy tisztségviselő az, aki elköveti. Nem értem, hogy tényeket miért kell meghazudtolni.

2014. júl. 7. 09:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Elo pelda vagyok arra,h Jehova Tanuinal nem lehet akarmit csinalni. Helytelenul viselkedtem,es igenis kikozositettek. Ezt pedig teljesen jogosnak tartom. Ha valakit erdekel miert,kerdezzen. Megertettem , h mi az amit nagyon rosszul csinaltam,es alig varom hogy visszaterjek hozzajuk. Ez egy szeretet teljes gondoskodas.
2014. júl. 14. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!