Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor és hogyan fogadtad el...

Mikor és hogyan fogadtad el Jézust megváltódnak?

Figyelt kérdés
A megtérésed története érdekelne.
2010. jan. 6. 19:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
az mindegy, milyen kabitoszer, kemeny drogok voltak.Hogy honnan tudom?Elolvastam a tizparancsolatot, abban minden benne van.Ertem azt is mar, h Isten nem azert tilt dolgokat, mert nem akarja, h mi jol erezzuk magunkat, hanem mert tenyleg rosszak-csak mi ezt nem ertjuk(ezt is tapasztalatbol m0ondom)
2010. jan. 6. 19:50
 12/25 anonim ***** válasza:
igen, az egyértelmű. de mi a helyzet az élet egyéb területeivel? vajon mit kíván meg töllünk Isten? én sokat foglalkoztam ezzel, hogy hogy felelhetnék meg Istennek, mikor nem is tudom, mit vár el. de miután elkeztem olvasni a bibliát, nagyon gyakorlatias, és a nem elavult tanácsokat kaptam belőlle. te olvasod a bibliát?
2010. jan. 6. 19:53
 13/25 anonim ***** válasza:
sztem ez az egesz csak latszolag tunik bonyolultnak, de igazabol pofonegyszeru.Hogy mit kivan tolunk, amit mondtam, a tizparancsolat leirja tok egyszeruen.Szeresd felebaratodat, mitn magadat, es szeresd az Istent, ebben minden benne van.Ebbol jon az hogy ne olj, ne lopj, stb, tehat ne tegy rosszat.Egyebkent pont ezert van bennunk lelkiismeret, hogy mindig tudjuk, mi a helyes es mi nem.Nem kell tulbonyolitani.Amugy persze, szoktam bibliat olvasni, mar csak azert is, mert nagyon szeretem a tortenelmet.
2010. jan. 6. 20:15
 14/25 anonim ***** válasza:
40%
a lelkiismeret veszélyes dolog. ha nem igazítod ki rendszeresen, könnyen elvihet a helyes útról. nézz szét a világban: minden embernek van lelkiismerete, de ez nem látszik. miért? mert eltértek, mint egy bogár eltér az útjától egy villanykörte hatására. folyamatosan ki kell igazítani, különben előbb utóbb azt veszed észre, hogy eltértél a helyes iránytól. ebben segít egy nyitott biblia. ne feledd 1 út van. mégis, több, mint 30000 vallás. vajon mindegyik elfogadható Isten előtt?
2010. jan. 6. 20:22
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
ebben nem ertek egyet, sztem meg ponthogy a lelkiismeret a legosztonosebb dolog, amire mindig hallgathatsz, Isten pont azert "tette" belenk, hogy tudjuk, mi az ami hlyes, es mi az ami nem.A vallasokrol annyit, hogy tokmindegy hogy mondjuk, Allah vagy Isten, vagy barmi mas, a lenyeg mindig ugyanaz.Es nyilvan vannak rossz vallasok is, vagyis szektak, de mindenki valaszthat, h melyiket akarja.Es mindenki elott ott all a lehetoseg, hogy a jot valassza.
2010. jan. 6. 20:29
 16/25 anonim ***** válasza:
es hogy meg mit kivan tolunk Isten?Ha olvasod a Bibliat, biztos ismered azt a tortenetet, mikor a gazdag ember elmegy hazulrol es kincset biz a szolgaira, hogy szaporitsak, amig o hazaer.Mindegyikre mas osszeget biz.Na pontosan ezt varja tolunk Isten, hogy a kepessegeket, amiket adott nekunk, forditsuk jora, kamatoztassuk, amennyire csak tudjuk.
2010. jan. 6. 20:32
 17/25 anonim ***** válasza:
es meg annyit, hogy szerintem eleg, ha korulnezunk a kozvetlen kornyezetunkben, ott is tehetunk sok mindent.Szoval nem kell, hogy egybol misszionarius legyen valaki, vagy apaca, aprobb dolgokat is tehetunk, pl foglalkozhatunk a testverunkkel, vagy segithetunk otthon, szoval megmutathatjuk az embereknek, hogy kihez tartozunk.Mert ugye a cselekedetek szamitanak, nem az, hogy mit mond valaki a szajaval...szerintem, ha latjak a viselkedesedet, sokkal tobbet er, minthogyha fuenk fanak elmondod, hogy te kereszteny vagy.
2010. jan. 6. 20:38
 18/25 anonim ***** válasza:
Amugy visszaterve az elozo temara, szerintem igenis minden embernek van lelkiismerete, csak sokan elhallgattatjak, nem foglalkoznak vele, mert nem hisznek Istenben, es ugy vannak vele,hogy az egesz egy humbug, es nem kell majd sosem felelni a buneikert.De pont ez a jo a vallasban, hogy te dontod el, hiszel-e vagy sem, az Ur Jezus felkinalja a lehetoseget, ha nem elsz vele, nem eroszakolja rad senki.Egyedul a tied a dontes.
2010. jan. 6. 20:41
 19/25 anonim ***** válasza:

Itt egy jó könyv, ha van kedvetek nézzétek meg:

[link]

2010. jan. 8. 11:04
 20/25 anonim ***** válasza:
91%

Én 2004 nyarán,19 évesen, tértem meg, egy keresztény táborban. Az volt a 4. évem ott, előtte egyáltalán nem érdekelt Isten, nem hívő családban nőttem fel, és ha szóbakerült a kereszténység valahogy, akkor a reakció az volt: "hülyeség, nem érdemes vele foglalkozni", és mivel mindíg ezt hallottam én is így gondoltam. Szerettem/szeretek kosarazni, és egyik haverom elhívott egy kosárlabda táborba, ami amúgy egy keresztény tábor, ahol volt kosárlabda oktatás is, de ebből nekem csak a kosárlabda tudatosult, az meg hogy mit jelent az, hogy keresztény tábor, az csak ott derült ki számomra mit is jelent. Délelőtt Biblia óra, esti alkalom, ahol szintén Istenről beszélnek, esti szobai áhitatok. Ezekért nem voltam odáig, ki is hagytam volna őket szivesen, de a kosárlabda része tetszett a tábornak, és ezért a következő 3 évben már 2-2 hétre mentem. És Isten lassan munkálkodott bennem, a 3. évem után, miután hazamentem, megtaláltam dédimamám Bibliáját(101-éve nyomtatták), és el kezdtem azt olvasni, kiolvastam, és miközben olvastam, kezdtem rájönni arra, hogy nekem is szükségem volna Istenre, és hogy van velem valami probléma, és ez távol tart Istentől. Aztán a következő évben ismét elmentem abba a táborba, és ott a 2. héten összeáltak a dolgok, felismertem azt, hogy bűnös vagyok, és a bűneim elválasztanak engem Istentől, és a bűneim miatt a pokolra kell jutnom. DE azt is, hogy Isten annak ellenére szeret, hogy én bűnös vagyok, és Jézus azért jött el, hogy meghaljon hejettem, és halálával kifizesse a bűneim büntetését(mindenkiét), és nem csak meghalt, hanem fel is támadt, és kész megbocsájtani és örök életet adni mindenkinek, aki kéri Őt. Ekkor fogadtam el Jézus Krisztust mint megváltómat.

Röviden ez volna megtérésem története.

2010. jan. 8. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!