Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten tiltja a bálványimádá...

Ha Isten tiltja a bálványimádást, akkor sok katolikus miért állít Jézus-szobrot és hasonlókat és azt imádja?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, hívő vagyok és nincs azzal bajom, hogy sok helyen ki van téve a kereszt, rajta Jézussal. De akkor ezek szerint ez nem bálványimádás?

2014. júl. 6. 14:37
1 2
 11/14 Kvasnika László1973 ***** válasza:
Sziasztok, nagyon lényeges kérdést vetett fel a kérdező, erre szeretnék pár sorban válaszolni. A bálvány imádás nem csak szobrok és tárgyak imádatát foglalja magába. Mert a pénz imádatára is azt irja az Ige hogy bálvány imádás. Ezen felül mások bálványozása is bálvány imádásnak számit. Pl: sztárok utáni rajongás, a testünk külömbbőző imádata, gondolok itt arra hogy ha valaki nem csak azért edz hogy fitt legyen hanem már betegesen a tükör elött pózol
2014. júl. 7. 15:03
 12/14 Pietrosol ***** válasza:

yuda!

"Jómagam is említettem már jóhiszemű katolikusoknak, hogy ez amit művelnek templomokban, ez a giccses parádé, szobrok, festmények tisztelete, azoknak tulajdonított isteni szerep, vagy közvetítői szerep, vagy előttük való leborulás, vagy bárminemű természetfelettivel való összekapcsolásuk mind-mind bálványimádás."

http://www.youtube.com/watch?v=2lc5AYRzdUE

Hát ez mi, ha nem egy giccsparádé és leborulás a milliós hang és fénytechnika előtt?

Más szemében a szálkát ügyesen észrevetted, de az ezt megelőző lépést kihagytad.

2014. júl. 11. 10:21
 13/14 Anxo ***** válasza:
36%
Én katolikus vagyok, de nem a Jézus, hanem a Mária szobromat imádom. Múlt héten ígértem neki, hogy ha meghallgatja az imámat, akkor újraaranyoztatom a koronáját.
2014. júl. 11. 18:15
 14/14 Kvasnika László1973 ***** válasza:
hát elég buta dolog Mária szobrokat koronázgatni, mivel csak is Jézus a király
2014. aug. 19. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!