Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szűz Mária egész életében...

Szűz Mária egész életében szűz maradt?

Figyelt kérdés
2014. júl. 3. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy József idős volt? A Biblia ezt sehol nem állítja. Elég erősnek kellett lennie ahhoz, hogy fiát megtanítsa az ácsmesterségre.

Sajnos valaki olvas valahol valamit, és azt egyből készpénznek veszi...

2014. júl. 3. 21:36
 12/19 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A szüzen fogant azt jelenti, hogy szeplőtelenül vagyis, hogy mentes az eredendő bűntől. Jótanács: Ne materializálj!

2014. júl. 3. 21:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Tőlem biztosan szűz... ezt tanúsítani tudom. :-)
2014. júl. 3. 22:45
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Miért lettem lepontozva? A Bibliának miért mondd ellent a katolikus egyház?

Máté 1:25 de nem volt közöttük

testi kapcsolat mindaddig, amíg

Mária meg nem szülte a fiát, akit

Jézusnak nevezett el.

Tessék. Írja a Biblia.

2014. júl. 4. 18:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Tegyük fel hogy mindez megtörtént Máriával, és aztán valaki ugye leírta. Ez a valaki azt írta le hogy Mária szűz volt és így született Jézus.

Szerintem a történet így nézhetett ki:

Mária és József összeházasodtak. A korkülömbség ugye hatalmas volt, nyilván Máriának nem sok gusztusa volt a dologhoz. Így összefeküdt valaki mással. Aztán kiderült hogy terhes, na de a férje nem termékenyíthette meg, hiszen még nem csinálták. Márpedig a házasságtörés igen komoly bűn. Így Mária kijelentette hogy még szűz, és egy angyal mondta neki hogy Isten gyermekét fogja kihordani. Probléma megoldva. És aztán a Bibliában leírták amit az emberek tudtak az ügyről.

2014. júl. 4. 18:25
 16/19 anonim ***** válasza:

4es vagyok, engem miért pontoztatok le? Tudtommal igazat írtam... A katolikus egyház kinyilatkoztatta Mária örökkön szüzességét, tehát ha katolikus vagy, neked is ezt kell hinned.

A Bibliában viszont nincs benne, ezért a protestáns egyházak nem szokták ezt elfogadni. ezt akartam kifejezni a válaszommal...

2014. júl. 5. 14:57
 17/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok

"A szüzen fogant azt jelenti, hogy szeplőtelenül vagyis, hogy mentes az eredendő bűntől."

Valóban, csakhogy a "szüzen fogant" nem Jézus fogantatására utal az egyház, hanem Mária fogantatására - szerintük ezért választotta ki Isten.

2014. júl. 6. 08:12
 18/19 PHP de kóder! ***** válasza:
ajanlom figyelmedbe a brian eletet :)
2014. júl. 15. 13:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Valóban szűz volt Mária Jézus születésekor?

A Lukács 1:26–31 (Kat.) beszámol arról, hogy Gábriel egy „szűzhöz”, Máriához vitte a következő üzenetet: „Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni.” Ezután a 34. vers kijelenti: „Mária megkérdezte az angyalt: »Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek [„nincs nemi kapcsolatom férfival”, ÚV]?«” A Máté 1:22–25 (Kat.) hozzáteszi: „Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott: Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten. József erre fölébredt álmából és úgy tett, ahogy az Úr angyala parancsolta. Magához vette feleségét, de nem ismerte meg, míg világra nem hozta fiát, akinek a Jézus nevet adta.”

Ésszerű ez? Biztosan nem volt lehetetlen a Teremtőnek, aki az ember szaporítószervét tervezte, hogy természetfölötti módon előidézze Mária méhében egy petesejt megtermékenyülését. Jehova csoda útján átvitte elsőszülött égi Fiának életerejét és személyiségét Mária méhébe. Isten tevékeny ereje, a szent szelleme vigyázott Mária méhében a gyermek fejlődésére, így tökéletes ember született meg (Luk 1:35; Ján 17:5).

Mindig szűz maradt Mária?

Máté 13:53–56, Kat.: „ Amikor ezeket a példabeszédeket elmondta, Jézus eltávozott onnan. Visszament városába, és az ottaniakat tanította a zsinagógákban. Azok csodálkozva kérdezgették: »Honnan van ennek a bölcsessége és a csodatevő ereje? Nem az ácsnak a fia? Nem Mária az anyja, nem Jakab, József, Simon és Júdás a testvérei [görögül: a·del·phoi′]? S nővérei [görögül: a·del·phai′] nem mind itt élnek köztünk?«” (E szöveg alapján arra a következtetésre jutnál, hogy Jézus volt Mária egyetlen gyermeke, vagy inkább arra, hogy több fia és lánya is született?)

A New Catholic Encyclopedia (1967, IX. köt., 337. o.) elismeri a Máté 13:55, 56-ban használt görög a·del·phoi′, illetve a·del·phai′ szavakkal kapcsolatban: „az evangélista korának görögül beszélő világában a vér szerinti fivérek és nővérek megjelölésére használták, és a görög olvasók ezt természetesen így is értették. Helvidius a IV. század vége felé (380 körül) egy ma már fel nem lelhető műben ezt a tényt azzal a szándékkal emelte ki, hogy Máriának Jézus mellett további gyermekeket is tulajdonítson, s hogy ezzel példaként állítsa őt a sokgyermekes családanyák elé. Szent Jeromost [Sophronius Eusebius Hieronymust] az egyháznak a Mária örök szüzességével kapcsolatos hagyományos hitnézete arra késztette, hogy vallásos röpiratot készítsen Helvidius ellen (Kr. u. 383), amelynek fejtegetései . . . még ma is népszerűek a katolikus egyház hittudósai körében.”

Márk 3:31–35, Kat.: „ Amikor anyja és rokonai odaértek, kint maradtak, beküldtek érte és hívatták. Sokan ültek körülötte, szóltak neki: »Anyád és testvéreid kint vannak, és keresnek.« Így válaszolt: »Ki az én anyám és kik az én testvéreim?« Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, s csak ennyit mondott: »Ezek az én anyám és testvéreim! Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.«” (Itt már igazán világos lesz a különbség Jézus vér szerinti testvérei és szellemi testvérei, vagyis a tanítványai között. Senki sem mondhatja, hogy a Jézus anyjára való hivatkozást nem úgy kell felfogni, ahogy azt Jézus mondta. Akkor vajon következetes lenne úgy érvelni, hogy itt nem vér szerinti testvérekről, hanem esetleg unokatestvérekről volt szó? Azon rokonok megjelölésére, akik nem testvérek, mint például a Lukács 21:16-ban, más görög kifejezést szün·genón′] használtak

2015. jan. 5. 03:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!