Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szűz Mária egész életében...

Szűz Mária egész életében szűz maradt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy szeplőtelen fogantatásról van szó, de arról nem, hogy az is maradt-e továbbra is (?)

Nem úgy van, hogy elhálással lesz "valóban" érvényes a házasság, vagyis pontosabban felbonthatatlan. Tehát, ha nem hálták el, akkor a Szent Család házassága éppen nem volt érvénytelen? Mit látunk, hogyan vannak ezek?

2011. jan. 18. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
27%

hát, álltólag József olyan öreg volt hogy nem ment neki a dolog! Ezért lépett félre Mária, és születhetett meg Jézus:)

persze a vallásosaknak biztos van más magyarázata!

2011. jan. 18. 13:21
 2/17 anonim ***** válasza:

hát,ha Mária szűz maradt,akkor Jézus testvérei is szeplőtelenül fogantattak.:)

Bár hallottam olyat,hogy az itt (Máté 12:46 Mikor pedig még szóla a sokaságnak, íme az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakünn, akarván ő vele szólni.

Máté 12:47 És monda neki valaki: Íme a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled.

Máté 12:48 Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim?

Máté 12:49 És kinyújtván kezét az ő tanítványaira, monda: Íme az én anyám és az én testvéreim!

Máté 12:50 Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nekem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.)

az unokatestvéreiről van szó,de mivel erre külön szó van,semmi okunk ezt feltételezni.

Amúgy meg nem hiszem,hogy József ennek túlzottan örült volna.

PEACE

2011. jan. 18. 13:23
 3/17 anonim ***** válasza:
41%

Máté 1:25 És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő elsőszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.

Az ismerni a szexuális kapcsolatot jelenti a házasságban.

Nyilván mint személyt előtte is ismerte Máriát.

tehát addig nem volt szexuális kapcsolatuk,amíg Jézus meg nem született.Ezt támasztja alá a testvéreiről szló többi ige is.

PEACE

2011. jan. 18. 13:28
 4/17 anonim ***** válasza:
67%
Már hogy lett volna! A József már a vőlegénye volt, mikor a Mária megfogant a Jézussal, ezért is álmodta meg József (az angyalok által), hogy ne félje elvenni Máriát, mert terhes, de nem pasitól. Nos és József utána elvette. És Jézus születése után lett nekik gyerekük több is, Jézusnak voltak "kitestvérei".
2011. jan. 18. 13:29
 5/17 anonim ***** válasza:

Máté 13:55 Nem ez-e amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-e Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?

Máté 13:56 És az ő nőtestvérei is nem mind minálunk vannak-e? Honnét vannak tehát ennél mindezek?

2011. jan. 18. 13:34
 6/17 anonim ***** válasza:

"A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképpen a feleség is a férjének. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok." (I. Kor. 7:3-5)

Igaz, hogy hozzáteszi Pál, hogy nem parancsolatból mondja, de az igazából magára a házasságra vonatkozik.

Tehát az amikor Pál felszólitja a házastársakat, hogy ne fosszátok meg egymást, az egyértelműen a rendszeres házaséletre vonatkozik. Ez legalább olyan fontos, mint a "ne paráználkodj" vagy "ne ölj" parancsolat.

Ráadásul feltételezhető, hogy Mária is meg József is fizikailag és mentálisan is ép, egészséges, törvénytisztelő zsidó emberek voltak, akik egészséges és rendszeres nemi életet éltek Jézus születése után. Nem véletlenül mondta az angyal Józsefnek, hogy "ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet." Ebben, hogy "magadhoz venni" benne van az, hogy teljesen elfogadhatja, később "bemehet hozzá", teljes értékű házaséletet élhetnek, mint bármely más törvénytisztelő zsidó házaspár.

2011. jan. 18. 13:35
 7/17 anonim válasza:
50%
hat ha jezusnak voltak meg testverei akkor maria csak nem lehetett szuz
2011. jan. 18. 15:17
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az észrevételeket!

Ha voltak testvérei, de valóban voltak? Az említett szakaszok eredeti szövegben is testvér szó szerepelhet, vagy csak (olykor szokás szerint...) fordítási problémával állunk szemben. S nem testvérnek szólított-e ő mindenkit eleve? (mint ahogy arra utalás is történt)

2011. jan. 18. 15:22
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Persze, és a szobra könnyezik Csíksomlyón.

Mikor nősz már fel?

2011. jan. 18. 17:21
 10/17 anonim ***** válasza:
59%

Jézusnak voltak TESTVÉREI?! wtf? :O

hát erről nem hallottam még SOHA, de lehet, h én vagyok tájékozatlan....

2011. jan. 18. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!