Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti csalódtatok Istenben?

Ti csalódtatok Istenben?

Figyelt kérdés

2014. júl. 2. 17:07
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
48%
Én akkor fogok, ha kiderül, hogy létezik.
2014. júl. 2. 17:22
 2/29 anonim ***** válasza:
49%

Igen. 1. Elém tolakodott a Lidlben. 2 Úgy vette be a busszal a kanyart, hogy halomra dőltünk. 3. Fél óra volt, mire végre kihozta a Brassóit.

Lehet, hogy nem Ő volt, de mit lehet tudni ebben a tömegben, így hát Rá haragszom, csalódottan.

2014. júl. 2. 17:27
 3/29 anonim ***** válasza:
Én most konkrétan a Fehér Istenben..nem volt nagy szám.Se eleje se vége..
2014. júl. 2. 17:36
 4/29 yuda ***** válasza:
53%

Régen, mikor fiatal keresztény voltam előfordult.

Akkor még nem ismertem Istent és ha nem úgy "működött" és nem azonnal ahogy én szerettem volna, akkor bizony még dühös is voltam. :)

Később elkezdtem a napi személyes közösséget gyakorolni Vele és rendszeres biblia olvasó lettem. Lényegesen jobban ismerem, mint előtte és ez az érzés megszűnt.

Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy Isten élő, szuverén, szabad akarattal rendelkező személyiség és nem egy üdítős automata, ahová bedobod a 200 ft-ot és azonnal löki a kólát.

Ha így állsz hozzá egy személyhez, ---legyen példa az édesapád- ha odamész apukádhoz és követelődsz, és elvárod azonnal ugráljon körülötted, mert te ezt így kitaláltad, hisztizel, akkor benne is csalódni fogsz. :D

Apukád sem fog mindent rögtön teljesíteni, ha van egy kis esze, mert elkényeztetett kölyök leszel. Ha hisztizel pedig főleg nem.

Isten, az Atya a legjobb apa az univerzumban. Gondold végig milyen lehet a világ legjobb édesapja?!

Nem fog kényed-kedved szerint körülugrálni és nem lesz a csicskád. Apukád nem azért van a világon, hogy kicsi fia kinyitja a száját, követelőzik és kiszolgálja. (Ezt egyébként csak egy szolgától várhatnád el, ne keverd a fogalmakat)

Amennyi görcsölő, túlérzékeny, önigazult "keresztényke" van a világon...Isten ilyenkor bölcsen mosolyog rajtatok és várja mikor lesztek kicsit érettebbek.

Valójában nagyon is közel áll az Istennel való kapcsolat, az apa-fiú kapcsolathoz és annak fejlődési, növekedési állomásaihoz.

Egy jó apa örömét leli a fiában. Örömét leli főleg, ha az a gyerek egészséges értékrendű, becsületes, jószívű, mások felé segítőkész, hálás, ....de ahhoz, hogy egy komolyabb dolgot rábízzon, mondjuk a vállalkozásában részt vegyen, -azt nem fogja a 10 éves gyerekére rábízni. Lássuk be, nem lenne logikus.

Az is teljesen logikus, ha egy apának gyereke van és a gyerek havonta egyszer szól hozzá, és akkor sem élvezi a vele való kapcsolatot, hanem mindig csak kér és követel, mert neki most kis autó kell, neki ez kell, az kell...soha nem fejezi ki az apa felé a tiszteletét, szeretete nem nyilvánul meg semmiben, csak a kérésben, nem szeret a társaságában tartózkodni, hanem csak a javai kellenek és akkor megy hozzá, ha kell valami....gondold végig.

-Isten pedig a szíveket vizsgálja. Pontosan tudja milyen indulat van benned. Mit miért teszel. Milyen motívumok mozgatnak. Nem fog rád bízni komolyabb dolgokat, amíg meg nem komolyodsz és érettebb nem leszel. Ez egy folyamat. Nem ugorhatsz át lépcsőket.

Iskolában sem másodfokú, több ismeretlenes egyenlettel kezdtél elsőben, hanem meg van annak a sora.....

2014. júl. 2. 17:36
 5/29 anonim ***** válasza:
48%
Kövezzetek meg, de nekem még soha ne okozott csalódást, mert hiszek abban, hogy jóságos!
2014. júl. 2. 17:39
 6/29 anonim ***** válasza:
0%
Mióta nagydózisban tolom az evangyéliomot azóta nem.
2014. júl. 2. 17:44
 7/29 anonim ***** válasza:
36%
Nem,mivel nem hiszek benne.
2014. júl. 2. 17:52
 8/29 anonim ***** válasza:
48%
Soha nem okozott csalódást, és ezután sem fog. Isten valódi örömöt hozott az életembe.
2014. júl. 2. 18:11
 9/29 A kérdező kommentje:
8. Jó neked.
2014. júl. 2. 18:17
 10/29 anonim ***** válasza:
53%

Soha.

Babits Mihály: Zsoltár gyermekhangra

Az Úristen õriz engem

mert az õ zászlóját zengem.

Õ az Áldás, Õ a Béke

nem a harcok istensége.

Õ nem az a véres Isten:

az a véres Isten nincsen...

2014. júl. 2. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!