Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi szerint van...

A Jehova Tanúi szerint van más út az Atyához Jézus Krisztuson kívül?

Figyelt kérdés

Őszinte válaszokat szeretnék ha megkérhetlek.

És mégvalami;ha azt mondjátok,hogy igen akkor kérnék valamit amivel azt alá is tudjátok támasztani.

Köszönöm.

2014. júl. 2. 16:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Van: Az evangyéliomba vetett hit.
2014. júl. 2. 16:52
 2/14 sandor76 ***** válasza:

Nincs.

Janos,3;16-21.

He elolvasod a Janos evangeliumat,magad is rajossz.

Johet a kereszt kerdes.

2014. júl. 2. 18:55
 3/14 anonim ***** válasza:

Ahogyan Sándor írta. Ha nem ismerjük el Jézus Krisztust, nincs út Jehovához, az Atyához.

Jézus Krisztus a közbenjáró az emberek és Isten között. Maga Jézus Krisztus így tanított minket: "Bármit fogtok kérni az Atyától az én nevemben megadatik nektek"

A Jelenések könyve is ír a "nagy sokaságról, akik minden népböl, nyelvböl származnak és kimosták ruháikat a Bárány vérében" Megtalálod a Jelenések 7:14

Ez azt jelenti, hogy elismerik Jézus Krisztus váltságáldozatát. Ez Atyja Jehova akarata ....így van

Egy verset kiírok Neked kedves kérdezö.

1.Timóteus 2:5,6:

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között az ember Krisztus Jézus. Aki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében" /Károli/

Katy

2014. júl. 2. 19:54
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem ezeket az embereket. Minap meg azt bizonygatták, hogy a jehova szó ad üdvösséget. Vajon tudják ezek, hogy össze vissza beszélnek?
2014. júl. 2. 20:31
 5/14 anonim ***** válasza:

Enngé,a problémád kérlek az, hogy nem figyelsz oda. :)

Ha igazán elolvassátok a verseket a Bibliából, mit nem lehet abból nem megérteni?

Talán Pál apostol nem tudta ki az Isten, és ki a közbenjáró? Igazán nem olvastad el, a verseket a Bibliából?

Katy

2014. júl. 2. 20:50
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
El lehet végre dönteni, hogy mi üdvözít. A kitalált szó, vagy a Bibliában leirt egyetlen út? Vagy a döntést nem engedik a vének?
2014. júl. 2. 21:24
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves Sándor lehet,hogy meg fogsz lepődni de nincs semmiféle kereszt kérdésem. :)

Ez volt a kérdésem amire válaszoltatok,mert tisztázni szerettem volna magamba valami félre értést ami arrol szólt,hogy csak Jehova szervezete által kerülök az Atyához. :)

Úgyhogy szerintem nincs több kérdésem ha őszintén válaszoltatok; :) amit még egyszer köszönök!

Igen enngé azt a kérdést én is olvastam amiről beszélsz....és a válaszokat is. :)

2014. júl. 2. 21:24
 8/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

igen Jézus Krisztus az út az Atyához. Pál apostol a Zsidókhoz írt levelében ecseteli, hogy a " Mózesi Törvény" mint nevelö mutatott rá Krisztusra.

Az áldozatok bemutatása a bünökért = egyszersmind Jézus Krisztus meghalt értünk, megváltóként.

Jehova az Atyja Jézust tette királlyá. Ö lesz az, aki meg fogja semmisíteni Sátánt démonaival és földi szolgáival együtt örökre.

De kedves kérdezö, kérlek figyelj oda egy kicsit, ne hagyd kérlek magadat befolyásolni más emberek nézetével, figyeld kérlek a Bibliát.

Istennek mindig is volt szervezete. Figyeld meg kérlek az izraelitákat. Szervezve voltak. Figyeld meg kérlek az elsö századi keresztényeket. Szervezve voltak.

Cselekedetek 15 része

Ha már csak a világi isntitúciókat is veszük figyelembe, ahhoz, hogy nem legyen káosz, bizony az emberi társadalom szervezve van már az óvodától fogva.

Ez hozzájárul a békességhez, a rendhez. Már csak az egyszerü lakásoknál is ki van adva ki takarítja a folyosót.. különben csak a probléma a veszekedés lenne...az egyik takarít, a másik fütyül rá, mert nem hajlandó a csoport részévé lenni.

Jézus Krisztus a gyülekezet Feje. Ha elolvassuk a Jelenések könyvében, hogy mit üzent a gyülekezeteknek, akkor is azt mutatja, hogy nem csinálhatott mindenki azért csak azt amit akart....

Katy

2014. júl. 3. 05:18
 9/14 A kérdező kommentje:

Kedves Katy! :)

Úgy látom,hogy mégis ott van az a "DE" amit nem tudok megérteni.

Sokmindent megfigyeltem és azt sem hagyom figyelmen kívűl amit ír a Biblia.

Például nem csak,hogy megfigyeltem hanem saját bőrömön tapasztaltam az emberi szervezés "karmait"amit kommunizmusnak neveztünk,azt is megfigyeltem,hogy mit tesz ugyancsak az ember által szervezett demokrácia minek ma is látom destruktív nyomait. Mindezek a megfigyeléseim alapján bátran ki merem jelenteni,hogy az ember képtelen egy olyan emberi társadalmat létrehozni ami ténylegesen a jólétet,a békét és a biztonságot tudja nyujtani minden eber számára.

Ugyan ez tőrténik "Jehova szervezetén" belül is!

Amíg vannak kiközösítések,amig vannak viták e szervezeten belűl addig hidd el nekem,hogy Istennek nincs benne a keze.

Isten tökéletes,és minden ami nem az nem lehet az Ő irányítása alatt.

Azt nem értem meg,hogy miért nem tudjátok egyszerüen elfogadni azt a mit a Biblia ír anélkül a "DE" nélkül? :)

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."(Jn.14:6)

Jézus az Út,még akkor is Ő az Út ha én vagy bárki más úgy dönt,hogy nem akar Jehova Tanúja lenni,csupán csak hívő aki öszínte szívvel elfogadja Jézus Krisztus váltság áldozatát.

Nem kell ide a "DE"! :)

2014. júl. 3. 06:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö... pontosan ez az ahogyan írod az Isten keze. Nézd a kiközösítés Bibliai.

Maga Pál apostol meghagyta, hogy a javíthatatlan bünösök ki legyenek közösítve. Isten ihletése alatt beszélt.

Tudod, ha valahová tartozni akarunk, vannak szabályok, amiknek egyszerüen alá kell magunkat vetni. Ha föiskolára jársz, ott is van szabály. Nem csalhat az ember, nem lehet eröszakos, nem mehet részegen az elöadásokra, muszály megtanulni az anyagot, letenni a vizsgát stb.

Tudod mit ír a Biblia, kik nem öröklik az Isten országát?

Ha betartom az Isten akaratát, akkor teljes hasznomra válik, megmenekülök a sok-sok felesleges problémától, bajtól elégedett, boldog kiegyensúlyozott életem lehet, vagy nem tartom be és viselem következményeit rosz döntésemnek én és sajnos azok is akik ellen vétkezek.

Tudod már az izraelitáknak Jehova ezt mondta: "Elödbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. De választ az életet, hogy élhess...."

Maga Jézus Krisztus is mint zsidó tökéletes ember, betartotta a törvényt. Respektálta Jehova szervezetét, részt vett az ünnepeken, ahogyan azt a Mózesi törvény elöírta. Ugyanakkor a tanítványaival közvetlen halála elött megkötötte az Újszövetséget. Ez is tulajdonképpen szervezett. Nem csinálhat mindenki a saját elképzelése szerint azt amit ö lát jónak.

Katy

2014. júl. 3. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!