Jehova tanúi? Isten neve üdvözít?
Akkor nyilván való ,hogy nem álltok összhangban saját tanotokkal.Mert egy ház sem áll fen ami meghasonlik önmagával.
Azt mondjátok Isten neve üdvözít .Isten azt mondja,hogy Jézus üdvözít mert benne lett elrejtve a mindenség és ez tetszik az Atyának .
Azt tanítjátok,hogy Istennek a neve Jehova és szólísd így mert ebben van az üdvözség.
Jézus pedig ezt hirdette térjetek meg mert el közelített a mennyek országa és a tanítványit is így küldte el hirdettni az evangéliumot.
Hogyan hirdethetitek az evangéliumot ha ezeket tagadjátok?! De jól írja a Biblia rólatok
más név más szellem más evangéliumot hirdettek.
KZitus!
Tévedésben vagy.
Az általad idézett ige így van.
Róm 10:13 Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
Ebben a mondatban, mint ahogy az újszövetség egyetlen mondatában sem szerepel a jehova kifejezés.
Ha idézel , legalább legyél becsületes.
Nem nekem kell megismernem a nevet, hanem neked.
Mivel a jehova név nem szerepel itt, ezért logikusan az Atya névre lehet csak gondolnunk, hogy azt a nevet ismerteti meg Jézus.
Egyébként pedig a görög eredetiben a küriosz szó szerepel, ami nem jehova. Jelentése pedig Úr, uralkodó - tehát Károli jól fordította.
Az más kérdés és probléma, hogy ti név fanatikusok vagytok és még oda is beírjátok a jehova szót, ahol az nincs.
Ha egyet értenél az általad idézett másik igével, hogy a teljes írás Istentől ihletett... Akkor nem lenne szabad azt meghamisítanod.
Ha átírod kényed-kedved szerint, akkor arra nem vonatkozhat, hogy Istentől ihletett.
Az jehova tanuktól ihletett.
Jóel próféta könyve 2. rész
De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megigérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, a kiket elhí az Úr!
PÉTER APOSTOL IS IDÉZI A JOEL 2 ÉS MEG IS MAGYARÁZZA ,HOGY KIT IS JELET OTT AZ ÚR NEVE( Jézus)!!!!
Apostolok Cselekedetei 2. rész
16. Hanem ez az, a mi megmondatott Jóel prófétától:
17. És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.
18. És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.
19. És tészek csudákat az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését.
20. A nap sötétséggé változik, és a hold vérré, minekelőtte eljő az Úrnak ama nagy és fényes napja.
21. És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.
22. Izráelita férfiak, halljátok meg e beszédeket: A NÁZERETI JÉZUST, azt a férfiút, a ki Istentől bizonyságot nyert előttetek erők, csudatételek és jelek által, melyeket ő általa cselekedett Isten ti köztetek, a mint magatok is tudjátok.
De tuti ,hogy tagadjátok az egész apcsel 16-22-öt.
Nem üdvözít,hanem kárhoztat.
A jehova nem Isten neve!
A jehova tanúi bálványonak egy kitalált nevet ami nem,hogy nem helyes hanem egy hamisítvány.
Zitus mi lenne ha téged holnaptól mindenki Zétés- nek szólítana,vagy bármilyen más zagyvaságnak. Nem hiszem,hogy tetszene! :) vagy igen?
Engem Árpád nak hívnak de biztos vagyok benne,hogy ha valaki holnaptól Ármány nak szólítana nagyon nem szeretném. :D
Az ok,hogy minden nyelven máskép ejtűnk ki egy nevet,mert attól még meg van a megfelelője. De az már nem ok,hogy mássalhangzók mellé teszünk pár magánhangzot és kitalálunk egy nevet aminek semmi értelme sincs,na ez a nem mindegy.
Jó lenne felébredni okoskák... :)
Kár, hogy okoskázol. Károli Gáspárnak, akinek a fordítására hivatkoztok, már nem tudod elmagyarázni, hogy rosszul fordította a Jehova nevet. Márpedig néhányszor az ő fordításában is szerepel így Isten neve. Szerimtem nem azon kellene győzködni egymást, hogy mi Isten neve, mert így Jézus nevén is lehetne vitatkozni, azt sem annak ejtették ki arrafelé, ahol élt.
Olvassátok el az Ézsaiás 42:8-at, egyből világossá válik:
"Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak".
Most mondjátok el ugyanezt az "Úr" szóval. Tényleg senkit nem szólítanak Úrnak? Egyáltalán név ez?
A név csak egy név lenne, ha a Jehova névnek nem lenne különleges jelentése. Jelentés nélkül érthetetlen, bárkit jelölhetne, de ez a név csak egyetlen személyt jelent. Nem a neve -leírva vagy kimondva- ad megmentést, hanem az, akit jelent ez a név. Mi, az ő tanúi vagyunk, mint ahogy Jézus is az ő tanúja volt.
"Szánalmas ahogy írsz..."
Ez volt a reakció a válaszomra pw be, gondolom egy kedves tanútól.
Miért az?
Azért mert azt mertem írni,hogy jehova nem Isten neve?
Tudod,egyetlen egy kéziratban sem található meg az,hogy Jehova csak JHWH.
Magyarázd el nekem kérlek,hogy ebből,hogy lett Jehova.
Az Adonaj ismerős a számodra? :)
Ha neked szánalmas az igazság akkor méltó vagy a sajnálatra.
Szerinted te nem vagy szánalmas Isten előtt amikor a nevével legozól?
Szerinted neki tetszik amit a "nevével" műveltetek?
Kétlem!
Szerinted ilyen módon meg tudjátok Szentelni Isten nevét? Hm...
Isten neve Szent Szent Szent!
Én nem erőltetném...
Bocsánat!
Jézus nevének jelentése "VELÜNK AZ ISTEN" :)
Milyen érdekes,igaz?
Ujra és újra Jézus nevével próbáltok "takarozni" csak azt nem tudjátok megérteni,hogy Jézus neve megtalálható egészben és sértetlenűl a kézíratokban,nem kellett se hozzá tenni és se elvenni egyetlen betüt sem.
Az,hogy én magyarul Jézusnak szólítom nem azt jelenti,hogy hejtlen hanem azt,hogy magyar anyanyelvü vagyok és nem héber. Még a görögök sem szólították Jesuá-nak hanem Isous-nak.
A jehova névről ezt nem lehet elmondani mert a JHVH-t nem lehet egyetlen nyelven sem kiejteni csak ha hozzáteszünk néhány betüt.
De vajon mi a megfelelő kiejtés!?
Ki tudja....
Ki kellet hozzá talaláni néhány magánhangzót,hogy egy igát kössenek az emberek nyakába és hamis tanok építsenek rá.Az igazi evangélium elferdítése és Jézus lealacsonyítása a cél.
Jehova tanúi még csak nem is Bibliát használnak,hanem Szent írás új fordítás vagy valami ilyesmi és kell hozzá a kis sárga könyv nehogy önállóan valaki értelmezze a biblát véletlenűl se tünjön fel semmi igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!