Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi? Isten neve üdvözít?

Jehova tanúi? Isten neve üdvözít?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 21:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%

meleg van

*kinyitom az ablakot*

bejön: 21 szúnyog, 30 légy, 10 pók, 5 sárkány és négy jehova tanúi

2014. júl. 1. 02:30
 2/19 anonim ***** válasza:
23%

T. Kerdezo!

A Roma 10:13 vers ezt irja: "Mert minden, aki segitsegul hivja az Ur nevet, megtartatik."

Ahogy latod, fontos Isten neve. Hiszen ha nem lenne fontos, akkor eleg lett volna annyit irni ebben a versben, hogy "mindenki, aki segitsegul hivja az Urat..."

De kiemeli, hogy az "Ur nevet kell segitsegul hivni."

Azt bizonyara te is tudod, hogy az "Ur, es az Isten" szavak nem nevek, hanem rangot jelentenek.

Mint ahogy a vilagban sok ur, es sok isten van.

Ha kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. júl. 1. 08:54
 3/19 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Igen, ma is üdvözít, ahogyan az volt az egész emberiség történelme alatt is:

„Békében fekszem le és alszom, mert te, ó, Jehova, egyedül te adod meg, hogy biztonságban lakjak” (Zsolt 4:8)

Amikor az izraeliták megtartották Jehova Törvényét, békés kapcsolatban voltak vele, és biztonságban érezhették magukat. Salamon uralmának az idején például „Júda és Izrael biztonságban lakott” (1Kir 4:25)

Sofóniás 3:9 " Akkor tisztává változtatom a népek nyelvét, hogy mindannyian segítségül hívják Jehova nevét, hogy vállvetve szolgálják őt.«

Zsoltárok 3:8 "Jehováé a megmentés!Áldásod van népeden"

Zsoltárok 4:3 " Tudjátok hát meg, hogy Jehova megkülönböztetett figyelemmel bánik az ő lojálisával; Jehova meghallja, amikor hozzá kiáltok."

Zsoltárok 84:11, 12

"Mert nap és pajzs Jehova Isten;

Kegyet és dicsőséget ad ő.

Jehova semmi jót sem tart vissza azoktól, akik feddhetetlenül járnak.

Ó, seregek Jehovája! Boldog az az ember, aki bízik benned."

Jónás 2:1–10

Jónás ekkor imádkozott Jehovához, az ő Istenéhez a hal belsejéből, és ezt mondta:

„Jehovához kiáltottam nyomorúságomból, és ő válaszolt nekem.

A seol gyomrából kiáltottam segítségért, És meghallottad hangomat.

3 Amikor a mélységbe vetettél, a nyílt tenger szívébe, Körülvett engem az ár.

Habjaid és hullámaid mind átcsaptak fölöttem.

4 Én pedig így szóltam: »Elűzettem szemed elől! Hogyan láthatom újra szent templomodat?«

5 Víz vett körül engem egészen a lelkemig; magukba zártak a mély vizek, Hínár fonódott fejem köré.

6 A hegyek alapjáig szálltam alá, Felettem a föld reteszei időtlen időkig.

De felhoztad a veremből életemet, ó, Jehova, én Istenem!

7 Amikor lelkem elalélt bennem, Jehova volt az, akiről megemlékeztem.

Akkor imám eljutott hozzád, szent templomodba.

8 Akik a hamisság bálványaira figyelnek, elfordulnak a szerető-kedvesség forrásától.

9 Én viszont hálaadó szavakkal áldozom neked. Teljesítem, amit fogadtam. A megmentés Jehováé!”

10 Majd Jehova parancsot adott a halnak, és az kiokádta Jónást a szárazföldre.

Számtalan más példát is idézhetnék:)

2014. júl. 1. 09:45
 4/19 A kérdező kommentje:

Azt mondjátok,hogy igen .Akkor van egy másik kérdésem

Ha Isten a saját nevében rejtette el az üdvözséget akkor kegyetlenség és hiábavalóság volt Istentől Jézust elküldeni és kinok között meghalnia feleslegen halt meg ?Mert az Isten neve üdvözít.

2014. júl. 1. 10:07
 5/19 megfelelő ***** válasza:
Hát igen, nem a neve üdvözít, hanem a hit, ami elindít benned egy cselekedetet, hogy bűnbánatot tartasz és visszaadod az irányítást Jézus kezébe, mert őt rendelte Urunknak az Isten. Jézus áldozata nélkül nem lenne üdvösségünk.
2014. júl. 1. 10:17
 6/19 yuda ***** válasza:
83%

Csatlakoznék egy gondolat elejéig, mert úgy hiszem szorosan ide kapcsolódik.

Ha Isten olyan fontosnak találta volna a mai napig senki által nem bizonyított kiejtésű jehova nevet, akkor miért nem szerepel az újszövetségben egyetlen helyen sem?

Jézus miért az Atya nevet tanította, hívta segítségül, ha annyira sarkalatos a jehova név? Jézusnak aztán tudnia kellett, melyik név a fontos, mégsem a jehova nevet használta, hanem Atya=édesapa kifejezést. Az apostolok is.

Lehet mégsem olyan sarkalatos dolog ez?

Akkor mégsem a név üdvözít, hanem Jézus megváltásának elfogadása.

Konkrétan erről beszél a biblia, amikor azt mondja, hogy jönni fognak sokan, akik uram-uramoznak, és Jézus majd azt mondja nekik, nem ismerlek titeket.

Jehova tanúi életének a középpontja egy máig nem bizonyított kiejtésű név, ami nem szerepel az újszövetségben. Sok tanítás, apostoli levél lett nyilvános, sokféle tanítási témával, mégsem találták fontosnak sem Jézus, sem az apostolok, hogy erről tanítsanak, kivéve persze a jehova tanúit.

Egy pillanatra sem merül fel bennetek, hogy fatális tévedésben vagytok és jócskán mellé nyúltatok?

Ha Jézus nem jehovának szólította Istent, hanem édesapának, - és ezt tanította nekünk is, erre buzdított, mi is így tegyünk!!!!, -akkor lehet még sincs akkora jelentősége.

2014. júl. 1. 10:22
 7/19 KZitus ***** válasza:
0%

Kedves 6-os válaaszoló

Nincsen külön Istene a Héber(Ó), illetve a Görög(ÚJ) iratoknak. "A Teljes Írás Istentől ihleetett." 2Tim3:16

Kicsit járjál jobban utána az Isten nevével kapcsolatban, a saját jövőd érdekében - ha akarsz.

Jézus mindig használta Atyja nevét, sőt azt mondta a követőinek, imáikban szenteljék azt meg. Valószínűleg már akkor is volt elég sok hozzád hasonló véleményű ember. De semmi nem kötelező. Legyen neked a hited szerint

Pál apostol, aki Krisztus követője lett, teljesen egyetértett Isten nevének fontosságával, ami egyezeett Krisztus tanításával. Különben nem írta volna le ezeket:

Róma 10:12–15

"Mert nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Úr van mindenek fölött, aki gazdagon ad mindazoknak, akik segítségül hívják őt. Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon? Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el? Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!” - észreveetted? Itt egy folyamatról van szó, amely az Isten nevének a jelentőségét és fontosságát(életbe vágóan fontosságát) emeli ki.

2014. júl. 1. 11:29
 8/19 A kérdező kommentje:
Ha Isten a saját nevében rejtette el az üdvözséget akkor kegyetlenség és hiábavalóság volt Istentől Jézust elküldeni és kinok között meghalnia feleslegen halt meg ?
2014. júl. 1. 11:33
 9/19 KZitus ***** válasza:

"Ha Isten a saját nevében rejtette el az üdvözséget akkor kegyetlenség és hiábavalóság volt Istentől Jézust elküldeni és kinok között meghalnia feleslegen halt meg ?Mert az Isten neve üdvözít." - nem dehogyis.

Jézus elmondja saját magáról a Máté 28:17-ben, hogy Jehova néki adott MINDEN hatalmat. Tehát tényleg nincsen más név az ég alatt, aki által megmentésben részesülhetnénk, csak a Krisztus. De ez azért van, mert Jehova így rendelkezett, hatalmat adott neki a mindenség helyreállítására, vagyis " Az Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit."1János 3:8

Nem kell szétválasztani Krisztus szerepét Isten szándékától.

2014. júl. 1. 12:13
 10/19 anonim ***** válasza:

Ha Jézus nem hal meg, akkor a bűn örökké elválasztana Istentől. Nem kellett volna meghalnia, mert tökéletes, bűn nélküli ember volt. Mégis ezt a tökéletes életet áldozta fel, hogy mi életet kaphassunk. (A mi részünk a halál maradt volna örökké, amiatt a bűn miatt, amit mindnyájan örököltünk.) Ez egy lehetőség a számunkra, de nem üdvözít automatikusan. Nekünk is oda kell tennünk magunkat rendesen, élnünk kell a lehetőséggel! Azt is tudhatjuk, hogy ezt hogyan tegyük, a Biblia elég útmutatást ad ehhez.

Jézus a Megváltó, aki a bűn rabságából megváltott az élete árán. Jehova gondoskodott a megváltásról. Jézus neve azt jelenti, hogy "Jehova a megentés". Milyen érdekes, igaz?

2014. júl. 1. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!