Ha egy keresztény anyagi nehézségektől mentes életre vágyik, az helyes vagy helytelen kívánság-e a részéről?
Asperrimus!
A példázatok nem azért voltak anyagi jellegűek is, mert Jézus az anyagi javakkal oly sokat törődött volna, hanem mert a lélek nem anyagi jellegű világát könnyebb bemutatni materiális példán keresztül. Talán ennek a meg nem értése okozza, hogy úgy prezentálod Jézust, mint egy Kft ügyvezetőjét.
Egyébiránt: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják."
"...a homoszexualitás először mindig a társadalom felsőbb rétegeiben, az értelmiségben üti fel a fejét - politikusok, színészek, írók, zenészek, tanítók, papok, stb. - és onnan halad a társadalom alsóbb rétegei felé, ahol normál körülmények között legfeljebb csak mutatóban van egy-egy homokos."
Ez nem igazán így van, vess egy pillantást az eltérő kultúrával rendelkező embertársaink felé, 80 % olyan módon él, mint az állat, még azt is felülmúlják. De egyéb szegény rétegeknél is teljes a sötétség.
Én azt mondanám, a papok felelőssége a legnagyobb.
Mindaddig, amíg Istenbe vetett hited nem csökken, addig nincs gond. Amíg a "gazdagodás" útján nem úgy haladsz, hogy másokat kihasználsz és átgázolsz rajtuk, addig nincs gond.
Egyébként, ha Isten útját járod, neki kutya kötelessége jólétben tartani és figyelni rá, hogy ne szenvedj hiányt. ha ez nem így van az életedben, akkor vagy rossz Istenhez imádkozol vagy te nem járod az ő útját.
Mivel nem úgy nyilvánul meg Isten, hogy odamegy megveregeti a hátad, hogy "te Józsi, nem ezt kéne csinálnod". Hanem egyre nagyobb akadályokat gördít eléd, míg végül nem tudsz semmit se csinálni, mert akkora az akadály. De nem gond hátha utána a jó úton indulsz el. Egy biztos... Valahogy mindig van.
Kedves FCs!
Nem látom, hol van a különbség a témánk szempontjából aközött, hogy Jézus pénzből finanszírozott-e valamit adott esetben, vagy csodát tett, mindenképpen Ő volt, Aki adott, mert volt miből. Jézus rendelkezett pénzzel, különben nem lett volna pénztárosa. Ha kevés pénze lett volna, akkor nem bízott volna meg a kezelésével egy embert. Sofőrt sem az fogad elsősorban, akinek nincs jogosítványa, hanem az, aki egyrészt megteheti, másrészt egyéb dolgai fontosabbak. A példa szerint hol csodát tett, hol pedig pénzt adott a rászorulóknak, különben miért is gondolták volna az apostolok, hogy Jézus arra utasította Júdást, hogy adjon valamit a szegényeknek, ha ez nem lett volna egyébként szokása? A lényeg, hogy semmilyen anyagi szükségben nem szenvedett sem Ő, sem a tanítványai. Nem állítottam, hogy abban az adott szituációban nem csodát tett, és nem is fogom. Tudom, mi az a csoda, velem már történt, úgyhogy tévedsz, egyáltalán nem nehéz elfogadnom.
Kedves Pietrosol!
Ha Jézusnak rossz véleménye lett volna az anyagiakról, akkor intő példaként említette volna a bőséget, a harminc, hatvan és százszoros gyümölcstermést, az aratást, a gyűjtést, de nem ezt tette. Sem Jézus nem volt művész, költő és én sem vagyok az. Jézus nem lebegett a Föld fölött, pedig megtehette volna, és a tanítványait is józanságra tanította. Szerintem te nem érted Jézus szavait ezzel a témával kapcsolatban sem. A mennyei kincsgyűjtés nem csupán a mennyei életre vonatkozik, hanem erre az életre is. A mennyei kincs lényege, hogy nem én kaparom ki a föld alól a tíz körmömmel, hanem Istentől jövő áldás, amit nem tud ellopni senki, nem rágja a moly, és a rozsda sem harap bele. Ha hívő lennél, te is megérthetnéd, hogy a látható a láthatatlanból áll elő. A jó is és a rossz is. Így volt ez a múltban, így van a jelenben és így lesz a jövőben is, amíg ebben a világban élünk.
Asperrimus!
"Ha Jézusnak rossz véleménye lett volna az anyagiakról, akkor intő példaként említette volna a bőséget, a harminc, hatvan és százszoros gyümölcstermést, az aratást, a gyűjtést, de nem ezt tette."
Most rendkívül ellazultan, csak a betűkből összeálló szavakra, majd a teljes mondat értelmére figyelve olvasd el újra ezt a sort!
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti",...
Aztán ezt,(ugyanígy, ellazult figyelemmel):"Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek",...
A táplálék, amellyel Isten táplál, nem anyagi. Tudod: "Nemcsak kenyérrel él az ember"
"A mennyei kincs lényege, hogy nem én kaparom ki a föld alól a tíz körmömmel, hanem Istentől jövő áldás, amit nem tud ellopni senki, nem rágja a moly, és a rozsda sem harap bele."
Tehát azt akarod mondani, hogy ha te "Isten ajándékaként" valamiféle anyagi haszonra teszel szert, azt nem lopják el és nem fog rajta az idő?
Asperrimus!
Értem én, hogy mindenképp úgy szeretnéd Istent beállítani, mint valami kozmikus menagert, aki a te anyagi jólétedet támogatja, de ez Jézus szavainak ellentmond. Ugyanis nem azt írja ,hogy "nem rágja rozsda és nem lopják el, de ha tévednék küldöm a szerelőket vagy futárszolgálattal az új eszközt". Azt írja: "hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják."
Azért azt vegyük már figyelembe, hogy Jézust születésekor 3 király látogatja meg és kincseket visznek neki. Ha ezen három király bármelyike csak hírből meghallotta volna, hogy Jézusnak nélkülöznie kell, akkor egy szekér kincset küldenek, hogy jólétben éljen.
Ezen kívül a falu leggazdagabbika vendégelte meg mindig, ha épp olyan faluban járt, ahol szívesen fogadták.
Gazdag lehetsz, csak ne élj vissza gazdagságoddal, és abból mindig adj annyit, amennyire szüksége van másoknak. És itt a hangsúly a szükségen van, mert az oktalan adakozás sem jó dolog, mert ott élősködők jönnek létre.
Belementek parttalan és értelmetlen vitába. Semmi értelme annak, amin vitáztok. Túlbonyolítjátok a kérdést teljesen feleslegesen. Ráadásul mindketten ferdítitek azt ami le van írva.
Kedves Pietrosol!
Nehéz olyan embernek érvelni, aki csak részlegesen ismeri el a Bibliát a mai formájában, és egyes részeit a többi fölé helyezi. A Biblia progresszív kijelentés, és nem érthető meg az Újszövetség az Ószövetség nélkül, sem fordítva. Ha te szegénységben és nélkülözésben akarod leélni az életedet, ehhez jogod van, csak ne takarózz a Bibliával, mert abban nem ez a terv szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!