Újjászületett keresztényekhez szól a kérdésem. Csak Jézus Krisztus űz démonokat, igaz?
Tehát az nem fordulhat elő, hogy valami überravasz gonosz szellem kiűzi belőlem a démonokat, és meggyógyít, hogy becsapjon? Azt hogy miért merült fel ez a kérdés, most nem írom ide, mert új szerver kellene a honlapnak.
Még egy kérdés: Ha a Biblia Istenét szólítom meg, akkor csak ő válaszolhat? Bűnvalló imát csak ő igazolhat vissza (hogy megbocsát)?
A Sátán nem tud gyógyítani. A betegséget tudja eltávolítani, de a rombolást, amit a betegség végzett, nem tudja visszafordítani az állapotnak megfelelően. Isten azonban bármit megtehet, amire az embernek van hite, vagyis amivel kapcsolatban meghallotta Isten Beszédét, és addig foglalkozott a témával, amíg át nem vehette közvetlenül Istentől a kijelentést - a rémát -, amibe belekapaszkodhatott, rátámaszkodhatott, azaz hihetett. Ez a hit nem is vall szégyent soha.
Jézus egyébként hangsúlyt tett arra, hogy ne a démonok, hanem a Szent Szellem jelentse ki Őt, ezért nem engedte meg, hogy a démonok beszéljenek. Vagyis a kérdés jogos, ugyanis ha démonok jelentik ki a Krisztust, akkor az a Krisztus hamis Krisztus, azaz a megtérés is hamis, és minden más, ami ebből kinő. Erre azonban szintén gyógyszer, amiről fentebb írtam, azaz a motívumok megtisztítása, a prekoncepciók, okoskodások, tradíciók elvetése, illetve a hamis információk beengedésének megbánása. Ebbe beletartozik a hamis információkhoz kötő tárgyak kidobása, és a visszahúzó erőt képviselő személyek elkerülése, legalább annyi ideig, amíg az ember hitben helyreáll és megerősödik, de vannak olyan emberek is, akikkel mindaddig meg kell szakítani a kapcsolatot, amíg nem akar megváltozni. Különösen igaz ez arra az emberre, akinek valaha a tekintélye alatt voltunk, de a gonosz ügynökének bizonyult. Nem az az Isten akarata, hogy azok, akik éppen hogy csak megmenekültek a ragadozó fogai közül, miután megmenekültek, visszamenjenek, hogy megtérítsék azt az embert. Annak az embernek is szól Isten hívása, de több, mint valószínű, hogy nem az egykori prédát küldi hozzá vissza Isten, hanem egy annak a személynek megfelelő fajsúlyú embert, hacsak az egykori préda nem válik maga idővel kellően fajsúlyossá, de ehhez évek, akár évtizedek kellenek.
Isten nem haragszik meg ránk, ha az igazság keresése közben eltévedünk, ha hajlandóak vagyunk a tévedésből kijönni, és a megfelelő irányba folytatni az utunkat. Ezért, ha egykor démonok magyarázták is számunkra a Bibliát, és mi benyeltük a magyarázatukat, de hajlandóak vagyunk kidobni a hazugságot a szívünkből, amit Isten kegyelme által felismertünk, akkor Isten a legmesszebbmenőkig támogat, megtisztít, kivezet minket és világosságot, pontosabban fényt ad nekünk.
"Jézus egyébként hangsúlyt tett arra, hogy ne a démonok, hanem a Szent Szellem jelentse ki Őt, ezért nem engedte meg, hogy a démonok beszéljenek. Vagyis a kérdés jogos, ugyanis ha démonok jelentik ki a Krisztust, akkor az a Krisztus hamis Krisztus, azaz a megtérés is hamis, és minden más, ami ebből kinő."
Ez az!
Én ebben nőttem fel, és nagyon mélyre ment ez az egész nálam. De ehhez tudni kellene a történetemet.
Viszont ennyi igazából elég is, akkor nekem tényleg sikerült kifogni egy hamis krisztust. Csak a mai napig követel mindent, ami alapból Krisztusnak járna, és ezek megtagadása esetén kárhozattal fenyeget, amit bizony nagyon valóságosnak élek meg.
Na mindegy, túlélem valahogy.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Szia!
"Tehát az nem fordulhat elő, hogy valami überravasz gonosz szellem kiűzi belőlem a démonokat, és meggyógyít, hogy becsapjon?"
A gonosz szellemek becsaphatnak. Jézus az Úr mindenek felett, de a sátán is parancsolhat a démonainak, mivel az ő uralma alatt vannak. Simán megeshet az, hogy valaki ugyan fizikailag meggyógyul úgy, hogy a sátán vagy valamelyik szolgája utasítja a betegséget okozó démont a távozásra, de de közben más gonosz szellemek veszi át a helyét. Ezek nagyon sok esetben vallásos szellemek. Emiatt sokan a fizikai gyógyulásuk után az egyházi rendszerük foglyává válnak.
"Ha a Biblia Istenét szólítom meg, akkor csak ő válaszolhat? Bűnvalló imát csak ő igazolhat vissza (hogy megbocsát)?"
NEM, NEM és NEM! Mondok két ellenpéldát.
A mormon egyháznál a friss érdeklődőket azzal biztatják, hogy imádkozzanak Istenhez, és kérjék, hogy adjon nekik bizonyosságot, hogy a Mormon könyve Istentől van-e vagy sem. És sokan bedőlnek ennek, és kapnak egy érzést, és teljes bizonyosságot a szívükbe ezzel kapcsolatban. Többször beszélgettem erről a misszionáriusaikkal, és elmondtam nekik, hogy két eset lehetséges: Istentől van a könyvük, vagy pedig a sátántól. Ha Istentől van a könyvük, és Istentől kérik a bizonyosságot, akkor Isten fog nekik válaszolni. De ha a sátántól van, akkor hiába kérik Istentől a bizonyosságot, a sátántól fogják azt kapni. Vagyis mindkét esetben ugyanaz a válasz!!!
Egy másik példa, ami a bűnvalló imával függ össze. Sok tanító megnyugtatja a hívőket, hogy minden rendben van az életükkel, és hogy ők igazak és szentek Isten előtt. Csak el kell mondaniuk egy imádságot, és Isten megbocsát nekik. Sokakat felszabadít, és jól érzik magukat attól, hogy azt hiszik, hogy örök életük és üdvösségük van. De csupán azért hiszik ezt, mert valaki ezt mondta, és tanította nekik, vagy azért, mert olvastak pár verset a Bibliában. De közben Jézustól ezt soha se hallották. Emberektől kapják a megnyugtatást, és nem Istentől. Igaznak gondolják magukat, miközben nem élek igaz módon, szentnek gondolják magukat, miközben nem élnek szentül. Sok hívőt megtévesztenek ezzel.
Pontosan ezért van meg írva a János evangéliuma,hogy biztos legyél abban ,ki is Jézus Krisztus.
A démonok szellem világa nagyon veszélyes mivel teljesen le utánozzák az igazit.Hogyan tudnál különbséget tenni a szellemek között ha nem ismered ISTEN IGÉJÉT?
Ne itt tudakozódj ,hanem menjél el egy komoly biblia hű gyülekezetbe,ahol megtudod beszélni a gondjaidat.
Én Istenben mindig is hittem csak az egyházban nem.
Elég rendesen ’’beszippantott,, a spirituális,ezoterikus világ.
Velem elhitette mindezen módszerekkel jogom van magamat, a szeretteimet megvédeni,segíteni másoknak. Csuda dolgokra voltam képes.
Aztán elkezdtem gondolkozni vajon honnét és kitől kapom az energiákat,tehetséget
mindehhez ?
Mára már tudom a Gonosz csapott be ! Mára már ’’felébredtem,, és megszabadultam minden démoni kötelékemtől.
SZELLEMI HADVISELÉS
Az Efézus 6:10–12 írja:
“Végül pedig erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” Ez a rész alapvető igazságokra tanít: csak Isten hatalma által lehetünk erősek, Isten fegyverzete védhet csak meg bennünket, és a mi harcunk az ördög szellemi fejedelmei ellen folyik a világon.
Jézus hatalmat adott nekem arra, hogy használjam az Ő nevét. És amit megkötök a
földön, az a mennyekben is meg lesz kötve. És amit feloldok a földön, a mennyekben
is fel lesz oldva. Ezért az Úr Jézus Krisztus nevében megkötözöm a fejedelemségeket,
a hatalmasságokat, a jelenvaló világkorszak sötétségének uralkodóit. Megkötözöm és
lerontom a gonoszság szellemeinek hatalmát a magasságban, és nem árthatnak
nekem semmilyen módon,semmikor sem a Jézus nevében.
Google-ból letölthetőek:
Peter J. Horrobin – gyógyulás és szabadulás DÉMONI BELÉPÉSI PONTOk
BILL SUBRITZKY- SZABADULÁS A DÉMONOKTÓL
Charles Capps - A Teremtő ereje veled van
Nefilim-Démon
Akiknek a feltöltéseit érdemes végig hallgatnod
YouTube:
CoronitaClassics - Vágatlan
RevealHiddenReality
TheTruthLiberatesU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!