Újjászületett keresztényekhez szól a kérdésem. Csak Jézus Krisztus űz démonokat, igaz?
Tehát az nem fordulhat elő, hogy valami überravasz gonosz szellem kiűzi belőlem a démonokat, és meggyógyít, hogy becsapjon? Azt hogy miért merült fel ez a kérdés, most nem írom ide, mert új szerver kellene a honlapnak.
Még egy kérdés: Ha a Biblia Istenét szólítom meg, akkor csak ő válaszolhat? Bűnvalló imát csak ő igazolhat vissza (hogy megbocsát)?
"Tehát az nem fordulhat elő, hogy valami überravasz gonosz szellem kiűzi belőlem a démonokat, és meggyógyít, hogy becsapjon?"
Hogyan gyógyít meg?
És mivel csapna be?
"Még egy kérdés: Ha a Biblia Istenét szólítom meg, akkor csak ő válaszolhat? Bűnvalló imát csak ő igazolhat vissza (hogy megbocsát)?"
Mi a megbocsátás feltétele és mit kell gondolnom visszaigazolás alatt?
Meggyógyítás alatt azt értem, hogy újra élvezni tudom a földi életet. Mert öngyilkossági kísérletek is voltak.
Becsapás alatt meg azt értem, hogy csak eljátssza, hogy ő az Isten.
A bűn megbocsátásának feltétele alapból ugye a bűnbánat, de nálam épp itt van elásva a lényeg, amihez ugye tudni kellene a történetet.
A visszaigazolás alatt azt értem, hogy éreztette, hogy meg van bocsátva.
Amikor megbántad szívből a bűnödet (főleg amikor bocsánatot is kértél vagy megpróbáltad jová tenni azt, hogy ha lehetett), akkor már régen megbocsátottak neked....
Szóval nem valószínű, hogy rossz szándéka volt annak az éreztetésnek.
A rossz akkor történik, ha elaltatod a lelkiismereted és megragadsz a bűnben.
Ha gondolod, szívesen meghallgatom a történeted.
A becsapához annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy nem csak a cselekedet eredménye számít, hanem a szándékot is vizsgálni kell és azt, hogy hogyan viselkedsz a változásokra.
Ha gonosz démon volna benne, nem vezetne a mennyek országiág hidd el.
Előbb utóbb megmutatná magát. (ha feltételezzük, hogy léteznek, akkor azt is feltételezhetnénk, hogy képtelenek jóra)
Próbáld mindig megérteni a Szent lélek/szellem segítségével, hogy amit teszel jó vagy sem. (ellent mond-e a szeresd felebarátod és önmagad állításnak és a Krisztus tanításának). Szóval ne álmokat kövess vagy látomásokat.
Akkor nehéz helyzeted van, ha olyan helyzetbe kerülsz, mint Ábrahám a fiával. Vagy még rosszabba...
A nagy kérdés, hogy volna-e aki megállítana vagy sem?
Ha nem, az nem volna szép. És nem hiszem, hogy Atyád azzal játszana, hogy nem szól, hanem engedi neked, hogy a nevében vakon gyilkolásszál (azzal a tudattal, hogy ő küldött). Lehet, hogy te pont a jelre fogsz várni, hogy mikor elég. De inkább ne tegyél olyat, ami betegnek tűnik, mint igen. Inkább imádkozzál és a szeret vezérelje tetteidet.
u.i. Atyád soha nem akarná, hogy kárt tegyél magadban.
Örülök, hogy itt vagy és remélem így is marad.
Habár egyes szekták szerint vannak akik mindenféle indok nélkül kárhozatra lettek teremtve. Így szerintük meg mindegy mit csinálsz, mert csak egy eszköz vagy, akinek nincs esélye. (akkor sem, ha követed a Krisztust). Mert báb vagy....
Bár vannak olyan verziók is, hogy úgy lettél teremtve, hogy ne legyél képes követni őt. Ez még rosszabb....(eretnekség)
Talán ami még normálisabbnak tűnik lés elfogadható, hogy amikor megszülettél, már tudták, hogy ki vagy és eldőlt, hogy ki mellett leszel. Bár én ezt sem látom Biblikusnak.
A választás a tiéd. Atyád és a szabadság, vagy a bűn és az általa okozott pusztulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!