Jehova tanúi mit nem olvashatnak?
Jehova Tanui tanulmanyozzak a Bibliat,igyekeznek jol megismerni Istent ,a szandekat, akaratat.
A Bibliaban alapelvek vannak,mik tetszenek Istennek,es mik nem.Ezenfelul levannak irva,ha nem tartjuk be ezeket az alapelveket annak mi lehet,vagy lessz a kovetkezmenye.
Az is benne van akkor mi lessz ha betartjuk ezeket az iranyelveket.
Ha ezeket jol megertjuk eltudjuk donteni azt is mit lehet olvasni,es mit nem.
A te írásaid alapján, Sándor, a Bibliából nem lehet megtanulni a helyesírást.
Gondolod, hogy ez tetszik Istennek?
Gondolod, hogy a vezetőitek a Helyesírási Szabályzatot is tiltják?
Nagy kár... :-(
Az én Istenem nem tiltja, hogy bármit elolvassak, ő bízik bennem. Tudja jól, hogy ha olyasmi kerül a kezembe, ami kérdést támaszt bennem, akkor én imában megkérdem tőle és ő idáig még mindig megadta a választ.
Mondjuk nekem szerencsém van, hogy az én Istenem mindenható és nem kell egy földi szervezet szabályaival lekorlátoznom magam, akik annyira nem bíznak a saját tagjaikban, hogy inkább tiltásokat hoznak létre.
Mázlim van Istennel, remélem az ilyen szervezetesek tagjai is előbb utóbb megismerik majd őt.
Kedves kérdezö Pál apostol egy mondatával szeretnék Neked felelni. Ezt mondta, /csak az a baj, hogy hirtelenjében nem jut az eszembe hol van, lehet hogy valaki kisegít, ha nagyon akarod írj privát, leülök és megkeresem :) /
Szóval Pál apostol ezt mondta: "Mindent szabad nekem, de nem minden használ"
Igyekszünk megválogatni az irodalmat. Igyekszünk kerülni a szellemes-démonos-hororos irodalmat. :)
Én szeretem a világirodalom klasszikusait. Gyermekeinknek meséket is olvasunk.... úgy mint más szülök, akik szeretik gyerköckéiket, unokáikat :)
Katy
Szervusz
Igen, az idézett vers az 1Kor 6:12 versében van, de kicsit tovább is idéznék belőle: " Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon."
PÁL APOSTOL RÁTAPPINTOTT A LÉNYEGRE.
nINCSEN SEMMILYEN TÍLTÓ LISTA A bIBLIÁBAN, DE VANNAK ALAPELVEK, AMELYEK MEGMUTATJÁK, MI AZ, AMI EGY KERESZTÉNY SZÁMÁRA HASZNOS LEHET.(bocsi a nagybetükért:)
Saját könyvtárral rendelkezem, és nagyon szeretek olvasni. Meg is teszem, ha módomban áll.
De van egy másik alapelv is, amely a segítségenre van ilyenkor abban, hogy mit olvassak. Ezt is Pál apostol írta le:
1Korintusz 15:33" Ne vezessenek félre titeket. Rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat." Figyeld meg nem azt írja Pál, "megronthatnak", hanem azt, hogy megrontanak. Ez teljesen biztos. Amikor be mártják a szivacsot, csak azt tudja magába szívni, amibe mártották. Szelektálni kell. Nem engedjük, hogy a szórákozásunk megrontsa az Istennel ápolt kapcsolatunkat. Nem éri meg egyetlen szórakozási forma sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!