Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit nem olvashatnak?

Jehova tanúi mit nem olvashatnak?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi milyen szépirodalmi műveket nem olvashatnak? Kérlek titeket írjatok példákat!

#irodalom #Jehova tanúi vallás
2014. jún. 23. 21:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
pl.: Szodoma 120 napja
2014. jún. 23. 21:39
 2/14 sandor76 ***** válasza:
16%

Jehova Tanui tanulmanyozzak a Bibliat,igyekeznek jol megismerni Istent ,a szandekat, akaratat.

A Bibliaban alapelvek vannak,mik tetszenek Istennek,es mik nem.Ezenfelul levannak irva,ha nem tartjuk be ezeket az alapelveket annak mi lehet,vagy lessz a kovetkezmenye.

Az is benne van akkor mi lessz ha betartjuk ezeket az iranyelveket.

Ha ezeket jol megertjuk eltudjuk donteni azt is mit lehet olvasni,es mit nem.

2014. jún. 23. 22:02
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

A te írásaid alapján, Sándor, a Bibliából nem lehet megtanulni a helyesírást.

Gondolod, hogy ez tetszik Istennek?

Gondolod, hogy a vezetőitek a Helyesírási Szabályzatot is tiltják?

Nagy kár... :-(

2014. jún. 23. 23:24
 4/14 anonim ***** válasza:
35%
Lehet, hogy Isten nem az ilyen ptiti dolgok alapján dönti el, hogy ki igaz és ki nem.
2014. jún. 23. 23:26
 5/14 anonim ***** válasza:
37%

Az én Istenem nem tiltja, hogy bármit elolvassak, ő bízik bennem. Tudja jól, hogy ha olyasmi kerül a kezembe, ami kérdést támaszt bennem, akkor én imában megkérdem tőle és ő idáig még mindig megadta a választ.

Mondjuk nekem szerencsém van, hogy az én Istenem mindenható és nem kell egy földi szervezet szabályaival lekorlátoznom magam, akik annyira nem bíznak a saját tagjaikban, hogy inkább tiltásokat hoznak létre.

Mázlim van Istennel, remélem az ilyen szervezetesek tagjai is előbb utóbb megismerik majd őt.

2014. jún. 24. 06:42
 6/14 anonim ***** válasza:
27%

Kedves kérdezö Pál apostol egy mondatával szeretnék Neked felelni. Ezt mondta, /csak az a baj, hogy hirtelenjében nem jut az eszembe hol van, lehet hogy valaki kisegít, ha nagyon akarod írj privát, leülök és megkeresem :) /

Szóval Pál apostol ezt mondta: "Mindent szabad nekem, de nem minden használ"

Igyekszünk megválogatni az irodalmat. Igyekszünk kerülni a szellemes-démonos-hororos irodalmat. :)

Én szeretem a világirodalom klasszikusait. Gyermekeinknek meséket is olvasunk.... úgy mint más szülök, akik szeretik gyerköckéiket, unokáikat :)

Katy

2014. jún. 24. 07:20
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
Én számos kaland regény olvastam el, de kerülni kell az olyan műveket, melyek a spiritizmust támogatják.
2014. jún. 24. 08:10
 8/14 KZitus ***** válasza:
36%

Szervusz

Igen, az idézett vers az 1Kor 6:12 versében van, de kicsit tovább is idéznék belőle: " Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is hatalma alá vonjon."

PÁL APOSTOL RÁTAPPINTOTT A LÉNYEGRE.

nINCSEN SEMMILYEN TÍLTÓ LISTA A bIBLIÁBAN, DE VANNAK ALAPELVEK, AMELYEK MEGMUTATJÁK, MI AZ, AMI EGY KERESZTÉNY SZÁMÁRA HASZNOS LEHET.(bocsi a nagybetükért:)

Saját könyvtárral rendelkezem, és nagyon szeretek olvasni. Meg is teszem, ha módomban áll.

De van egy másik alapelv is, amely a segítségenre van ilyenkor abban, hogy mit olvassak. Ezt is Pál apostol írta le:

1Korintusz 15:33" Ne vezessenek félre titeket. Rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat." Figyeld meg nem azt írja Pál, "megronthatnak", hanem azt, hogy megrontanak. Ez teljesen biztos. Amikor be mártják a szivacsot, csak azt tudja magába szívni, amibe mártották. Szelektálni kell. Nem engedjük, hogy a szórákozásunk megrontsa az Istennel ápolt kapcsolatunkat. Nem éri meg egyetlen szórakozási forma sem!

2014. jún. 24. 18:43
 9/14 A kérdező kommentje:
Akkor a kedves tanúknak ajánlanám figyelmébe Moliére Tartuffe című művét és Csokonaitól pedig a Konstancinápoly című költeményt. Bár nem gondolom, hogy elolvasásuk eredményes lesz, mivel az itt válaszoló tanúk szövegértése gyatra, egyik sem írt példákat.
2014. jún. 24. 20:24
 10/14 anonim ***** válasza:
78%
Én a Kama Szutra elolvasására biztatnám őket! :D
2014. jún. 24. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!