Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Adventista egyház miért...

Az Adventista egyház miért hirdeti a nélkülözést?

Figyelt kérdés

Mert szerintük ma a keresztények nem élhetnek jólétbe.

Honnan szedik a bátorságot ahhoz, hogy felülüberelhetik a Biblia kijelentéseit a saját teológiájukkal és honnan szedik a bátorságot ahhoz, hogy a Szellemi dolgokat ördöginek állítják be megijedve attól ?

2014. jún. 19. 20:51
1 2 3
 21/26 Pietrosol ***** válasza:
33%

"Kinek legyünk a követői az adventista felekezethez tartozó Péternek vagy Pál apostolnak ?"

Jézus Krisztusnak!

Hol olvastál Jézustól olyan tanítást, amely az anyagi javakban való dőzsölésre szólít?

2014. jún. 21. 06:04
 22/26 A kérdező kommentje:

Szia !

Sehol nem olvastam ilyet de olyat sem a keresztények nem lehetnek sikeresek anyagi területen.

Egyébként mielőtt idegen szavakkal dobálózol megkérlek nézz utána mit jelent dőzsölés valamint a rokonértelmű párja a tivornya az ilyen távol áll tőlem.

2014. jún. 21. 08:42
 23/26 anonim ***** válasza:
45%

"Kinek legyünk a követői az adventista felekezethez tartozó Péternek vagy Pál apostolnak ?"

Szerintem Péter már apostolnak képzeli magát...

2014. jún. 21. 10:53
 24/26 Pietrosol ***** válasza:
22%

Ha te ezt eldöntötted és fontos neked, akkor miért érdekel mások véleménye? Összeütközött benned két világ? Keresd a jólétet a külső dolgokban vagy értsd meg Jézus tanításait és a hangsúlyt a belső világod megtisztítására helyezd.

Segítek! Ha valamihez ragaszkodsz, akkor az azt jelenti, hogy azt az identításod részévé teszed. Önmagadat pótszerekkel pótolod, függőségi viszonyban vagy. Ha valóban nem érdekelne a pénz, vagyon, akkor minden nehézség nélkül le tudnál arról mondani.

2014. jún. 21. 11:23
 25/26 A kérdező kommentje:

Szia !

Szerintem meg nem a pénzel van a probléma meg azzal sincs probléma ha valakinek több van hanem az alábbival.

Más 3 angol nyelvű Bibliafordítás a 1 Tim 6,10 így adja vissza:

Love of money (pénz szerelme)

Aminek a Görög definíciója a következő: Philarguria

vagyis Fösvénység,Kapzsiság.

2014. jún. 21. 12:18
 26/26 anonim válasza:

"Az Adventista egyház miért hirdeti a nélkülözést?"

Én ezt így még nem hallottam adventistaként, vagy lehet hogy csak nem figyeltem oda. Azt viszont már nem egyszer hallottam, amit te is mondtál, hogy a pénz SZERELMÉT ítélik el.

Én személy szerint mindent megteszek hogy ne nélkülözzek, sőt még azt is mondom, hogy igyekszem lehetőleg minél jobban élni. És nem egy adventistával találkoztam már aki jól élt, vagy esetleg még (dollár) milliomos is volt.

"Honnan szedik a bátorságot ahhoz, hogy felülüberelhetik a Biblia kijelentéseit a saját teológiájukkal"

Szerintem csak kevés egyház veszi a bátorságot ahhoz hogy felülüberelje a Biblia kijelentéseit a saját teológiájával szánt szándékkal. A legtöbb egyház ezt tudatlanságból teszi. Teljesen tökéletes egyházi tanítással meg még nem találkoztam.

2014. júl. 27. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!