Az Adventista egyház miért hirdeti a nélkülözést?
Mert szerintük ma a keresztények nem élhetnek jólétbe.
Honnan szedik a bátorságot ahhoz, hogy felülüberelhetik a Biblia kijelentéseit a saját teológiájukkal és honnan szedik a bátorságot ahhoz, hogy a Szellemi dolgokat ördöginek állítják be megijedve attól ?
Nem vagyok adventista, meg nem is célom őket védeni, de tudtommal leginkább a katolikus egyház hívei azok, az összes szerzetes és apáca, akik szegények AKARNAK maradni.
Az adventisták, ahogy szerintem a többi is, a mértékletességet hirdeti és az Isten által adott vagyont fogadja el.
Látom, a "sikerteológia" téged is megfertőzött.
Jézus nem azért jött, hogy a céljainkat megvalósítsa. Ezt megteszi simán a sátán is:
"És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom."
Persze, meg lehet mindent magyarázni: így Isten áldása, úgy Isten áldása. De nem ez a kérdés, hanem az, hogy azt teszed-e, amit Isten mond neked.
Isten áldjon!
Ui.:
Tudom, nagyon nagy ereje van a tanítók szavának, de azt, amit mellettük Jézus mond, azt meghallod?
"Monda azért nékik: Meglássátok, hogy eltávoztassátok a telhetetlenséget; mert nem a vagyonnal való bővölködésben van az embernek az ő élete."
"Mit gondoltok a 2 Kor 8,9 és a Gal 3,13-14 miért van benne a Bibliába...?"
Azért, hogy legyen min vitatkozni. Ez is benne van ugyanis ugyanattól a szerzőtől:
"De valóban nagy nyereség az istenfélelem, MEGELÉGEDÉSSEL; Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit; De HA VAN ÉLELMÜNK ÉS RUHÁZATUNK, ELÉGEDJÜNK MEG VELE. Akik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik. Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal. De te, óh Istennek embere, ezeket kerüld..."
Ábrahám áldása pedig egyáltalán nem a pénz. Ez a "telhetetlenség evangéliumának" hirdetőinek az agyszüleménye csupán.
"Hogy megáldván megáldalak tégedet, és bőségesen megsokasítom a te (PÉNZEDET???) magodat mint az ég csillagait, és mint a fövényt, mely a tenger partján van, és a te magod örökség szerint fogja bírni az ő ellenségeinek kapuját."
"Mondván: Bizony megáldván megáldalak téged, és megsokasítván megsokasítalak téged (A PÉNZEDET???)."
Tanulj meg olvasni, és az Úrra figyelni a hazug tanítóid helyett.
Üdv.
(nem vagyok adventista)
Sziasztok!
Egy kis magyarázat a kérdésre: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Szóval a kérdés nekem szólt, és én azért vártam eddig türelemmel, hogy lássam, vannak-e más keresztény felekezetbe tartozók, akik hasonlóan gondolkoznak, mint én. Nagyon örülök a sok - tudatlanul és akaratlanul is - engem igazoló hozzászólásnak. Valóban megbotránkoztató a "gazdagság evangéliuma", és köszönöm nektek, hogy ti is hasonlóan látjátok!
Kedves kérdező remélem azért ezek a válaszok elgondolkodtattak! Istenünk áldja meg a szerénységet, a mértékletességet, és az önfeláldozó és önzetlen életeteket!
Kövessük Pál apostol példáját: "Legyetek én követőim, atyámfiai, és figyeljetek azokra, akik úgy járnak, amiképpen mi néktek példátok vagyunk. Mert sokan járnak másképpen, kik felől sokszor mondtam néktek, most pedig sírva is mondom, hogy a Krisztus keresztjének ellenségei; kiknek végük veszedelem, kiknek Istenük az ő hasuk, és akiknek dicsőségük az ő gyalázatukban van, kik mindig a földiekkel törődnek. Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk; aki elváltoztatja a mi nyomorúságos testünket, hogy hasonló legyen az Ő dicsőséges testéhez, amaz Ő hatalmas munkája szerint, mely által maga alá is vethet mindeneket." (Fil. 3:17-21)
Testvéri üdvözlettel: Péter
A válasz újabb kérdéseket vet fel :
Kinek legyünk a követői az adventista felekezethez tartozó Péternek vagy Pál apostolnak ?
Ismételten figyelmen kívül hagynak Igehelyeket a saját teológiájukat erősítik úgy hogy közben cáfolják a Biblia azon kijelentéseit amik az anyagi áldásokról szólnak vajon miért ?
Ki a szívek vizsgálója Isten vagy Péter ? aki egy nem odavaló Igehellyel megállapítja akik anyagi ellátása mellet állnak azok testiek de a szerencse nem Isten ítélete alatt állunk hanem csak Péter elítélése alatt.
Sziasztok!
Kedves kérdező, te valamit nagyon félreértettél. Én egyáltalán nem ítéllek el, sőt az előző Kenneth Haginnal kapcsolatos kérdésre is igyekeztem korrekt választ adni. Sajnos ti vagytok akik támadjátok az adventistákat, és mindenkit aki nem ért veletek egyet. Még csak "ördöginek" sem állítottam be a "Szellemi dolgokat", de azt elismerem, hogy valóban ijesztőnek találom.
Egyébként Pál is annak találta: "Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?."
Azt pedig határozottan visszautasítom, hogy Pál anyagi értelemben gazdag ember lett volna, mert ez hazugság. Ha az lett volna nem lett volna szüksége, hogy így írjon: "sem ingyen kenyeret nem ettünk senkinél, hanem munkával és fáradsággal, éjjel-nappal dolgozva, hogy közületek senkinek se legyünk terhére. Nem azért, mintha nem volna rá jogunk, hanem, hogy magunkat például adjuk néktek, hogy minket kövessetek." (2Thessz 3,8-9) Ha gazdag lett volna nem lett volna szüksége adományokra: "Mert már Thessalonikában is, egyszer is, másszor is, küldtetek nékem szükségemre." (Fil 4,16)
Isten kezdettől a világ szegényeit választotta ki magának (Ésa 61,1, Jak 2,5). A próféták a gazdagokkal szemben egész erkölcsi súlyukkal a szegények oldalán álltak. Ézsaiás prófétán keresztül maga Isten szólal meg: „népem nyomorultjait, a szegényeket a gazdagok megfosztják jogaiktól, özvegyeit kizsákmányolják, az árvákat kifosztják” (Ésa 10,2). Ámós ugyanezt írja, hogy miközben a szegényeket kiforgatják vagyonukból (Ám 4,1), elefántcsont ágyakon heverésznek, pamlagokon terpeszkednek, megeszik a nyájból a bárányokat, és a hízlalóból a borjakat, hárfakísérettel danolásznak, és úgy vélik hangszereik olyanok, mint Dávidé (Ám 6,4-5).
Jézus is figyelmeztet: a világ gondja és a gazdagság csábítása megfolytja az Igét az emberben (Mt 13,22). Ezért kell Jakab apostol szavát megszívlelni: jaj a gazdagoknak, ha a munkások bére, amit visszatartottak, felkiált az égre (Jak 5,1-6, 1,1:11, 2,5).
A prosperitás-tanhoz a (health & wealth movement), - azaz: adj, és Isten adni fog! jól megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel (Lk 6,38). Ha ez úgy kerül interpretálásra, mint egy befektetés a mennyei bankba: „adj és biztosan visszaszáll rád anyagi áldásként” – ez egy visszataszító biznisz-kegyességhez vezet. Márpedig ez emberi vonatkozásban is viszolyogtató, ha valaki a pénzünkért szeret, az nem minket szeret, hanem a pénzünket. Hát még Isten felé milyen alpári! Mintha nem kaptunk volna még eleget tőle, hanem üzleti alapon várnánk még többet! A 'do ut des' elve nem új keletű. Már az Ószövetség idején hamis indítékként van feltüntetve, lásd Jób könyvét. Ha igaz lenne, hogy a gazdagság volna Istennek egyedüli áldása, Pál apostol vagy maga a Názáreti Jézus lett volna a legáldatlanabb. Márpedig a Golgota keresztjéről árad a világra Isten legnagyobb áldása. A kifosztott és megalázott Jézus sebeiből.
Az anyagiakra visszatérve viszont tudnunk kell, hogy a soknál egy van több: az elég (2Kor 12,9). De jóllakottan is éhezhet az ember lelke, és szerény körülmények között is lehet Istenben gazdag (Lk 12,21).
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!