Akik magyarok és valamilyen magyarságtól 'idegen' vallásban hisznek, tőlük kérdeznék?
Szóval valakin magyar,de muszlim lesz. Nem érzitek úgy,vagy sosem éreztétek,hogy végülis ez a magyarságtól távolabb áll? Ez nem okozott 'gondot'?
Vagy pl akik asatrut gondolják 'jónak'?
(Én nem vagyok keresztény,sem semmi más,csak érdekelnek ezek a dolgok.)
A vallás nálam nem a kultúra része és nem a hagomáynokra kell építeni.
Mellesleg először vagyok ember és utána csak magyar.
Hozzátehetnénk, ha valaki hívő, akkor aligha gondolhatja, hogy Istent érdekli, milyen nemzetiségű...
De szinte minden vallás 'idegen' a magyarságtól, mert nem magyarok találták ki. Az, hogy most sok a keresztény éppen, az egy ideiglenes állapot, nem a magyarság lényegéből fakad.
Engem az utóbbi napokban az asatru foglalkoztat. De mindig fennakadok azon,hogy nekem,mint magyarnak mi közöm a skandinávokhoz? Vagy nyugodtan hihetek pl Odinban? Valahogy nem tudom összeegyeztetni.
(Bocs ha hülyeségeket beszélek,nyugodtan kijavíthattok:D)
De ha erre téved egy ebben járatos ember szivesen beszélnék vele,felvilágosíthatna.
Ez még jobb:)
http://www.youtube.com/watch?v=NllDZVYwtik
Egyébként mi tetszik neked az általad említett vallásban?
És miért volna baj, ha követnéd?
Szerinted mitől lesz valaki magyar?
Pl ezek
" Kilenc nemes erényt tisztelnek:
-Bátorság,
-Igazság,
-Becsület,
-Hűség,
-Fegyelem,
-Vendégszeretet,
-Szorgalom,
-Önbizalom
-Kitartás.
Nagyra becsülik a családot, összetartást, és elvetnek mindenféle diszkriminációt." de még csak most fedezem fel. A kereszténység,iszlám is érdekel egyébként,de 1-1 dolog van ami tetszik bennük,de nagyrészével nem tudok azonosulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!