Hányszor mennél el templomba Húsvét folyamán, ha idegen nyelvű országban tartózkodnál?
Figyelt kérdés
Úgy alakult, h külföldön leszek, ahol nem értem a nyelvet. Mindenképp elmegyek vasárnap a misére, de szerintetek elvárható h csütörtök-péntek-szombaton is? Úgyse tudnék figyelni...helyette imádkozhatom otthon is2013. márc. 18. 13:22
2/5 anonim válasza:
Egyszer sem. Itthon sem megyek, totál hidegen hagy.
3/5 anonim válasza:
Vasárnap mindenképp elmennék, de lehet, hogy a három szent napra is mennék. Igazából nem bűn, ha nem mész, nem kötelező ünnep egyik sem.
4/5 anonim válasza:
1) Ha a külső elvárások miatt mennél, ne menj.
2) Ha neked belső igényed hitünk legnagyobb ünnepét az Egyházzal, közösségben ünnepelni, menj!
Egyik legszebb emlékem a Húsvét szent 3 napja Máltán. Totál érthetetlen nyelv, de gyönyörű! A liturgiát ismerem, értem, hogy mi van, akkor is, ha ismeretlen a nyelv. Maga az ünneplés csodás, a más kultúra más ünnepe lenyűgöző, a nyelv, az egész másfajta énekek elragadóak! Én imádok idegen országban bekapcsolódni az ünnepekbe, de a sima vasárnapokba is.
Milyen országban leszel?
5/5 anonim válasza:
Ha csak azért mész templomba hogy a pap beszédét hallgasd akkor hibát követsz el. Elsősorban a templomban Istenre kell figyelni. A prédikáció csak másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!