Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények! Nagyon...

Kedves Keresztények! Nagyon fontos! Ilyenkor mit csinálnátok? Mit érdemes/nem érdemes ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

"A gyermeket(lányt) születésétől kezdve a keresztény hitre neveli az ember. Majd a gyerek kijelenti 13 évesen hogy nem akar tovább velük járni templomba, mert szerinte ez az egész marhaság, tündérmese, lehetetlen, és ő eleinte bármennyire is akart nem tudott hinni benne. Próbálja az ember magyarázni neki,hogy hogy van ez az egész meg minden, de a gyerek hallani sem akar róla. Kerek-perec kijelenti hogy nagyon szereti és tiszteli,őket(a szüleit) de nem akar tovább ilyesmiben részt venni, mert ez baromság."

Mit lehet ilyenkor tenni, mondani, hogy a gyerek visszakapja a hitét??

A normális válaszokat előre is köszönöm.

2014. jún. 17. 19:39
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Engem is erőltettek, még egyházi suliba is jártam. Namost ez, és az amit ott láttam 100% arról győzött meg, hogy Isten és a kereszténység totálisan két külön dolog, ha az egyházat is a képbe veszem akkor egyenese elmebetegség!

Nagyjából ugyanerre számíthatsz ha így folytatod.

Te felül akarod írni a szabad akaratát (attól,hogy komplett elmebetegségnek tartom ezt a vallásosdit a bibliát olvastam többször is) ami önmagában abszurdum, és a biblia szerint bűn is.

A keresztelkedésre, és a keresztény hit követésére a legjobb, és legésszerűbb magyarázatot egy jehovistától hallottam egy sörözés alkalmából: Önmagában bűn kisgyereket kereszteleni. Jézus is felnőtt korban keresztelték, és nem véletlen, hogy a kora kereszténységben is az új testvér felnőttként döntött a hit mellett. A kisgyermek keresztelése minden csak nem keresztelés.

Az van megkeresztelve, és az követi a hitet, akik már tud dönteni, és a hit mellett dönt. Szerinte minden kicsiként megkeresztelnek újra kell keresztelkednie, mert NEM ő döntött így, semmit sem ér a keresztsége az ő követő szándéka nélkül.

Ezzel én személy szerint maximálisan egyetértek.

Ha a lány nem akarja ezt követni, és nem akar vallásos lenni nem szabad kényszeríteni, mert ha kis is csikarod belőle neked bűn, a rákényszerített hit pedig tőle értéktelen marad.

2014. jún. 18. 11:41
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélek, hogy a pszcihológiának külön szakirodalma van a "vallás sérültek" kezelésére.

meggyőződésem, hogy a vallásos szülők megnyomorítják a gyereküket, de ez más tészta...

2014. jún. 18. 11:43
 23/43 anonim ***** válasza:

Nem fog hinni, akárhogy is akarjátok erőltetni. A hitet nem lehet erőltetni, ez a módszer viszont kiválóan alkalmas arra, hogy képmutató legyen, mutassa magát hívőnek, miközben nem az. Mit érnétek el ezzel? Mi a fontosabb szerintetek? Mi számít igazán? A hit vagy a látszat? Ezen gondolkodj. Attól még nem fog hinni, hogy ezt mutatja. Rájött valamire, ami azt mutatja, hogy tud gondolkodni, nem fogadja el automatikusan, amivel a szülei születésétől fogva tömik a fejét. Én büszke lennék arra, hogy ilyen értelmes, gondolkodó ember a lányom, még akkor is, ha a ti nézetetekkel teljesen ellentétes dolgokat vall. Megértem, hogy a szülőket ez bántja, de ő egy külön személyiség, önálló ember önálló akarattal, a hitéről csakis ő dönthet.

Én ateista vagyok, de nem kaptam ilyen téren semmilyen nevelést, sem ateizmusra, sem istenhitre nem neveltek. Meghagyták a szabad döntést, ami egy emberi jog, és ezért nagyon hálás vagyok a szüleimnek. Magam döntöttem az ateizmus mellett, ahogy a 13 éves lány is most, bár én már jóval korábban állást foglaltam.

Semmit se lehet tenni, mondani, el kell fogadni így, mert EZ ő.

18/L

2014. jún. 18. 12:44
 24/43 I.B.T. ***** válasza:
100%
Csak hasonlóakat tudok írni az előttem szólókhoz. Én, ha lesz gyerekem nem fogom az "ateistaiságra" tanítani. Én az vagyok. Mutasd meg neki mindkét oldalt. Ha egy könyvben akar hinni akkor higgyen abban ha a tudományban akkor viszont abban.
2014. jún. 18. 12:46
 25/43 János114 ***** válasza:
0%

Ne aggodj kedves kerdezo

Ez a serdulokor es a media eggyuttes hazasanak eredmenye. Ebben a korban biztosan sok hivo atmegy ezen a tagadas korszakon. Valoszinuleg sokminden tortenik az eleteben amit a kis lelke nem tud hirtelen feldolgozni es haragszik a vilagra. lazad :) haragszik Istenre is ezert konnyebb feladni es azt mondani h nincs es kesz.

Ne kenyszeritsd , ha valoban hisztek Istenben imatkozz es fohaszkodj sokat az Urhoz h vezzese ot egyenes utra.

Higgy Istenben es bizz a kislanyban ha az elet elehoz nehany nehezseget es dramat at fogja gondolni es ha az Isten is ugy akarja visszater a hithez.

sok sikert kerdezo...

es ne halgass a hitetlenekre :)

ok meg a serdulo korban vannak

2014. jún. 18. 16:43
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

aha, 36 évesen nekem meg pont pelyhesedik.

Néha még mindig meg tudok döbbenni mekkora álomvilágban éltek.

2014. jún. 18. 16:47
 27/43 A kérdező kommentje:

Sokan mondtátok hogy serdülőkor.

Nem hinném hogy egy 13 éves kislány már a serdülőkorba lépett volna! Az nem kb. 15 évesen van?

2014. jún. 18. 19:40
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

10-11 éves kor körül simán van serdülőkor.

De pl: már az oviban is van maszturbáció.

Igazából a 11 körül indul be a hormonrendszer nagyon.

2014. jún. 18. 19:42
 29/43 anonim ***** válasza:
71%
Egy 11 éves lánynak már van picike mellecskéje, erősen fejlődési stádiumban, a 13 -nek már határozott melle is van és menstruál bőszen, a 15 éves már azon agyal, hogy melyik helyes sráccal csókolózzon. Nagyjából 12-14 között már rendszeresen önkielégít, (hacsak a vallásos szülők nem akadályozzák büntetik, mert ilyen orgazmus zavaros nőkkel tele a szexuálpszcihológiai szakrendelés, (neked mondom kérdező) "vallás sérültek"-nek szokták hívni őket a köznyelvben). Szóval mire 15 lesz már bőven benne van nyakig :D
2014. jún. 18. 19:54
 30/43 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező te ismered Jézust, mint személyes megváltódat? A gyermekedet - a te általad is megélt - Istennel való szeretet kapcsolatba akarod bevonni? Vagy csak templomba akarod vinni?
2014. jún. 19. 10:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!