Mit gondoltok, hogyan fog viszonyulni a kereszténység (hívők), a világhoz száz vagy ezer év múlva?
"a hanyatlást és az armageddont lehetőleg kihagyjuk."
Nekem az jön le, hogy Istent is kihagyod, márpedig a történelem afelé megy, amit Ő megíratott a Bibliában. Jön egy új korszak, még nem hallottál róla?
A kereszténység 100 év múlva teljesen más lesz, mint akár régebben, akár most. Ha nem - akkor eltűnik.
De elég rugalmasak ők a külsőségekben - ebből is látszik, hogy a vezetőik nem igazán hisznek.
Valószínű, hogy a neve megmarad, aztán azon kívül nem sok.
1000 év múlva az egész Biblia képeletes lesz, mindenestül.
"Nekem az jön le, hogy Istent is kihagyod, márpedig a történelem afelé megy, amit Ő megíratott a Bibliában. Jön egy új korszak, még nem hallottál róla?"
Sajnálom hogyha neked az jön le róla hogy Isten kihagyom ebből, pedig nem. És igen hallottam róla, ráadásul nem csak a kereszténységnél írnak a hanyatlásról. Viszont az "új korszak" jöhet száz vagy ezer év múlva is. Addig pedig a változás folyamatosan végbemegy mint az utóbbi 1-2 ezer évben is. Nincs meghatározva az az időtartam, nincs konkrét időpont. Nem ez lényeges, a kereszténységnél nem a világvége várás az alap.
A tendenciákat figyelembe véve, a világ egyre inkább muszlimmá válik, és félő, hogy a mi (európai) kultúrkörünket feledésbe taszítja a történelem a vívmányaival együtt.
Függetlenül attól, hogy valaki hívő vagy sem, jó lenne, ha a kereszténység fennmaradna, mert a nyugati világ, melyben élünk, ezen az értékrenden alapszik.
Szervusz
Kedves kérdező. A biblia szerinti választ írtad meg :"Nézzük csak, kereszténység=Krisztusi út, annak követése."
A Biblia szerint az általad írt évek múlva már csak azok fognak élni itt a földön, akik Krisztus útjain járnak. Ez millió biztos. Nézz utána kérlek. Isten nem hazudhat :)
De te igen!
Úgyhogy, amit itt írtál - azt nem kell elhinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!