Dohányzás súlyos (halálos) bűn?
Ha nem tudtad, akkor nem bűn, és ebben az esetben még csak a szándék sem rossz + csak hosszùtávon okoz neked kárt a cigi stb...
Egyébként meg nem ítéllek el. Én is imádom az ízét, bár csak álmomban tapasztaltam.
Ennek ellenére nem javaslom. Sem a fognak, sem a tüdőnek nem jó.
Kedves kérdezö,
most már tudod, hogy nem helyes a dohányzás. Rajtad múlik, hogy abba hagyod-e.
Tudod, hogy mérgezed vele magadat.
Nem szép amit most írok, de igaz:
Egyszer egy nagy áruházban egy nagyon elegáns szépen öltözött hölgy után kerültem sorba. De amikor megcsapott az "illata" azt hittem elájulok, olyan förtelmesen büdös volt, közelröl ráncos, mint a dió, sárga fogak
Hiába volt a szép elegáns frizura, a szép kiskosztüm rajta ...
Ez az egyik. A másik az, hogy tényleg be van bizonítva, hogy a dohánnyal lassan gyilkolják magukat az emberek.
De ha csak magukat, de ártanak környezetüknek is, családjuknak, gyermeküknek. Évente tízezrek halnak meg miattuk, akiknek muszály belélegezni a füstöt
Természetesen, Isten irgalmas, mindenkinek megbocsájt, neked is, de csupán akkor, ha megváltoztatjuk rosz szokásainkat, ha látja hogy igazán dolgozunk rajta
Katy
Onnantól kezdve, hogy tudsz valamit, már nem viselkedhetsz úgy, mintha nem tudnád. Ez úgy hiszem egy alapszabály.
Dohányzással károsítod a saját testedet, amit Isten eredetileg az Ő templomának teremtett, így tehát Isten templomát károsítod.
Mivel már tudod, azóta tudatosan teszed.
Lehet változtatni, hiszen szabd akaratod van.
Ki az erősebb?
A szabad akaratod, vagy a dohányzás diktál és kezedbe-szádba kényszeríti magát? :D
Belegyömöszöli magát a kezedbe-szádba, te pedig rongybabaként kívülről nézed és elszívatja veled magát?
Ha mégsem így történik, akkor van reményed, csak kell hoznod egy erős, visszavonhatatlan döntést és kitartani mellette.
Off:
"Én utálom a dohányosokat" - A Krisztusi szeretet :D
On:
2 okból bűn. 1, károsítod vele az Istentől kapott testedet, 2, függővé tesz.
Viszont nem hinném, hogy emiatt bárki is elkárhozna...
Ebben a kérdésben az a legfontosabb, amit meg kell tudnod kedves kérdező, hogy Isten megbocsájtja a tudatlanság korszakát az életedben. Ha megbánod és megvallod a bűneidet Jézus Krisztusnak, Ő megbocsájt.
De ha még tudatosan is vétkezel azt is megbocsájtja Isten, viszont megeshet, hogy ilyen esetben rosszabb állapotba fogsz kerülni:
János 5,14
Ezek után találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki: Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!
Ezért is kell azon lennünk nekünk keresztényeknek, hogy minél előbb megtérjünk bűnös dolgainkból. Jézus megváltott minket a bűntől ez igaz, de nem azért, hogy a bűnnek szolgáljunk:
Római levél 8,10
Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!