Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy támadások...

Miért van az, hogy támadások érnek azért, mert hiszek Istenben?

Figyelt kérdés
Legfőképpen itt az oldalon.

2014. jún. 15. 21:53
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
56%

Természetesen van jó és rossz hívő is, mert egy ember nem attól lesz jó vagy rossz, hogy hisz egy transzcendens létezőben a sokból.

Ami azt a benyomást keltette bennem, hogy te a rosszabbik fajtából való vagy, az az első kommented. Ez alapján pontosan nem tudom megítélni, hogy milyen is lehetsz, ezért kértem, hogy linkelj be pár kérdést, ahol neked támadtak.

Az eddigiek alapján te az a szelíd fajta vakon hívő lehetsz. Vannak a harcos bigottok, mint amilyen tattila, abibh, anyata, Hoffmann József, az összes JT. Lehetne még sorolni. És vannak a jóféle hívők, rájuk Titus Pullot és Berta Woostert szoktam példának felhozni.

2014. jún. 16. 10:49
 22/36 A kérdező kommentje:

Szívesen linkelek!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

Ezt a kérdést én tettem fel, és a végefelé már mindenféle gyilkosnak neveztek engem, amiért hiszek Istenben. Nem tudom, mi alapján jutottak erre a kommentelők. Olvasd el, ha akarod. Ja! És nem vagyok JT! Normál, átlagos hívő vagyok. És nem a rosszabbik fajtából!

2014. jún. 16. 11:39
 23/36 anonim ***** válasza:
57%
A kérdés, a válaszaid és főleg a megfogalmazás stílusa alapján arra gondolnék, egy butus, tizenéves lány lehetsz. Ott azért kerültél tűz alá, mert halvány ultraibolya fogalmad sincs a tudomány állításairól, működéséről, de felvállaltál egy olyan vitát, amiben kritizálod. Nem csoda, ha a türelmesebbek és tudományokban jártasabbak gyorsan lenyomnak, a türelmetlenebbek meg egyszerűen elküldenek a pokolba.
2014. jún. 16. 11:57
 24/36 anonim ***** válasza:
57%
90 válaszból max 5 nem volt oda való teljesen. Két sértést kaptál, de az egyiket te ugyanúgy kifejezted.
2014. jún. 16. 12:00
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

El kell ismerni, hogy az idézett vitában rengeteg primitív, buta, megmosolyogtatóan téves válasz érkezett mindkét oldalról, és az is tény, hogy a kérdezőt ok nélkül csesztették, távolról se volt annyira tenyérbemászó freg mint pl. Tatti. Viszont:

"Honnan veszed ezeket a hülyeségeket, hogy a Biblia szerint a Föld lapos, meg a Holdnak saját fénye van?..."

[link]

De persze tudjuk, a Bibliából csak azt kell szó szerint értelmezni, ami az adott vitában épp kényelmes.

"Én úgy gondolom... Nagyon a valószínűség a teremtésnek, mint az evolúciónak."

Ezt hogy érted? Az evolúció egy igazolt elmélet, amit régészeti, genomikai, molekuláis biológiai megfigyelések, leletek, és az evolúcióból következő mindenféle predikciókkal való egyezés tök jól igazolnak.

De annyit árulj már el kérlek, hogy hány éves vagy!

2014. jún. 16. 14:58
 26/36 anonim ***** válasza:
Engem meg azért támadnak, mert nem hiszek. Rá se ránts!
2014. jún. 16. 15:13
 27/36 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő: köszi!
2014. jún. 16. 16:08
 28/36 A kérdező kommentje:
28.
2014. jún. 16. 16:09
 29/36 anonim ***** válasza:
75%
Tudod Jézus már előre megmondta azt, hogy sokakat üldözni, gúnyolni fogják a hitük miatt.(Máté 24:9) De úgy kell erre gondolni, mint ami egy lehetőség arra, hogy kimutassuk Isten iránt a szeretetünket és hűségünket.
2014. jún. 16. 17:38
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Megint ez a vita volt, hogy benne van-e a Bibliában, hogy a Föld lapos vagy gömbölyű? :-)

Akkor tessék összerakni ezeket a verseket:

Zsolt 103:12 Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.

--->

Zsolt 103:17 De az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain;

Vagyis ha a kegyelme örökkévaló az őt félőkön, akkor olyan messzire veti a bűneiket tőlük, mint amilyen messze van kelet nyugattól. Ha gömbölyű a Föld, akkor végtelen messze van kelet nyugattól, és örökre kegyelmez, ha pedig lapos és van széle, akkor van mérhető távolság a szélei között, és csak egy ideig tartana a kegyelme. Ennyi. :-)

2014. jún. 16. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!