Ez bűn? Bűn ha valaki otthonában szokta gyakorolni a papnak a szerepét amit misén végez?
Nem bűn. Mindenféle fura, ártalmatlan fétis létezik. Otthon nyugodtan öltözhetsz papnak vagy nőnek is, vagy a kettő kombinációjának, nem fognak letartóztatni érte.
Viszont ha úgy játszol otthon pap bácsit, hogy egy ministráns fiúcskával is játszadozol, azért már börtön jár!
Erről jut eszembe, egyszer vittem kocsival Esztergomba, talán felszentelésre, egy első misés papot a nagybátyámmal együtt, (aki szintén majdnem pap lett még fiatal korában).
Amiért ez érdekes, út közben az ifjú pap végig gyakorolta, mondta a mise szövegét. ahogy a templomban misézni, imádkozni szoktak.
Egy idő múlva hátra szóltam, "Ha én ezt elmondom valakinek, hogy mögöttem ült egy pap a kocsiban és miközben vezettem, egész úton imádkozott, akkor mit gondolnak rólam, hogy vezetek, hogy csak az imádság ment meg minket.."
Erre egy szót se szólt. Valahogy nem értékelte a viccet.
Tehát még autóban, gyakorlásképpen is mondtak már misét.
Természetesen ez nem bűn. Az inkább lehet bűn a vallás szerint, hogy tréfálkoztam ezzel, de az is nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!