Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, megmagyaráznátok...

Megfelelő kérdése:

Jehova Tanúi, megmagyaráznátok ezt a pár mondatot?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy mivel az Új Világ fordítás állítólag egy modern magyar fordítás,én pótolni szeretném abbéli hiányosságomat,hogy nem beszélek újmagyarul, és arra gondoltam, hogy néhány hozzá értő segíthetne nekem értelmezni, ezen meghatározásokat.

Zsid.10.27...tüzes féltékenység

jel.22.21. Krisztus ki nem érdemelt kedvessége...

Jel.15.4. ..egyedül te vagy lojális...

Jel.12.akik ragaszkodnak a Jézus melletti tanúskodás munkájához...( mégsem Jehova tanúi?)

1Tim.3.11. az asszonyok hasonló képen legyenek komolyak...

gal.5.4...akik törvény által próbáltatok igazságossá nyilváníttatni....

2kor.12.9...Elég neked az én ki nem érdemelt kedvességem,mert az én erőm gyöngeségben válik tökéletessé....

1kor.15.18...Krisztussal egységben merültek halálalvásba...

Róm.6.3. mindnyájan megkeresztelkedtünk...(nocsak, hogy jön ide a Tanúknak a kereszt?)

ján.5.20. ...az Atya vonzalmat érez a fiú iránt....

Ján.21.17... Simon, János fia (Jóna, magyarul Jónás, nem János, Johannan) vonzódsz-e hozzám?....

Mt.13.24...egy másik szemléltetést is eléjük tárt...

1krón.16.40...hogy égő felajánlásokat mutassanak be szüntelen Jehovának az égő felajánlás oltárán...

gal.6.18...ki nem érdemelt kedvessége legyen az általatok tanúsított szellemmel testvérek...

Ehhez tartozóan még egy kérdés: Istentiszteleten is újmagyarul beszéltek egymás között?

2014. jún. 13. 21:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

"De a kegyelmi ajándék nem úgy van, mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és a kegyelemből való ajándék, mely az egy ember Jézus Krisztusé, sokkal inkább elhatott sokakra. És az ajándék sem úgy van, mint egy vétkező által; mert az ítélet egyből lett kárhozottá, az ajándék pedig sok bűnből van igazulásra. Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása. 19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.

A törvény pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjék; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik: Hogy miképen uralkodott a bűn a halálra, azonképen a kegyelem is uralkodjék igazság által az örök életre a mi Urunk Jézus Krisztus által."(Róm.5:15-21)

Ez a kegyelem Zitus és nem kedvesség.

Te csak prédikáld tovább azt a szemetet és nem lesz részed belöle...

2014. jún. 14. 22:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha olvasnád a Bibliát, tudnád, hogy annak lett megbocsátva a bűne, aki megbánta azt.

A Cselekedetek 3:19-ben is erről van szó: "Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljőjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől." Eszerint akkor lesznek megbocsátva a bűnök, ha megbánást tanúsít a vétkes.

2014. jún. 15. 11:23
 13/14 A kérdező kommentje:

Nekem pl. gőzöm nincs,hogy mi az a tüzes féltékenység, mert miért kérdezte Jézus Pétertől, hogy vonzódik-e hozzá, stb.

A Gal.6.18. meg aztán tök kínaiul van.

Meg ez is egy érdekes megfogalmazás:

mt.17.7. Jaj a világnak a botláskövek miatt! A botlásköveknek persze szükségszerűen el kell jönniük, de jaj annak az embernek, aki által jön a botláskő!

Ezt is jól megaszonták újmagyarul.

2014. jún. 18. 11:40
 14/14 A kérdező kommentje:
meg miért kérdezte ... csak elírtam
2014. jún. 18. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!