Szép napot! Hívők ti mit tennétek?
Aki részt vett az ebben a témában írt kérdésem vitájában az tudja, hogy eléggé ateista vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy mit tennétek ha bizonyosodna, hogy Isten nem létezik. Pl: idejönnének az idegenek és azt "mondanák": Csá, néhány ezer évvel ezelőtt ledobtunk nektek néhány könyvet ( Biblia, Korán, stb) és itt hagytunk titeket, hogy majd mostanra kiderüljön milyen is az emberi faj/stb. Ezt be is bizonyítják.
Maradnátok a vallásnál/elvetnétek/is-is/rátérnétek a tudományra?
Félreértést elkerülvén: nem vitázni szeretnék, nem akarok megbántani senkit, nem kezdeményezek újabb vitát.
Én is válaszolok (természetesen ha az ellenkezője bizonyosodik): Meglepődnék. Nem hagynék fel a biológiával. Nem imádkoznék vagy hasonló, nem lennék istenhívő csak azért mert tudom, hogy valódi.
A válaszokat köszönöm!
Vidiripi
Szerintem ezt a vicc kategóriában kellett volna kiírni.
Jönnek az idegenek? Had jöjjenek ,majd őket is igyekszünk megtéríteni. :D
Ha csak nem ők fognak idézni mondjuk a Máté 6 -ból :P
(mindjárt el is olvasom)
Szerintem pedig az egész vallás kategóriát a vicchez kellett volna hozzáprogramozni...
Isten létéről, mint írtam nem kezdenék vitát! DE: Isten nem létezik! Olvasd vissza az érveléseimet vagy ha kevésnek találod írok még!
De a te válaszodra is kíváncsi lennék Vidiripi!
Igen, utálom az emberi hülyeséget, és igen ott lennék mikor rájössz, hogy ez a sok marhaság amibe minden hitedet, minden vitádat beleölted csak kitaláció. IGEN végignézném ahogy az a magabiztos mosoly lekerekedik a szádon. De tudod mit tennék ezután? Megfognám a kezed és belenyomnék egy könyvet. Utálom a hülyeséget de még ennél is jobban azt a fajta emberi nem törődést ami a hülyeség kialakulását okozza!
Irtózatosan szeretek vitatkozni és tisztellek mint vitatársat de ez nem változtat a valóságon!
Vidiripi
Kérdező!
"Szerintem pedig az egész vallás kategóriát a vicchez kellett volna hozzáprogramozni..."
Írj az oldal üzemeltetőinek hogy tegyék meg. Indíthatsz aláírás gyűjtést is. Valamelyik majd csak be jön.
"Isten létéről, mint írtam nem kezdenék vitát! DE: Isten nem létezik! Olvasd vissza az érveléseimet vagy ha kevésnek találod írok még!"
Oké! Szerintem sem vita tárgya.
"Igen, utálom az emberi hülyeséget, és igen ott lennék mikor rájössz, hogy ez a sok marhaság amibe minden hitedet, minden vitádat beleölted csak kitaláció."
Én meg utálom a családon belüli erőszakot azt is utálom hogy a tudomány nevében állat kísérleteket végeznek. Na és akkor mi van? Semmi sem változik.
"IGEN végignézném ahogy az a magabiztos mosoly lekerekedik a szádon. De tudod mit tennék ezután? Megfognám a kezed és belenyomnék egy könyvet. Utálom a hülyeséget de még ennél is jobban azt a fajta emberi nem törődést ami a hülyeség kialakulását okozza!"
Jó nézd végig! De nem fogod ,mert ezzel egy baj van. Nem következik be. Meg amúgy sem tudnád hogy mikor.
"Irtózatosan szeretek vitatkozni és tisztellek mint vitatársat de ez nem változtat a valóságon!"
Mi a valóság? Egy autistának mi a valóság? Egy indiai gyermek munkásnak mi a valóság?
Egy megerőszakolt nőnek mi a valóság? Egy árva gyereknek mi a valóság?
Egy szék akkor is szék marad ha egy autista vagy indiai gyerek nézi. Egy igazság van, egy valóság van. Azt hiszed, hogy a Nap sárga? Nézd infravörösben és egyből meg fog változni, mivel az emberek rájöttek, hogy ha prizmán átvezetik a fényt akkor a fény felbomlik "alkotóelemeire". A fehér fény nem más mint azon színek összessége amelyek alkotják. Ha nem találták volna fel a prizmát, nem lenne hülyeség azt mondani, hogy a fény az csak sima fehér fény? Mindegy, hogy azt most mi sima szemmel vagy mondjuk infrában nézzük, A FÉNY AZ UGYANOLYAN FÉNY CSAK MÁSKÉPP TAPASZTALJUK.
A vallással is így van. Ti istenségnek mondjátok, mi pedig kézzelfogható bizonyítékok által bizonyított természeti jelenségnek.
DE mint írtam ezen a valóságon, sem a ti szemléletmódotok sem miénk nem változtat, mert egy igazság van. Szerintetek Isten, szerintem evolúció, fizika, kémia, biológia, stb.
Utána olvastam és kiderült nem én tettem fel elsőnek ezt a kérdést. Szó esett arról "ha idejönnének, minek néznék a hívők őket". Azt írták, hogy a sátán gonosz angyalainak. Még akkor is ha be tudnák bizonyítani, hogy tényleg közre játszottak az ember kialakulásában illetve a vallás létrejövetelében.
Erre reagálnák hiszen valamelyest ide is kapcsolódik.
3 változat van:
-békén hagynak minket és nem törődnek velünk, erről nem mondanék semmit
-megtámadnak minket, szerintem ilyenkor mindegy lenne a vallás, valahogy a lézerfegyvert nem fogná fel a Biblia:D
-barátságosak lennének és elmondanák hogy nincs semmilyen Isten és beavatnak most már mindkét a világ igazi dolgaiba.
Én ezt biztos úgy reagálná le, hogy körmöm szakadtáig küzdenék azért , hogy mindent megtudjak, mindent megértsek mert hatalmas tudásvágyam van a világgal kapcsolatban.
A hívők viszont, mivel ők gonosz angyalok, a templomban, Bibliában, az egyház újabb ferdítésében keresnének menedéket. De keressetek csak nyugodtan, ragaszkodjatok egy több ezer éves vallás meséihez!
Én mennék felfedezni, megismerni a világ dolgait, nem félve holmi istenek bosszúállásától, mennybe való nem jutástól, hitetlenkedéstől.
Inkább haljak meg úgy, hogy nem hiszek halál utáni életben/inkább éljek több száz/ezer/vagy akár örökké a technológiai fejlesztések, biológiai kutatások, felgyorsított evolúció által mint, hogy meghaljak úgy mint aki szentül hisz egy talán nem is létező túlvilágban/Istenben.
Van ma egy olyan elmélet/kutatás amely azt tűzte ki célul, hogy magát a tudatot "bemásolja" egy merevlemezre. Milyen felfedezés kellet ehhez? A tudat mint azt már írtam valamikor, nem más mint a neuronok közötti kapcsolat illetve a rajtuk átmenő kis elektromos áram. Ha fel tudnánk térképezni (már részben igen) egy ember agyát és azt le tudnánk kódolni akkor egy személy személyiségét teljes egészében gépbe tudnánk oldani. (mondjuk így lehetne megmenteni egy haldokló embert). Tudjátok mire mutatna ez rá? Hogy az, hogy érzünk/tapasztalunk/tanulunk nem isteni lélek, csak egyszerű biológia. Ennek eredményeképpen nincs semmiféle lélek vagy hasonló.
Ez nagy csapás lenne a vallásokra.
Mit akarsz az angol könyvvel?:D
Vidiripi
"Nézd infravörösben és egyből meg fog változni, mivel az emberek rájöttek, hogy ha prizmán átvezetik a fényt akkor a fény felbomlik "alkotóelemeire"."
Eltudod fogadni azt hogy egy hívő ember olyan "prizmán" keresztül szemléli a vilogot amin keresztül "látja Istent?
"Ti istenségnek mondjátok, mi pedig kézzelfogható bizonyítékok által bizonyított természeti jelenségnek."
Meglehet hogy van olyan aki a fényt istenségnek hívja én biztos nem.
Milyen kézzel fogható bizonyíték van az anyag kialakulására?
"DE mint írtam ezen a valóságon, sem a ti szemléletmódotok sem miénk nem változtat, mert egy igazság van. Szerintetek Isten, szerintem evolúció, fizika, kémia, biológia, stb."
Biológia!
- Ha jól tudom minden élőlényben van életösztön.
- Minden élő szervezet belső rendje egyetlen sejtből alakul ki, ami osztódik.
- Hogy létezik az, hogy ennek a csodálatos struktúrának, aminek sikerült elhagyni az élettelen anyag állapotát, és önmagát az agy és a fizikai test komplexitásáig eljuttatni, időben nem sikerül fenntartania ezt a komplexitást?
- Tehát öregszik és meghal.
"Még akkor is ha be tudnák bizonyítani, hogy tényleg közre játszottak az ember kialakulásában illetve a vallás létrejövetelében."
Jöjjenek ide aztán majd kiderül hogy ki hogyan reagál.
"3 változat van:"
- Mire várnak miért nem támadnak? De miért támadnának meg ha ők hoztak létre?
- Barátságosak azok lehetnének. De ugye nem vették fel a kapcsolatot az általuk létre hozott emberekkel és nem magyarázták el nekik hogy mi a helyzet Istennel.
Miért nem? Megint csak mire várnak?
A tudás vágy az jó. Van mit megtudni a világról. De ki kell hogy ábrándítsalak. Ha elkezdesz dolgozni egyre kevesebb időd lesz arra hogy gyarapítsad a tudásodat azon témákban amelyeket szeretsz. Hacsak nem a munkád része. De ha családod is lesz akkor még kevesebb időd lesz rá.
Aztán pedig ugye ott van még az is hogy érhet tragédia téged vagy szeretteidet. De ne így legyen ,viszont akkor is öregszel és végül meghalsz. Ez mindenkivel így van. S mennyit ismerhetsz meg a világból? Az Univerzum végtelen. Még arra sem lenne időd hogy a szűkebb környezetedben mindent megismerj alaposan. Persze egy felszínes tudásod az lenne.
"A hívők viszont, mivel ők gonosz angyalok, a templomban, Bibliában, az egyház újabb ferdítésében keresnének menedéket. De keressetek csak nyugodtan, ragaszkodjatok egy több ezer éves vallás meséihez!"
Pont úgy ahogyan a tudós társadalom is megoszlik bizonyos kérdésekben úgy a hívők is megoszlanak bizonyos kérdésekben. Mert lehet hogy van aki a templomban vagy az egyházban bízik. De én nem!
"Én mennék felfedezni, megismerni a világ dolgait, nem félve holmi istenek bosszúállásától, mennybe való nem jutástól, hitetlenkedéstől."
Ööö...ugye nem akarod azt mondani hogy ebben az akadályoz hogy vannak hívő emberek?
Bennem felmerül a kérdés hogy ki akadályoz ebben?
"Inkább haljak meg úgy, hogy nem hiszek halál utáni életben/inkább éljek több száz/ezer/vagy akár örökké a technológiai fejlesztések, biológiai kutatások, felgyorsított evolúció által mint, hogy meghaljak úgy mint aki szentül hisz egy talán nem is létező túlvilágban/Istenben."
Aha! Csak egy dolgot árulj el nekem. Ki az aki ebben megakadályoz?
" Ha fel tudnánk térképezni (már részben igen) egy ember agyát és azt le tudnánk kódolni akkor egy személy személyiségét teljes egészében gépbe tudnánk oldani."
Transzcendens!
"Hogy az, hogy érzünk/tapasztalunk/tanulunk nem isteni lélek, csak egyszerű biológia. Ennek eredményeképpen nincs semmiféle lélek vagy hasonló.
Ez nagy csapás lenne a vallásokra."
Erre majd térjünk vissza amikor ez bekövetkezik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!