Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek Jehova Tanúja?

Miért legyek Jehova Tanúja?

Figyelt kérdés

Én azt mondom magamról,hogy hívő vagyok és szeretném ha a legjobban tudnám követni Isten akaratát.

A kérdésemben a hangsúly nem azon van,hogy tartozzam valahová hanem azon,hogy miért legyek Jehova Tanúja,miért leszek jobb keresztény ha a Jehova Tanúi közé állok?

Isten szemében ez jelent valamit?

2014. jún. 12. 06:00
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem,hogy mi az a jó hír?

Sándor te azt mondod,hogy hirdetni az embereknek Isten akaratát,Isten országát. Ez lenne a jó hír?

Én úgy tudtam,hogy az örömhír az,hogy Jézus által bűnbocsánatot nyertünk.

Igen persze nem is vitatom,hogy Isten akaratát kell hirdetni.

De az örömhír,jó hír a megváltásunk.

Lehet,hogy én tudom rosszul?

"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."(Csel.4:12)

"Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből."(Mát.1:21)

Nem ez lenne a jó hír?

2014. jún. 12. 22:20
 22/30 anonim ***** válasza:
16%

Kedves kérdezö, bár Sándort kérdezed, de ugye nem haragszol, ha én is írok. Képtelen vagyok a kezemen ülni :)

ezt kérdezed:

Megkérdezhetem,hogy mi az a jó hír?

--------

Ismered a Máté 24:14 versét: Ez az utolsó napok jeleihez tartozik a Jézus Krisztus jövendölése alapján. Itt arról ír, hogy "Isten országának ez a jó híre hirdetve lesz az egész földön, bizonyságul minden népnek, és akkor jö el a vég"

Kikeresheted ha van kedved a Bibliádban.

A Jézus Krisztus váltságáldozata nélkül az Isten országa, vagy királysága nem jöhetne el sohasem.

Tudod miért? A Róma 5 része leírja a 12 vers, hogy egy ember vagyis Ádám által jött be a világra a bün.

A 18 vers leírja mit jelent a számunkra Krisztus váltságáldozata.

Ennek alapján, helyre lesz téve minden, amit az Édenben Ádám és Éva elrontott. Ök nem voltak úgy teremtve, hogy megöregedjenek ís meghaljonak. A halál a büntetés volt az engedetlenségük miatt. Ezt tudod.

De mi nem tehetünk róla, hogy ök átadták nekünk ezt a fájdalmas örökséget. Ezért a jövendölés már az Édenben, a Teremtö Isten azonnal gondoskodott a megváltásról. Ezt az 1.Mózes 3:15-ben olvassuk

Tudtad azt, hogy a Biblia megjövendölte, hogy a gonoszak ki lesznek vágva? Zsoltárok 37:10,11

Tudtad, hogy Jehova meghatározott egy idöt, amikor a kapzsi emberek, akik a Földet pusztítják, szintén eltünnek? Jelenések 11:18

Tudtad hogy az édeni állapotok lesznek visszaállítva a Földön? Ézsaiás 11:6-9

Tudtad, hogy nem lesznek többé szegény emberek? Senki sem lesz hajléktalan? Ézsaiás 65:21,22

Tudtad, hogy a halált, a fájdalmat véglegesen eltörli Isten? Jelenések 21:4

Remélem azok, akik hisznek Istenben és a Bibliában, nem kezdenek csúfolkodni :)

Nem Az Örtoronyból írtam ki e verseket, mindet megtalálod a saját Bibliádban, próbáld elolvasni, persze csak ha van kedved

Katy

2014. jún. 13. 07:11
 23/30 KZitus ***** válasza:

Azervusz

Egyetértek Vidiripi válaszával.

Én tanú vagyok, de soha, senki nem kért arra, hogy keresztelkedjem meg. Igaz, amikor így döntöttem, nem is akadályozott senki

Olyan választ vársz kedves kérdező, amit nem igen kaphaatsz meg. Mert minden tamú azt írná neked, hogy csak egyféleképpen lehet Istennek tetsző életet élni, ha Jehova tanúja leszel(én is ezért lettem), de ezt te miért hinnéd el?

Az összes nem tanú válaszoló, minket gyaláz és mocskol(figalmamsincsen miért?)és leíírja mennyivel jobbak ők!

Pedig nem az én, vagy másik ember véleménye(haragja:)) számít, inkább Isten véleménye - ebben a kérdésben.

Aztán írod :"Tud tenni egyáltalán egy vallás a Biblia szava mellé valamit " - na ez a probléma. Minden vallás tett valamit a Biblia Szava mellé, és így lett "sokszínű" a vallás.

Egyébként nem lehet "Jehova Tanúi közé állni".(ha nem hiszed, próbáld meg)

Előbb engedelmeskedned kell Jézus szavainak, amelyeket a Máté 28:19,20 versben olvashatsz.

Mindenesetre az életed függ a keresgéléstől, amit már elkezdtél. Szívből kívánom, hogy támogasson Isten a helyes törekvéseidben. Hiszen Krisztus személyesen érted halt meg. Ez hatalmas lehetőség a számodra:).

2014. jún. 13. 12:07
 24/30 anonim ***** válasza:
Szegénykék... :-(
2014. jún. 13. 12:12
 25/30 KZitus ***** válasza:

Kedves Julianna!

Hamarosan választ kapsz az érzésedre :)

Egyébként szellemileg gazdagnak érzem magamat, amitől, köszönöm, nagyon jól vagyok :)

Szeretnék a lelki békémből, nyugalmamból, boldogságomból neked is adni valamennyit.:)

2014. jún. 13. 20:03
 26/30 anonim ***** válasza:

"Hamarosan választ kapsz az érzésedre"

Mi a fene ez, ha nem burkolt fenyegetés? Ez a kígyó-béka, örök harag, pokol, tűz, sírás és fogaknak csikorgatása lesz az egész világ sorsa, kivéve azt az alig hétmilliónyi kiválasztottat, akik megmenekülnek, de mire?

Elképzeltek egy olyan gonosz Jóistent, aki kiirtja az egész világot, és csak ezt a néhány - még Magyarország lakóinak számát sem elérő - jólelket ment meg?

Mit fog velük kezdeni, mi szüksége van rájuk? Birkák kellenek a Teremtőnek, de mire? Ilyen silány Istent imádtok, akinek ilyesmire vam szüksége, hogy létezhessen?

Állok elébe...

"Szeretnék a lelki békémből, nyugalmamból, boldogságomból neked is adni valamennyit."

Nagyon szépen köszönöm, de megtarthatod magadnak, neked nagyobb szükséged van rá, mint nekem. Én ugyanis remekül megvagyok szeretteim körében, akik egymás jólétével és egymás és az emberek szeretetével törődnek, és nem egy iyen hihetetlenül ostoba és önző úgymond "felljebbvaló" vak kiszolgálásával, akit nem érdekel más, csak a saját dicsőítésének hallgatása.

Hogy el nem unta még...

2014. jún. 13. 20:42
 27/30 anonim ***** válasza:

A vallásosok többnyire nagyon magányosan julianna. Ezt megfigyeltem. Többnyire érzelmileg senkire sem számíthatnak. Muszáj kivetíteniük más irányba a törődést.

De ez más tészta :)

2014. jún. 13. 20:48
 28/30 sandor76 ***** válasza:

A Bibliaban benne van az ember bukasa,mi,miert tortent,es tortenik meg ma is.

Benne van,hogy Jezus tette le az alapot a valtsaga altal,hogy ujra kozeledhetunk Istenhez.

Ezt jol tudod.

De itt nem all meg az egesz teendo ami fontos ahhoz,hogy helyeseltek lehessunk Isten elot.

Gondolj bele,valamilyen szinten mindenki Jezussal takarozik,hogy igy,meg ugy.

De akkor miert van ennyi vallas?

Isten nem fogadja el mindet,hiaba hisznek csupan Jezus aldozataban.

A demonok is tudjak ezt,es megsem teszik Isten akaratat.

Ugyanigy van ez az emberekkel is.

Jezus azt mondta;A hit halott cselekedetek nelkul.

Hasonlitsd te ossze melyik vallas teszi azt amit hirdet is.

A jo hir az,hogy ujra lehetosegunk van kozeledni Istenhez,es ehhez Jezus segit a valtsaga,es tanitasai,peldamutatasa altal.

Sokan mashogy fogalmazzak meg,de a lenyeg ugyanaz,pl;hogy az evangeliumok forditasa,az a jo hir.

Igaz de ha nem ertjuk,nem er semmit.

Jehova Tanuja ugy lehetsz,ha ismeretet szerzel a Bibliabol,mi hogyan is van valojaban.

Neked kell meggyozodnod mindenrol,a sajat hitedet csak te magad epitheted.

Van akinek hat honap,van akinek tiz ev kellett ehhez.

Van olyan is akik elhagyjak a szervezetet,ez is normalis dolog,sajnalatos de Jezus elore megmondta lesznek ilyenek.

Erre mondta el a Buzarol szolo szemleltetest,ezek embereket szemleltetnek,hogyan viszonyulnak a jo hirhez.

NEM a Tanuk dontik el,ki lessz ott az uj vilagban amelyet Isten megigert,de Ok kovetik a legjobban a Bibliai tanitasokat,bar ez sok embernek szemet szur.

Erre mondta Jezus ,aki mindvegig kitart az reszesul megmentesben.

Ehhez tudni kellene miben kell kitartani,es elerkeztunk ahhoz,hogy tanulmanyozd a Bivbliat es valazt fodsz kapni ezekre es meg sok mas fontos kerdesre is.

A kerdes az te szeretned-e?

2014. jún. 13. 21:07
 29/30 anonim ***** válasza:
ez az igaz vallás
2014. aug. 29. 11:07
 30/30 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"ez az igaz vallás"

Nem az! Ha az lenne nem kellene rajta változtatni semmit.

Igaz csak akkor lesz amikor minden Isten akarata szerint lesz. De jelenleg nem így van.

2014. aug. 29. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!