Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek Jehova Tanúja?

Miért legyek Jehova Tanúja?

Figyelt kérdés

Én azt mondom magamról,hogy hívő vagyok és szeretném ha a legjobban tudnám követni Isten akaratát.

A kérdésemben a hangsúly nem azon van,hogy tartozzam valahová hanem azon,hogy miért legyek Jehova Tanúja,miért leszek jobb keresztény ha a Jehova Tanúi közé állok?

Isten szemében ez jelent valamit?

2014. jún. 12. 06:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

"az ilyen vélemények mögött szubjektív indulatok vannak és bibliailag nem alátámaszthatók!"

Ki a fene akar bármit is alátámasztani a Bibliával???

El vagy te tévedve... De még mennyire!

2014. jún. 12. 16:59
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

Hááát a biblia nem éppen a tények gyűjteménye...

A szcientológusok földönkívülis verziója is tudományosabban, és elképzelhetőbbnek hangzik.

(egyébként pont ezért lesz a jövő világvallása idővel.)

2014. jún. 12. 17:05
 13/30 A kérdező kommentje:

#10 szóval akkor nincs mentségem?

Vagy Jehova Tanúja leszek vagy pedig végem.

Ennyire számít a vallás?

Csak akkor azt nem értem,hogy Jézus miért halt meg ha egy hovatartozásnak ekkora jelentősége van... :/

2014. jún. 12. 17:13
 14/30 anonim ***** válasza:

Nincsen jelentősége.

És a történetből jelenleg semmi sem biztos. (mármint a bibliából) Nem is értem miért gondolkodsz ebben :)

2014. jún. 12. 17:21
 15/30 anonim ***** válasza:
Még a kérdező legutóbbi kérdését is törölték, nem hogy a választ. Majd újra fogalmazom, hogy az ügyeletes törlő ne unatkozzon!
2014. jún. 12. 17:27
 16/30 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy Isten szemében jelent valamit és nem az emberek szemében. Bármelyik egyházhoz csatlakozol is, az megadja a keretet a keresztényi felfogásodhoz és vallásgyakorlatodhoz. Ha egy alapjaiban hamis eszméket valló egyházhoz mész, te magad is fogod vallani azokat a hamis dolgokat. Itt a bibliai példa, hogyan rontanak meg embereket azok, akik tanítóként lépnek fel:

„Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.” (Mt 23:15)

Ezzel összhangban, ha katolikusokhoz mész, akkor emberekhez fogsz imádkozni, nem a mennyei Atyához, ha adventistákhoz, akkor a mózesi törvényt fogod manipulálni, hogy szombatünneplő lehessél, ha karizmatikus, akkor olyan szellemet fogadsz magadba, amely a földre dönt és visítva vonagltat, hanyattdönt (amit a szent szellem soha nem tesz), ha unitárius, akkor nem csak Krisztust fogod elfogadni Megváltónak, hanem másokat is, ha Krisztadelfián, akkor majd tagadni fogod az Ördög létezését, mert szerintük Krisztus saját magát kísértette meg.

Ha a kereszténységhez mész, akkor megtanítanak arra, hogyan forgasd ki Isten szavait: RAJTAM KÍVÜL NINCSEN ISTEN, és megtanítanak arra, hogyan forgasd ki Jézus szavait: FELMEGYEK AZ ÉN ISTENEMHEZ ÉS A TI ISTENETEKHEZ. J. tanúi viszont segítenek megérteni azt, hogy Isten sohasem született, ennélfogva a Jézus öröktől való születése egy értelmetlen, logikátlan biliailag tarthatatlan tanítás, hiszen Isten nem csak hogy öröktől fogva mindörökké van, hanem láthatatlan is, halhatatlan is, egy egyedülálló szellemi Lény, akit Krisztus jelentett ki nekünk.

Jehova Tanúinál megtanulod milyen öröm dicsőíteni Isten nevét, amit Ő pedig igen nagyra értékel, lásd: Malakiás 3:16. J. tanúinál megtanulod mit jelent Istent a Jézus Krisztus által szellemben és igazságban imádni, és sok más alapvető igazságot. Lesz persze sok kritikusod is, akik szerint egy agymosott szektához fogsz tartozni, de az ő véleményük mögött szubjektív érzelmi ellenszenvből származó indulatok vannak, amik igeileg nem alátámaszthatók.

Ugyanezt már egyszer elmondtam nem is olyan régen, amit töröltek. De Isten ítélete a döntő, nem az embereké!

2014. jún. 12. 17:52
 17/30 sandor76 ***** válasza:

Szia.

A Bibliaban le van fektetve mit var el Isten a kovetoitol.

A sok egyhaz,vallas es mas felekezetek is igyekeznek azt tenni amit Isten elvar.

Miert van ilyen sok?

Azert mert van aki keveri a szoszt a hatterben.

Ezt szinte mindeggyik vallas hangoztatja,es elismeri,megsem tesznek semmit,hogy ne azt tegyek amit [satan]akar.

Azzal indokoljak ez mar reg igy van ,miert kellene ezen valtoztatni.

A Bibliai profeciak feltarjak,az utolso idokben kik fogjak helyesen gyakorolni azt az imadatot amit Isten elvarna az emberektol.

Azert ,csak most,mert eddig be volt zarva az emberek elott,es csak most van Isten akarataval osszhangban ennek a megertese.

Ezt Jehova Tanui megertettek,nem azert mert olyan okosak,hanem ,mert tiszta szivbol szeretnek helyesen szolgalni Istent.

Ehhez tettek olyan valtoztatasokat,amit mas vallasban nem mertek megtenni,holott tudjak,hogy helytelenul teszik.

Pl;Beleszolnak a politikaba,es a haborukba,Helyeslik a valasokat,erkolcstelenek,hazudnak,lopnak,es a sajat erdekeiket teszik az elso helyre.

Jezus nem ezt hagyta meg ,kovetesre melto peldakent.

Mar ajanlottak neked,egy parszor latogass el Jehova Tanui osszejoveteleire,es jol figyelj mit tanulnak.

Jezus azt mondta,sot parancsba adta,hogy elobb meg kell tanitani az embereket arra mi Isten akarata,es tanuljak meg cselekedni,es csak aztan keresztekedjenek meg,ha valoban komolyan szeretnek.

Miert jobb?

Ha ismeretet szerzel,rajossz majd magad is mennyi hamis tanitas van kint a vilagban,ami sehol sincs a Bibliaban leirva,mind csak emberi hagyomanyok alapjan van.

Jezus megmondta ,Ha Ot tamadtak ,a kovetoit is fogjak,azert mert ugy szeretnenek elni ,ahogy tanitotta.

Ezeket minden vallas elmondhatja magarol,rad var az a feladat,hogy megtudd melyik koveti a legpontosabban Jezus nyomdokat.

Ahogy mar irtak,nincs tul sok ido hatra ebbol a vilagbol,a Tanuk ezert mindent megtesznek,hogy minnel tobb embernek tudjak atadni azt amit ok is megertettek Isten szavabol.

Jezus pont ezt mondta az igaz kovetoirol,hogy az utolso napokban ez fog tortenni.

Ezt csak az nem latja aki nem akarja,mint egy-ket hozzaszolo.

Erdemes tudni,mindenki magaert fog szamot adni.

Ha valaki a legjobb tudasa szerint igyekszik Istennek tetszo eletet elni,az nagy ertek az Isten szemeben,meg ha hibazunk is.

De legalabb tesszuk.

2014. jún. 12. 19:38
 18/30 anonim ***** válasza:

Ebből az egész Jehova blablából csak egy dolog hiányzik, a legfontosabb...

Jézus - aki (állítólag) Isten parancsait hajtotta végre a Biblia szerint -, mindenek felett és mindenek előtt (direkt írtam ezeket a szavakat külön) a SZERETETET hirdette. Embertársaink szeretetét.

Hol van ez a Bibliát állítólag mindenki másnál jobban ismerő, társaikat örökös idézetekkel bombázó, gőgös és fanatikus jehovásoknál? Harmad-, ha nem negyedrangú kérdés! Imádd Istent, ne törődj semmi mással csak a saját vacak kis életed mentésével, a többiek... hát azok nagy ívben le vannak, ha egy "i" betűt másképp mernek értelmezni, mint ők! (Vö. Madách Homousion és Homoiusion-jával!)

Hol van ebben az önző, szegregáló, pénzéhes és a XIX. században kezdődött, mondvacsinált "vallásban" a SZERETET? A béka feneke alatt!

Én toleráns vagyok, és türelmes, mindenki azt hisz, amit akar.

De nehogy már engem valaki erőszakkal és tüzes nyilakkal való fenyegetéssel próbáljon meggyőzni egy ilyen képtelenségről, mert azt nem veszi be a bögyöm!

2014. jún. 12. 20:11
 19/30 sandor76 ***** válasza:
42%

Julianna.

Te egy nagyon figyelmetlen ember vagy.

Ha arra figyelnel,mit mondanak a Tanuk,akkor talan tudnad is,nem csak ossze-vissza beszelnel.

Azt teszik amit te kifogasolsz,hogy nem teszik.

Nem a nyilakra kell figyelned ,hanem a jo hirre amit sajnos meg se hallassz.

2014. jún. 12. 20:34
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

Kinek "jó hír" az a hír?

Nekem ugyan nem!

De ti mindent jobban tudtok, ugye?

2014. jún. 12. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!