Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt valaki, aki hisz a...

Van itt valaki, aki hisz a pokol lètezèsèben, ès ha igen akkor mièrt?

Figyelt kérdés
Csak komoly vàlaszokat kèrek! Koszonom.
2014. jún. 9. 15:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%

" Ha meghalok remélem a pokolra jutok

Nincs ott főnök, s azt csinálok amit akarok

Lucifer a haverom lesz, és vele jót mulatok

Az ördöglányokkal kedvemre szórakozhatok.

Refr.:

Ott nincs rend, nincs csend, ez kell nekem

Lent a mélyből harsog majd a pokolrock.

Ha egy angyalka repül arra, csak rámosolygok

És azt tehetem vele egyből, amit akarok

Cigi is pia is lesz bőven akár mindennap berúghatok

És Plútóval egy zenekart alapíthatok.

Refr.:

Ott nincs rend, nincs csend, ez kell nekem

Lent a mélyből harsog majd a pokolrock. "

https://www.youtube.com/watch?v=5H1DHqkmIgA

2014. jún. 9. 15:30
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Jézus többször beszélt erről a helyről, mint a mennyről. Van pár felekezet, amik el akarják hitetni, hogy nem létezik, ezek mind az ördögtől való tanítások, hisz az akarja elhitetni az emberrel, hogy nem is létezik és nem kell tartani büntetéstől.

Azt állítják, hogy Jézus csak példázatot mondott olyan helyről, ami nem is létezik, ezzel Jézus szavahihetőségét tagadják. Azt is állítják, hogy a pokol csak a sír jelentése. Nem normális, aki ezt elhiszi, mert az nem Szent Szellemben jár, hanem a Biblia által is megírt hamis tanításban. Imádkozni kell értük.

Mellesleg nagyon sokak látták már. Rengeteg bizonyságtétel van róla, Jézus megmutatja az arra méltónak és annak tanítani kell róla. A bukott angyaloknak készült, de az ember önként sétál bele.

2014. jún. 9. 15:47
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

Én hiszek benne, mivel a Biblia beszél róla:

4Mózes 16,30 Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, ami az övék, és elevenen szállanak alá pokolba: akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat.

4Mózes 16,33 És alászállának azok és mindaz, ami az övék, elevenen a pokolra: és befedezé őket a föld, és elveszének a község közül.

Példabeszédek 15,11 A sír és a pokol az Úr előtt vannak; mennyivel inkább az emberek szíve.

Példabeszédek 27,20 Mint a sír és a pokol meg nem elégednek, úgy az embernek szemei meg nem elégednek.

Jób könyve 11,8 Magasabb az égnél: mit teszel tehát? Mélyebb az alvilágnál; hogy ismerheted meg?

Jób könyve 26,6 Az alvilág mezítelen előtte, és eltakaratlan a holtak országa.

Zsoltárok 86,13 Mert nagy én rajtam a te kegyelmed, és kiszabadítottad lelkemet a mélységes pokolból.

Példabeszédek 15,24 Az életnek úta felfelé van az értelmes ember számára, hogy eltávozzék a pokoltól, mely aláfelé van.

Szerintem a pokol nem összeegyeztethető az úgynevezett "sír"-al, mivel a Mózes könyvében arról olvashatunk, hogy vannak, akik elevenen kerültek oda.

És vannak, akik át is élték:

http://www.youtube.com/watch?v=Eivd0MYs63c

http://www.youtube.com/watch?v=gjEog9_2naE

Szerintem a sír az a hely a Biblia szerint, ahova a fizikai testünk megy. A lelkünknek pedig két választása van, mivel a fizikai világban nem tud megmaradni.

2014. jún. 9. 15:51
 4/14 anonim válasza:
Én hiszek, hisz az emberiség poklában élünk :D
2014. jún. 9. 16:12
 5/14 anonim ***** válasza:
Igen,azért mert belém nevelték!
2014. jún. 9. 16:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Hiszek, hiszek a tündérekben! ~Pán Péter
2014. jún. 9. 16:23
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Én nem hiszek. Ha nem létezik menny, akkor pokol sem.

A mennyet is a kisgyerekeknek találták ki, azért hogy vigasztalják őket: akit elvesztettek, egy jobb helyre került.

Attól hogy valami jól hangzik, nem kell mindjárt elhinni.

2014. jún. 9. 17:08
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Én hiszek a pokol létezésében, és oda is fogok jutni. Hogy miért? Mert Sátánt tekintem az igaz istennek, nem pedig jézust és az ő atyját. Sátán okkal lázadt fel! Látta, hogy milyen valójában isten: egy rossz, zsarnokoskodó isten.
2014. jún. 9. 17:23
 9/14 titak ***** válasza:
0%

Persze. Isten megteremtette az eget a földet és a poklot. Persze ez az utolsót elfelejtette közölni Mózessal.

Majd megteremtette az általunk ismert világot, plusz az angyalkákat jókat és rosszakat, démonokat, mindenféle más istentelen isteneket. Az utóbbiakat csak azért, hogy később megkísértsék az embert és legyen ki ellen küzdenie. LogiKUSS nem?

" A Jób-legendában például sátán, a gonosz szellem, sétál az égben, úgy jár-kel, mintha otthon lenne, s vitatkozik Jehovával. A (Héber) Biblia utolsó könyveiben az ördögök igen jól érzik magukat és nem szenvednek semmilyen kínt. " (Léo Taxil, La Bible Amusante, Paris, 1897)

2014. jún. 9. 17:26
 10/14 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Nem kell hinni a pokolban, mert át lehet élni, hiszen a tudat egy szélső állapota.

2014. jún. 9. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!