Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi ez lenne Isten...

Jehova Tanúi ez lenne Isten igazsága? (lent)

Figyelt kérdés

Előre szeretném hangsúlyozni,hogy nem Istent kérdőjelezem meg hanem a ti tanításotokat.

Sátán kb 6000 évvel ezelőtt becsapta az embert és fellázadt Isten ellen,igaz?

Azóta mást nem csinált csak abban törekszik,hogy minél több lelket vigyen maga után.

Szenvedést,bánatot,gyűlöletet és halált hozott a világba.

Ha eljön az ítélet napja Sátán azok után amit tett megússza annyival,hogy kap egy olyan ítéletet ami nem is ítélet hanem csak egy örök "állom"egy megszünés,egy kinmentes egy ki nem érdemelt szép álmokat?

Szerintetek tehát ez lenne Isten igazsága?

Ugyanakkor egy ember aki megölet másik 6 millió embert és nem is akár hogyan,mit kap vettéért,semmit mert semmi lesz belőle.

Egy másik ember aki szinte egy egész kontinenset a hatalma alá kerít és hazugságban meg szenvedésben tart népeket és állítólag több emberi élet szárad a lelkén mint az előzőnek,mit kap cserébe a tetteiért, semmit hanem csak alszik egy örökkévalóságot.

Szerintetek ez lenne Isten igazsága?

Egyszer egy Tanú azt írta,hogy "szerencsétlen nyomorultakat nem kinoza Isten.." igen ám de annak a "szerencsétlen nyomorultnak" volt választási lehetősége,és ő azt választotta amivé lett, egy "szerencsétlen nyomorultá".

2014. jún. 6. 19:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Én nem vagyok tanú, de lássuk be, hogy Isten már a teremtésnél elrontott mindent. Sátán egy magas rangú angyal volt, aki látta, hogy Isten nem az, akinek mutatja magát. Különben miért akarta a helyébe lépni? Mert felfuvalkodott? Hagyjuk már. Több angyal is a Sátán mellé állt, mert látták, hogy igaza van Istennel szemben. Ezért Isten gondolt egyet és letaszította a Sátánt a földre, hogy nehogy fény derüljön az IGAZSÁGRA!

2014. jún. 6. 19:52
 2/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

van egy kedvenc Bibliai versem, az Ézsaiás könyve 55:8,9

"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr. Mert mint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!" /Károli/

Jehova egy igazságos Isten.

Igen a Sátán és démonai és a javíthatatlan gonosz emberek vége az örök halál. Ezt nem mi találtuk ki bizony, ezt így határozta el a Legfelségesebb Isten.

Kedves kérdezö, Jehova megbízta Fiát Jézus Krisztust, a Jelenések könyve szerint egy ezer éves uralommal, amikor fel lesznek támasztva ide a Földre a halottak. János 5:28,29

A Föld paradicsommá lesz téve Ézsaiás 35 fejezete.

Senki sem fog többet éhezni, nem lesz hajléktalan ember....ha akarod kiírhatok erre is neked Bibliai verseket

Minden rosz, amit a gonosz sátán angyalaival és földi szolgáival együtt elkövetett, el lesz "felejtve", úgy igéri a Biblia hogy még csak észbe sem jutnak többé

Ez inkább az emberek vágya, hogy kívánják egyesek örök kínját, de nem az igazságos legfelségesebb Istené...

Katy

2014. jún. 6. 19:53
 3/16 anonim ***** válasza:

Kedves katy.

"Jehova egy igazságos Isten." - azért szegte meg a saját parancsolatát? Ne ölj! - mondja a "mindenható". És hány embert is ölt meg a Bibliában? Számold meg, ti tanúk úgy is szerettek számolgatni.

2014. jún. 6. 19:59
 4/16 sandor76 ***** válasza:

Az elso nem tudja mit is beszel.Nem baj.

Jehova tanui szerint pedig nem ez Isten igazsaga,hianyosak az ismereteid,lehet nem figyeltel eleg jol.

A csicsikalas utan,lessz meg lehetosege ujbol megtenni azt amit mar megtett adameknal.

Hany embernel sikerul,majd akkor kiderul.

Ezutan lessz elpusztitva,teljesen megsemmisitve,es nem lessz tobbe.

Ezzel lessz igazolva Isten igazsaga.

Mi pedig ne itelkezzunk,mert sajat magunkat sem tudjuk iranyitani helyesen.

2014. jún. 6. 20:00
 5/16 anonim ***** válasza:
Kedves sandor. Én tudom mit beszélek. Te tudod mit beszélsz? Gondolkozz el, hogy valóban abban hiszel-e, amit írsz. Az érmének két oldala van. Te az egyik oldalt képviseled. Fordíts az érmén, nézd meg mit mutat. Lehet, hogy az igazságot.
2014. jún. 6. 20:10
 6/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

Képzeljül el magunkat egy történetbe, amelyik kb. 2700 évvel ezelött történt. Megtalálod ezt a történetet az Ézsaiás könyvében is.

Abban az idöben az asszír hadsereg feljött Jeruzsálem ellen és bevette, ki akarta irtani a lakóit. Akkor Ezékiás volt a király. Jehova elküldte angyalát és az egy éjszaka alatt megölte a 185 000 asszír katonát.

No most kedves kérdezö, ha te, vagy én lettünk volna Jeruzsálem lakója, mit mondtunk volna? Biztosan te is, én is örültünk volna a saját és családunk élete megmentésének.

Egy másik történet: Amikor az izraeliták kivonultak Egyiptomból, és a fáraó és hadserege üldözöbe vette öket. Elöttük a Vörös-tenger /valamely keskeny szakasza/....utánuk a fegyveres katonák. A helyzetük nagyon reménytelenné vállt.

A fáraó és az egyiptomiak, már a tizedik csapásnál felfoghatták, hogy Jehova ellen nullák, és mégis üldözöbe vették a népét.

Jehova szétválasztotta elöttük a Vörös-tenger vizét, de a katonák utánuk mentek, és mi lett? Jehova maga elöidézte, hogy leestek a szekereik kerekei, nem tudták beérni a népjét, majd amikor az izraeliták a túloldalon voltak, akkor azt mondta Mózesnek: Nyujts ki a pálcádat a tenger felé, és a vizek összementek....elpusztult az egész hadsereg....

Ha olvasod a Bibliát, megtalálod ugyanakkor azokat a történeteket is, amikor irgalmasan megbocsájtott azoknak, akik abbahagyták rosz cselekedeteiket. Figyeld csak meg kérlek a Jézus Krisztushoz vezetö családfát. Ott van közöttük a parázna Raáb is, aki megtért és feleségül vette egy izraelita

Katy

2014. jún. 6. 20:37
 7/16 sandor76 ***** válasza:

Teremtett valaki,hogy tud a teremto helyebe lepni?

Papir penzem van.

2014. jún. 6. 20:59
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tanú (sőt, még csak keresztény sem, bár Istenben hiszek), de kétlem, hogy Isten ilyen emberien gondoljodna. Az ember számára elképzelhetetlenül nagy és minden önzéstől mentes szeretet nem akar semmit sem megbosszúlni. Te, mint gyarló ember, szívesen látnád őket örökre egy leírhatatlanul elviselhetetlen helyen, szenvedések közepette. De Isten ezen emberi gyarlóság fölött van, Ő maga a Szeretet, nem pedig egy olyan aki elégedetten nézi valaki (bárki!!!) szenvedését. A bosszú a szeretet ellentéte, mégha tudom is, ezért most megint nagyon le leszek pontozva :P
2014. jún. 6. 21:55
 9/16 A kérdező kommentje:

"Kik az özvegyeknek házát felemésztik, és színből hosszan imádkoznak; ezek súlyosabb ítélet alá esnek."(Luk.20:47)

Mi az,hogy sulyosabb ítélet?

Talán duplán kapnak örökkévalóság "álmot"?

"Atyámfiai, ne legyetek sokan tanítók, tudván azt, hogy SULYOSABB ítéletünk lészen."(Jak.3:1)

"És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek- kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:"(1Pét.1:17)

" Ha valakinek van füle a hallásra, hallja. És monda nékik: Megjegyezzétek, a mit hallotok: A milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek, sőt ráadást adnak néktek, a kik halljátok."(Mk.4:24)

Mindenki cselekedete szerint lesz megítélve,azt nem tudom,hogy hogy mert nem az én dolgom tudni.

De abban biztos vagyok,hogy lesz különbség az itéletek között,lesznek olyanok mint ahogy a Biblia is írja akik sulyosabb ítéletben lesz részük mert nagyobb a bűnük.

Ha nem így lenne akkor nem figyelmeztetne a Biblia,hogy vigyázz mert többet fogsz kapni és még ráadást is.

Vegyétek észre,hogy azt amit ti mondtok és azt amit a Biblia ír nem ugyan az!

2014. jún. 6. 23:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tanù, de fàj a szivem, mikor az ilyen gonosz kérdéseket olvasom. Az ilyen kérdésekkel most a tanùkat akarják bàntani az emberek vagy komolyan ennyire értelmetlenek? Isten amùgy sem gonosz, mint ahogy te àllitod be. Ő szeret minket, gondiskodik ròlunk. Kik vagyunk mi egyszerű emberek, hogy Isten tetteit bìràljuk!? Szerintem, kérjél bocsànatot Istentől, mert nagyon megbàntottad.
2014. jún. 7. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!