Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Képmutatás, vagy nem? A pápa...

Képmutatás, vagy nem? A pápa életmódváltásra, és a szegények támogatására szólított fel.

Figyelt kérdés
a szilveszteri beszédében. pont ő, akit a szegény hívők tartanak el, és a legnagyobb luxusban és szégyenteljes fényűzésben él? vagy tegyük azt, amit mond, de amit cselekszik, azt mi ne tegyük?
2010. jan. 2. 10:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
tehát ha van 1 miliárdod, te nem osztod szét, nem segítessz belőlle, mert csek egy meleg tea jut mindenkinek. de akkor ne is tanácsold senkinek, hogy segítse a szegényeket. mit tud egy aggastyán luxuskodni? pl golyóálló mercádes 100 milláért! miközben ő, saját maga állítása szerint Isten képviselője a földön. mégsem bízik benne?
2010. jan. 3. 13:46
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

NO COMMENT!!

[link]

Ez a cikk tényeket közöl az Angliában, nemrégiben talált kincsek várható sorsáról!

Sajnos, szerintem sem képviseli a pápa Krisztust, nem tudom kit képvisel, de Isten Igéjétől oly sokszor messze van, sőt sokszor szembe megy Isten Akaratával!

2010. jan. 3. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
41%

Eszednél vagy kolléga? Azt a kincset a pápa küldte, tehát a Vatikán jogos tulajdona.

Ha te elveszíted a pénzed, és követeled vissza, mit szólnál ott csaholnának a nyomodban olyan aljas, kicsinyeskedő kutyák, mint amilyennek most te bizonyultál?

2010. jan. 3. 22:34
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
az egyhaz a legnagyobb legalisan müködö maffia
2010. jan. 4. 00:03
 15/17 ceri ***** válasza:
44%

"mert csek egy meleg tea jut mindenkinek. de akkor ne is tanácsold senkinek, hogy segítse a szegényeket. mit tud egy aggastyán luxuskodni? pl golyóálló mercádes 100 milláért!"

Már mért ne tanácsolná? A szegénységet nem az egyház okozza, hanem a globális tőke. A mostani válságért is ők a felelősek. Ők ezen is nyernek, emberek milliói pedig elveszítik a lakhatásukat is. Ez ellen szólalt fel a pápa. Az ellen, hogy a föld össz. vagyonának közel a felét 1%-nyi bankár birtokolja, míg az emberek fele napi 400 Ft-nak megfelelő összegből él. Nem jótékonykodni kell (a segély nem megoldás), hanem megváltoztatni az elosztási viszonyokat, megszüntetni ezt az óriási kizsákmányolást, gyerek rabszolgák alkalmazását, a föld kizsigerelését, a környezetszennyezést, stb.

Golyóálló Mercedes, meg minden államfőnek jár, a pápának meg különösen, mert veszélyeztetettebb személy mint egy "egyszerű" államfő.

2010. jan. 4. 09:26
 16/17 anonim ***** válasza:
31%

"Azt a kincset a pápa küldte, tehát a Vatikán jogos tulajdona."

Normális vagy? Azt a kincset a pápa ODAADTA akkor. Tehát lemondott róla. Ne követelgessen semmit.

Meg egyébként is. Nem azt szajkózzátok, hogy nem pénzéhesek? Akkor miért fáj nekik, hogy az a kincs egy múzeumban mindenkinek adott és látható?

Egyébként meg érdemes pár pillantást vetni a pápai autócsodákra. Minek neki milliós autócsoda a legújabb típusokból? Ráadásul ilyen sok?

Hány éhezőnek adhatna belőle?

Egy kiló rizs ára ma kb. 200 Ft.

Egy ilyen autó ára meg 40millió felett van.

200 tonna rizst lehetne venni rajta. Egy átlagos etióp család egy kilónál kevesebbet eszik egy nap. 200ezer napra való kaja jut pusztán abból az egyetlen autóból.

És még akkor nem beszéltünk az egyház ezernyi másik újabbnál újabb autóiról. A mi városunkban a pap az utóbbi 6 évben már a 3. autót gyűri. Mindegyik új autó volt. Egyik sem volt kisebb érétkű, mint 2 millió Ft. Ha csak az egyiket kihagyja, máris 10ezer etióp családnak tudot volna egy napra segíteni. (Ez olyan 50ezer ember.) Csak a felesleges luxusáról kellett volna lemondania, nem többről.

De neki (is) többet számított a saját kényelme, mint más emberek nyomora, halála. Akárcsak a pápának. Annak sem számít a többi ember, csak a hatalom.

A jótékonykodást meg nagyon sok esetben állami pénzből oldják meg. Esetleg adományokból. A saját vagyonkájukat soha nem áldozzák erre. Sőt, néha az adományokból le is nyúlnak. Mint ahogy a perselypénz sem adóköteles, gyűlik is rendesen - de a templom mégsem látott semit sem abból nálunk sem.

Igen, ezt nevezik képmutatásnak.

2010. jan. 25. 16:52
 17/17 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom ti miről beszéltek,de én tudom magamról,hogy gazdagabb vagyok,mint a pápa.Sőt,sok papnál is.

Pedig csupán egy átlag ember vagyok.

2010. jan. 25. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!