Merre induljak? Buddhizmus vagy nagyvárosi élet?
egy válaszút előtt állok. két megoldás lehetséges:
A,
pedálozok az életben, minél több pénzt próbálok összekaparni, eljegyzem a mostani barátnőmet, lesz egy szép családunk és utána együtt éljük nyugalomban és boldogságban az életünket, miután a munkámmal összekapartam az ehhez szükséges pénzt
B, nem pedálozok semennyit, mert az egész csak szenvedés, és elmegyek egy buddhista kolostorba, ahol elérhetem a megvilágosodott elmét?
a B választáshoz nagy eséllyel a későbbiekben tönkremegy a kapcsolatom a barátnőmmel, le kell mondanom szinte mindenemről (amik nekem nem fontosak de másoknak ezzel szenvedést okozok) de hosszútávon nyugodt, mozdulatlan elmével másokkal jót cselekedhetek.
az A választáshoz meg nyilvánvalóan semmi kedvem (mert bazi lusta vagyok), viszont a barátnőmet nagyon szeretem és nem lenne ellenemre ha a feleségemként egy életen át végig kísérne :)
ahhoz, hogy buddhista szerzetesként is kitartson mellettem (főleg hogy görög katolikus) azért elég kicsi az esély
na szóval röviden, szerintetek???? (nyilván nem feltétlenül e szerint fogok dönteni, csak érdekel a véleményetek?
A keresztény tanítás szerint viszont a földi, anyagi világ nem eredendően rossz:
Pét.
3,13 De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
A meditáció veszélyes, mert szellemekkel való kapcsolatfelvételt eredményezhet.
Dr. Erdélyi Judit, aki egyébként kardiológus szakorvos, de vallással is foglalkozik, egy nagyon találó hasonlatot mondott, amikor azt mondta, „két ajtó” nyílik a transzcendentális világra.
Az egyik ajtó Jézus Krisztus, aki János evangéliumában magát Ajtónak nevezte. Aki benne hisz, s úgy imádkozik, azt Isten meghallgatja „kijár és bejár és legelőt talál”, stb.
A másik ajtó a transzcendentális világra az okkult technikák, pl. meditáció, mantrázás, egy gyertyalángra összpontosítás, stb. A lényeg a gondolatok teljes elhallgattatása (tök mindegy hogy a „Coca cola”-t mantrázod, vagy Jézus nevét, mert van „keresztény” kontemplatív ima is, ami fából vaskarika, ugyanis valójában egy okkult technika), módosult tudatállapot elérése. Ekkor kapcsolatba kerülhetünk szellemekkel. Viszont ezek garantáltan nem az Jézus Krisztus által képviselt Atyához vezetnek, nem az ő oldalán állnak, illetve teljesen kiszolgáltatottak vagyunk, mert erősebbek és nehézség nélkül becsapnak (pl. jóakaróknak adják ki magukat).
Keresztényként nyilván óva intem az embereket ezen második ajtó nyitogatásától!
Erdélyi Judit: Lelki immunológia c. írása fenn van neten, nagyon jó írás.
Erdélyi Judit előadása, amiben a „két ajtó” hasonlat elhangzik:
Világ-egyetemi előadások, 2013-09-06: Dr. Erdélyi Judit: Mi az igazság a relaxációról?
Kedves 24-es válaszoló :)
Te nem az igaz keresztényekről beszélsz. Most biztos azt mondod magadban, "Na akkor mutass egy igazi keresztényt, kíváncsi vagyok!". Én akkor örömmel említem példának Édesapámat. Milyen messze kellett mennem, ugye? :)
Apa mély keresztény (és nem jár templomba, nem hisz bálványokban, szobrokban, nem mutogatja el az "Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében Ámen"-t). Apa egy jószívű, tiszta lelkű ember. Kiskora óta halláskárosult. Nem régen imádkozott és pár hónapra rá mérések is kimutatták, hogy javult a füle. Persze, ez lehet véletlen. De pont itt jön az, hogy Te hiszel-e abban, hogy ez nem véletlen? Na? :D
És elnézést a bunkó fogalmazásért néhol, de apára vettem a kommented 24-es. Ha kapok értelmes, békés privát választ (buddha, béke, nyugalom, stb.. te csak tudod), akkor szívesen beszélgetek veled több érdekes dologról, mint például a buddhizmus és a kereszténység közötti elég nagy hasonlóságokról!
Isten előtt minden lehetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!