Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, hogy kell...

Jehova Tanúi, hogy kell hódolni, mit jelent az, hogy hódolni?

Figyelt kérdés

Esetleg a térd hajtás térdre borúlás,vagy a dicsőítés,vagy esetleg a kézcsók is bele tartozik?

Hogy szoktak egy Király előtt viselkedni az emberek?

Nem az imádat érdekel hanem a hódolat mert nem igazán értem,hogy mit jelent számotokra "hódolni"

Jézus előtt.

Én tudom,hogy számomra Jézus ki és,hogy mit és hogyan kell hozzá fordulnom. De azt nem tudom,hogy számotokra Ő mit jelent és miért írtátok át az imádatot hódolatra.

Én úgy tudom,hogy Isten azt kéri tőlem,hogy úgy tiszteljem Jézust mint Őt. És én ezt meg is teszem imádatban.

De ti ezt a kérdést,vagy kérést hogyan oldjátok meg?

2014. jún. 8. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, a lexikonban megtalálhatod ennek a magyar szónak a jelentését

Ha akarsz belekukkanthatsz :)

[link]

Még a kérdésedhez,

Elöször is meg kell tudnunk, kinek milyen mértékben jár a tisztelet.

A gyermek kell hogy tisztelje szüleit, tanítóit stb

Tiszteletben kell tartanunk a törvényeket....

Egymást is mint embereket tiszteletlen kellene hogy tartsuk, nem lenézni a másikat börszíne, nyelve miatt

Tiszteletben tartani Krisztust mint király, érzed, hogy itt fokozódik a tiszteletadás, a lexikon szerint a hódolat?

Majd a legmagasabb tisztelet, az imádat jár a Legfelségesebb Istennek, mindenek Alkotójának. Így tanít minket a Biblia

Katy

2014. jún. 8. 14:13
 2/11 Crussader ***** válasza:

Sziasztok!

Azt hiszem,hogy a Jehova tisztelt Tanúi még azzal sincsenek tisztában,hogy mit jelent "imádni".

Sokszor használjuk a mindennapjainkban az "imádom" ezt vagy "imádom" azt. Pl imádom a feleségemet,imádom a gyerekemet,imádom a csokit stb. de nem térdelek le egy darab csoki elé és nem imádkozom hozzá :D Az imádom tulajdonképen azt jelenti,hogy szeretem,hogy mindennél jobban szeretem.

Szeretem Istent,imádom Istent ugyan az. Szeretem a Teremtőmet mindennél jobban,magasztalom Öt,dicsőítem Őt ez jelenti imádni Őt.

Mivel Jézust is szeretem ugyan úgy viselkedek vele szemben is mint az Atyával,magasztalom,dicsőítem és imádom. A hódolat és az imádat együt jár. Imádom Istent mert szeretem,és hódolok Istennek mert elfogadom Uramnak,Teremtőmnek,Istenemnek.

Az Őrtorony Társulat nem talált más megfelelő szót ami helyetesitené az imádatot és ezért került a hódolat a képbe ami viszont nem létezhet imádat nélkül.

Azok akik azt mondják,hogy ők nem imádják Jézust azok nem szeretik Jézust és hazudnak amikor hódolnak előtte mert képmutatást cselekszenek!

Ez van,ha tetszik ha nem tisztelt Tanúk,ha őszintén szeretitek Jézust akkor a hódolatotok által imádjatok is Őt. Ha meg nem szeretitek akkor hódolatotokkal bizonyítjátok a legjobban,hogy képmutatók vagytok.

2014. jún. 8. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:

"Elöször is meg kell tudnunk, kinek milyen mértékben jár a tisztelet."

Jézus világosan erre megadta a választ:

"Hogy mindenki ÚGY TISZTELJE A FIÚT, MIKÉNT TISZTELIK AZ ATYÁT."

2014. jún. 8. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Őrtorony mesekönyv sponsored by Fisherprice.
2014. jún. 8. 15:51
 5/11 anonim ***** válasza:

„A hódolat és az imádat együt jár. „

Itt olvasható: „ Íme én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, akik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; íme azt művelem, hogy azok eljöjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.” (Jel 3:9)

A leborulás szó mögött a proszküneó görög kifejezés van, amiből fordítják az imádatot is. Ebben az esetben viszont hódolatot jelent és nem imádatot. Hogy a hódolat meg az imádat együtt jár, ez egy teljesen zagyva szöveg, még egy kezdő keresztény sem mond olyasmit, amiről előzőleg nem győződött meg, ha van benne alázat, hogy ő milyen keveset tud. Itt meg az osztja az észt, akinek nincs, de alázatnak is híjában van. Jobb ha nem szólsz bele észosztó, mert dilettáns vagy! Imádod a feleségedet meg a gyerekeidet? Ne oszd az észt!!!

2014. jún. 9. 12:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló :) te keresztény vagy?

Félre értés ne essék senkit nem akarok én védeni,vagy állást foglalni valaki mellett...de elég durván léptél fel,nem gondolod?

Szükség van személyeskedésre,de most őszintén?

2014. jún. 9. 14:03
 7/11 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Számunkra a "hódolni" szó azt jelenti, mint amit a Magyar Értelmező Szótár ír róla.

2014. jún. 9. 16:12
 8/11 anonim ***** válasza:

"elég durván léptél fel,nem gondolod?

Szükség van személyeskedésre,de most őszintén?"

Amikor képmutatóknak nevezett embereket, azon nem akadtál fenn, ennyit a te keresztényi mivoltodról.

2014. jún. 9. 18:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves #8 as!

Kérlek nézd el nekem,hogy megsértettelek.

Ne vedd rossz néven amit írtam mert nem a rossz szándék vezérelt.

Még egyszer elnézést!

2014. jún. 9. 19:47
 10/11 Crussader ***** válasza:

Sziasztok!

Nocsak nocsak látom a tegnap a "báránykának" ki nőtt az agyara..

Mivel sértettelek meg én téged,hogy,minek is neveztél "észosztónak"? :)

Nem kedves én nem osztom senkinek az észt csak válaszoltam egy kérdésre amiben azt írtam le amit gondolok az Őrtoronyról! :)

Az Őrtoony vezérkara egy képmutató banda.

Ezt írtam,nemde?

És még azt is írtam,hogy ha tetszik ha nem ez így van...de látom nem tetszett. :) Ez azt jelenti,hogy szavaim célba találtak.

Mond csak kedves barátom fáj az igazság?

Nekem is fáj amikor látom,hogy az a képmutató banda az embereket Jézus ellen fordítja és elzárja az egyetlen utat ami az üdvösséghez vezet.

"De jaj nektek képmutató írástudók és farizeusok,mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt..."(Mt.23:13)

"Jaj nektek képmutató írástudók és farizeusok! Mert megkerülitek a tengert és a földet,hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek;és ha azzá lett,a gyehenna fiává teszitek őt,kétszerte inkább magatoknál."(Mt.23:15)

Ezt taszitek ti és ez így van ha tetszik ha nem...sajnos.

Csillapódj mert nem tesz jót az idegeskedés. :)

Jézusnak még mindig érvényes az ajánlata...fogad el!

2014. jún. 10. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!