Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki uralkodik most?

Megfelelő kérdése:

Ki uralkodik most?

Figyelt kérdés

A tanúk szerint Jézus 1914 óta uralkodik.

Találkoztam velük, feltették nekem ugyanezt a kérdést, mire közöltem, hogy a sátán, mert Jézus királysága még nem jött el. Erre nagyon örült, hogy tudom a választ.

Most akkor ki uralkodik a tanúk szerint? Vagy ketten ülnek a trónon? A Biblia azt tanítja, mikor Jézus uralkodni fog, meg lesz kötözve a sátán. Tehát nem uralkodhatnak ketten együtt.

Most akkor, hogy is van ez?

2014. jún. 8. 12:31
1 2
 11/16 anonim válasza:
Sátán
2014. jún. 10. 18:28
 12/16 KZitus ***** válasza:
44%

Szeretnék a kommentedhez szólni

Alapos Bibliakutatásra mutat a következtetésed, és a meglátásod Sátánnal kapcsolatban.

Mert valóban arról ír a Biblia, hogy e világ istene az Ördög, de csak korlátozott hatalommal. Semmibe nem szólhat bele és nem befolyásolhatja Isten szándékának a megvalósulását. Hiszen kényszerből minden démon engedelmeskedik Istennek, ahogyan Jézusnak is engedelmeskedtek, amikor rendre utasította őket amikor itt volt a földön.

Az a hatalom, amivel Jézus rendelkezik, sokkal, de sokkal többet jelent, mint az engedetlen Sátán ideig óráig való működése. De nem szabad lebecsülni! Sajnos állandóan támad minket embereket, és vádol, ahogyan írtad is. De ha Jób hűséges tudott maradni Istenéhez, akkor nekünk is sikerülhat. Hiszen éppen ezért is íratta le Isten számunkra ezt a történetet, hogy tanuljunk belőle.

Nálunk is azt szeretné elérni Sátán, hogy elveszítsük fedhetetlenségünket Isten előtt. Hiszen a vád, amit Jóbnak mondot, ránk is szól:

"Jób 2:4 „Bőrt bőrért. Az ember mindenét odaadja a lelkéért." Jób esetében ez a vád hamisnak bizonyult. Bár ez lenne a helyzet velünk is!

2014. jún. 10. 18:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom a Jób könyve a Biblia legrégebbi könyve.

Ha jól tudom,Jehova két szövetséget kötött az emberrel.

Ha jól tudom,az Új szöv.ben élünk ,és csak a Jézus Krisztusba vetett hit számít.

Ha jól tudom,maga Jehova mondja ,higgyünk az Ő Fiának Nevében.

Ha jól tudom,Jézus többször mond ilyet,Én ,VAGYOK !

Ha jól tudom ,Vagyok Aki Vagyok,az Jehova.

Vagyis az uralkodás elvan döntve,de még nincs lezárva,ezért fog még a Sátán az Ezer Éves Királyság után is egy kicsit "uralkodni".

Ha jól tudom , a Jehova Tanúi szekta, összevissza tanítanak.

1914? Ha már Jézus uralkodna ,akkor béke lenne a Szent Földön és,a harmadik templom fellene építve.

Ha jól tudum.

2014. jún. 10. 19:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, Zitus, azzal a kivétellel, hogy mi nem vagyunk feddhetetlenek, csak Jézus miatt bocsájt meg Isten, de valamiben folyton vétkezünk, még, ha nem is szándékosan.
2014. jún. 11. 08:54
 15/16 KZitus ***** válasza:

A fedhetetlenség alatt nem tökéletességet kell érteni. Hiszem nincsen egyetlen ember sem a földön, aki állandóan ne vétkezne. Nem szándékosan. Az öröklött bűn miatt.

De úgy van, ahogyan írtad. Van közbenjárónk az Istennél:

"Ennélfogva arra is képes, hogy teljesen megmentse azokat, akik általa járulnak az Isten elé, mert mindenkor él, hogy szót emeljen érdekükben." Zsidók 7:25

és még:

1János 2:1

Kicsiny gyermekeim, ezeket azért írom nektek, hogy ne kövessetek el bűnt. És ha valaki mégis bűnt követ el, van segítőnk az Atyánál: Jézus Krisztus, aki igazságos.

2014. jún. 11. 19:33
 16/16 anonim ***** válasza:

Nincs egyetlen egy ember se ,aki ne vétkezne,aki ne volna bűnös.

Ezek szerint,Jézus ,Isten,mert bűntelen volt.

Ha Jézus nem Isten ,akkor nagyon nagy bajban vagyunk ,mert egy ember sem képes megváltani a másik embert.

A Szentháromság Egy Igaz Élő Isten ,nem tanítás ,hanem kijelentés ,Isten részéröl,az Úr Jézus Krisztusban.

Aki uralkodik az nem más mint az Atya Isten,Fiú Isten ,Szent Szellem Isten ,és ez a három Egy Igaz Isten ,aki Vagyok ,vagy ,Jehova ,vagy Seregek Ura.

Végül is egy névbe egyesül az egész isteni kijelentés,az uralkodó Úr Jézus Krisztus nevében!!

2014. jún. 11. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!