Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudnám összeegyeztetni a...

Hogy tudnám összeegyeztetni a keresztény életemet a tinédzser életemmel?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, keresztény. Megismertem egy srácot, akivel tök jól alakulnak a dolgok, érdekel a bulizás, a maszturbálás, de keresztényként ezek aligha megengedettek. És kicsit zavar, hogy nem tudok ezzel mit kezdeni. pl. a maszturbálás. Az bűn. Pedig egy csomószor hallom, hogy tök normális, egészséges, semmi baj nincs vele, de mégis bűnnek számít... Mit csináljak? Kezd már nagyon idegesíteni ez a helyzet, pedig nem akarok letérni a kereszténységről, csak egyszerűen meg akaro élni a tinédzser éveimet is.

Adnátok egy-két tanácsot, hogy mit tegyek? Köszi. :)

2014. jún. 7. 20:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

A gyülekezetre egyáltalán nem tartozik a nemi élete.

Én sem osztom meg a saját "gyülekezetemmel" pl. munkatársakkal, barátokkal, bármilyen más csoportosulással, hogy mikor, miért, és hogyan élem a nemi életemet.

Miért kell ilyen buta tanácsokat osztogatni, pláne Isten nevében? Ezért nem lehet megbízni a mélyen vallásos emberekben, mert imával, és más ráolvasással akarnak gyógyítani alapvető dolgokat is.

Kérdező.

Ha nagyon nem tudod kivel megbeszélni akkor állok rendelkezésre, addig is olvasd el a linket.

De a komplett gyülekezetedben kezd el kitárgyalni a nemi életedet, a csoport terápia létező terápiás eljárás, de azt szakember vezeti le és nem véletlenül ő.

2014. jún. 8. 17:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

izé.

Ne a komplett gyülekezeteddel.

Lemaradt a ne. (egy szuszra írtam bocs. :))

2014. jún. 8. 17:21
 13/18 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jó a meglátásod: "Most már látom, hogy a helyet döntés Isten mellett van"

Akkor fogadd meg Isten tanácsát:

" Örvendj, te ifjú, ifjúságodnak, és vidámítson meg a te szíved ifjúságod napjaiban, járj csak szívednek útjain, és azokban, amiket szemeid látnak. De tudd meg, hogy mindezekért ítéletre von téged az igaz Isten. Vesd el hát a bosszankodást szívedből, és tartsd távol a veszedelmet testedtől; mert a fiatalkor és az élet hajnala hiábavalóság.Prédik.11:9,10

2014. jún. 9. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Szia, sajnos a világ azt nyomja, ami Isten ellen van, az a Sátán célja, hogy elhitesse veled, az a normális, amit mindenki csinál. Amire Isten azt mondja, hogy ne tedd, nem azért mondja, hogy idióta szabályoknak engedelmeskedj, hanem Téged akar megvédeni. Az osztálytársaidtól és még megkockáztatom néhány kereszténytől is azt fogod hallani hogy nem baj ha van ez vagy az,de ne hidd el, amit Isten rossznak mond az rossz is, még ha 10 emberből 9 azt mondja hogy nem. Isten annyira értékesnek tart Téged, hogy nem akarja, hogy rombold magad, illetve a tested Istené, és szent, Ő azt drágának tartja.A bulizással az a baj, hogy a legtöbb szórakozóhelyen nagyon rossz szellemiség van, nem a tánccal vagy 1-2 pohár itallal van a gond, hanem azzal, hogy mibe mész bele, illetve az mennyire változtatja a gondolkodásmódod, viselkedésed és eltávolít Istentől.Beszélgess ezekről a gondokról olyan valakivel, akiben megbízol és nem ítélkezéssel, hanem szeretettel fordul feléd, meghallgat illetve tölts sok időt Istennel, kérd meg, hogy a Szentlélek által mutassa meg számodra mi a helyes és segítsen megállni a kísértések között, mert ez magadtól nem megy, csak Istennel és Ő örömmel megteszi, ha kéred valamint kerüld a nem keresztény bulizást, olyan emberekkel legyél, akik szintén keresztények és nem mennek bele ilyen dolgokba. Nekem sok év után, felnőttként is hatalmas erőfeszítés és kísértés, amikor a nem hívő barátaimmal elmegyek nagy néha valahova, de Isten egyre inkább megerősít.
2014. jún. 9. 20:22
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

A maszturbálást két tudományág tekinti természetesnek. Nem 2000 éves mítoszok alapján légből kapottan, hanem igen komoly szakértők igen sok év tudományos munkája után.

Ideje lenen észre venni, hogy annó azért írtak le ezernyi olyan dolgot ami ma már a vicc kategória, mert nem volt tudásuk,műszerezettségük,stb... de meg kellett magyarázni a világot valahogy. Kellett erkölcsi szabály, hogy az utód attól legyen akitől, mert nem volt fogamzásgátló, és óvszer. Nagyjából semmit sem tudtak a világról.

Szóval szexológiai értelemben az egyház még mindig a "föld lapos, és körülötte kering a világegyetem" fázisában van, és azért mert művészi átéléssel nevezi a maszturbálást bűnnek attól még éppen olyan eget rengető baromság marad, mintha azt mondaná, hogy a föld lapos. Ezért mondom, hogy a lelki fejlődést támogatom, de amikor már légből kapott ostobaságokkal butítják a környezetüket azzal nem.

Egy ember mentális egészségével szórakozni olyan alapon, hogy 2000 éve valaki leírt valamit, az éppen olyan mint most megtiltani az antibiotikumot, mert az érvágás, és az ima majd meggyógyítja a beteget. Semmi akadálya össze egyeztetni a tudományt a vallással de az egyház egynémely ordenáré hül*eségét le kell vetkőzni, ahogy arra már számtalan példa volt, és lesz is. (idő kérdése, és ez lesz az egyik, de addig még sokakat fogtok megnyomorítani ezzel a blődséggel.)

2014. jún. 9. 20:30
 16/18 anonim válasza:

Vallásos személyként bizton állíthatom hogy semmi gond nincs a maszturbálással. Ha Isten azt akarta volna hogy ne maszturbáljunk, egyszerűen rövidebb karokat teremtett volna.

Én napi szinten forgatom a Bibliát és bizton állíthatom, hogy nincs benne semmi olyasmi hogy bűn az önkielégítés.

Mózes IV. könyvében ugyan szó van a magfolyósok elkülönítéséről az izráeliták törvényei közt, ámbár ez egy betegség, nem a hokisokat különítik el.

Én személy szerint eddig nem találkoztam olyan passzussal ami tiltaná.

Továbbá. Az önkielégítés tiltása és bűnben való dolga az nem Bibliai hanem egyházi kinyilvánítás. Az élvezet az bűn, mert megkísért az ördög. Ebben mondjuk van valami, mert a túlzott önkielégítés függőséget és egyéb szexuális problémákat okoz.

Plusz meg kell jegyezni, hogy a katolikus egyház elég rugalmatlan ebből a szempontból, nem úgy mint a hinduizmus vagy a buddhizmus, a tao ahol szinte vallásként tisztelik a szexualitást, sőt, a sintóban (japán ősi vallás) jelen vannak a szexualitásért felelős istenek!

Mit akarok az egészből kihozni!?

Azt hogy nem baj ha néha rád jön a kényeztethetnék, csak nyugodtan. Az önkielégítés tiltása ha jobban megfigyeled inkább a férfiakat érinti és ez egészen a középkorból ered, amikor minden kis gedva, kosz trutyi fertőzést, betegséget okozott, és olyan alacsony volt. A katolikus egyház pedig ezt felhasználta a maga javára.

(Nem vagyok egyházellenes félre ne érts. De történészként elmondhatom neked, hogy azért volt egy-két züllött pápa a történelemben. Pl. II. Pál pápa, VI. Sándor pápa hogy csak néhányat említsek. Ezeknek az embereknek céljuk volt a vallás útján behódoltatni a világot. Ma már ez nyílt tényként kezelendő.)

De a mai modern korban, ahol a legújabb tisztítószerek, az olyan okos mosóporok amik már kávét is főznek korában nem kell aggódni a fertőzésektől. Persze az alapvető és minimális higiéniát azért tartsuk be!

Szóval. A maszturbálás az jó. Nem Isten ellen való cselekedet. A szex az jó. Nem Isten ellen való cselekedet. A Paráznaság. Na az az Isten ellen való cselekedet. És ebbe beletartozik a "fűvel-fával összefekszek", és a "nincs jobb dolgom, maszturbálok egyet" is.

Erre kell odafigyelni.

2014. jún. 12. 10:46
 17/18 KZitus ***** válasza:
29%

"Vallásos személyként bizton állíthatom hogy semmi gond nincs a maszturbálással. Ha Isten azt akarta volna hogy ne maszturbáljunk, egyszerűen rövidebb karokat teremtett volna." - ez egy hihetetlenül furcsa vélemény egy vallásos embertől!

Melyik bibliai igével tudnád alátámasztani Isten helyeslését a maszturbálásról?

A rövidebb karral kapcsolatban, szerinted mekkora karral kellett volna teremteni az embert, hogy ne készítsen bálványokat, ne öljön, és kegyetlenkedjen vele? Számomra sántít az érved.

No de vajon Isten előtt bűn a maszturbálás? Ír erről a Biblia? Konkrétan nem használja ezt a szót. Mégis megismerhetjük Isten véleményét erről a dologról.

1Tesszalonika 4:4, 5

" hogy mindegyikőtök tudja, hogyan legyen urává a maga edényének(testének) megszenteltségben és tisztességben, nem mohó nemi vágyakozásban, mint amilyen azokban a nemzetekben is van, amelyek nem ismerik az Istent;"

vagy:

Kolosszé 3:5

"Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában, ami bálványimádás.

Mert mit csinál, aki maszturbál? :az a személy, aki maszturbál, szándékosan gerjeszti fel a szexuális vágyait.

Sokak szerint ez nem nagy ügy. „Senkinek sincs baja belőle” – mondják. A fent említett két alapelv ok arra, hogy vegyük figyelembe Isten véleményét róla. A maszturbáció nemhogy nem segít elfojtani a szexuális vágyakat, hanem inkább felfokozza. Vizsgáld meg a következő pontokat:

● Az önkielégítés teljesen énközpontú magatartást sugall. Maszturbáláskor a személy a saját testével van elfoglalva.

● A maszturbálás azt idézheti elő az emberben, hogy a másik nemet a szexuális kielégülés puszta eszközének tekinti.

● A maszturbáció önzésre vall, az önzés pedig megnehezíti, hogy egy házasságban kielégítő legyen a nemi kapcsolat.

Ennek érdekében a Biblia azt a tanácsot adja, hogy kerüld azokat a helyzeteket, amelyek felkorbácsolhatják a szexuális vágyakat (Példabeszédek 5:8, 9).

Igyekezz hát helyes megvilágításban látni a dolgokat. Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. ’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak (Titusz 3:3). Ugyanakkor nem tekinthető durva nemi erkölcstelenségnek, mint a paráznaság (Júdás 7). Ezért nem kell arra következtetned, hogy a maszturbálással megbocsáthatatlan bűnt követtél el. A legfontosabb az, hogy ellenállj a kísértésnek, és soha ne add fel a harcot!

2014. jún. 13. 10:42
 18/18 anonim válasza:
65%

Most itt írhatnám oldalakon át, de röviden :D

Szerintem Isten nem azt szeretné ha hót unamlasan végigszenvednénk az életet. Szerintem sokkal inkább azt szeretné, ha az emberek egymáshoz közelebb kerülnének, összetartanának, JÓK legyen. Szerintem egy jó ember annyira túlsokban nem különbözik egy vallásos jó embertől, szinte csak annyiban hogy nem jár templomba. Esetleg még szerintem Isten azt akarja hogy mindent mértékkel. Tehát ne feküdj le minden nap 6 másik fiúval, ne kelljen hazahúzni a buliból mert olyan részeg vagy hogy járni nem tudsz meg ilyenek. Tudod, amire azt mondod hogy jó. Mert a lopásra nem mondod azt hogy jó, de arra hogy adsz a koldusnak egy huszast "telefonálásra" az is jó, de nem biztos hogy azt a 20 forintot kéne amin a megélhetésed múlik. Gondolom ezt nem kell magyarázni ;)

Ezek után én azt mondom neked, ha szeretnél, nyugodtan jöjj össze vele.

Ha ez bűn lenne úgyis csináltál már súlyosabbat :D Tehát ha az annyira szigorúan veszik akkor úgyis pokol, de állítólag azért nem ilyen szigorúan mennek odafent a dolgok, nem mondta egyik hittantanár sem nekem hogy Isten szándéka az lenne hogy rosszul éljünk, úgyhogy ha jó emberként élsz, nagy baj nem lehet :)

A maszturbálsról meg annyit hogy a föld lapos és körülötte mozognak a csillagok bonyolult pályán :) Jelenleg a tudomány állása az hogy NÉHA kell, mert jó, meg egészsges, de nem naponta 6× :) (na ugye hogy megint a mértékletesség? :) )

Ahogy a bulizás is szerintem :D Meg az alkohol is így van :)

Egyedüli káros dolog lehet a bűntudat, de az már rajtad múlik :)

Szerintem nyugodtan :)

2014. jún. 29. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!