Jehova Tanúi ti megtérve érzitek magatokat? Térdet hajtottatok már Krisztus előtt és bevallottatok bűneiteket neki?
Én úgy gondolom,hogy az a legfontosabb lépés egy ember életében amikor önmagát legyőzve térdre borul Jézus előtt és ki meri mondani,hogy;"URAM! BOCSÁSS MEG MERT BŰNÖS VAGYOK!"
Tisztelt Tanúk,ti ezt megtettétek már?
Kedves kérdezö, mi Jehova Tanúi, amikor ismeret szerzésünk után elhatározzuk, hogy meg akarunk keresztelkedni, tudod mi az egyik kérdés amire IGEN-nel felelünk? Hogy
elismerjük Jézus Krisztus váltságáldozatát.
Megtanultuk a Bibliából, hogy ki Jézus Krisztus. Tudjuk, hogy az Isten teremtésének a kezdete Jelenések 3:14
Azt is elolvastuk a Bibliában, hogy Jézus Krisztus nem hatalmasabb Atyjánál. János 14:28
Igen Jézus Krisztus nagy hatalmat kapott Atyjától. A Zsoltárok 110 része is leírja, amint Atyja mondja neki: "Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet lábaid alá vetem."
A vers amelyet írsz kedves kérdezö barátom ha jól odafigyelünk és a többi Bibliai szöveget is figyelembe veszük, megértjük, hogy Jézus nagy hatalmat kapott, hogy minden térd meghajoljon elötte
A Filippi 2:9-11 nem írja, hogy az Atya is meghajol a Fia elött, azt írja, az Atya adta neki ezt a nagy hatalmat.
A 11-es vers írja, hogy Krisztus Úr az ATYA Isten dicsöségére..... nem írja, hogy a maga a Fiú dicsöségére
Tiszteletet tanúsítunk Jézus Krisztus elött, elismerjük királyunként, de az imádat a Jehováé....ezt nem ragadja magához Jézus Krisztus sem, mert Ö engedelmes Atyjának
Katy
"Hogyan tanított minket Jézus imátkozni? Ismered a Mi Atyánk imát? "
Nem minket, hanem az akkori zsidókat tanította így Jézus imádkozni, tekintettel arra, hogy a zsidók előre leírt imádságokat mondanak el. Jézus pedig ezen imádságokat foglalta össze, a lényeget, egy imában. A zsidóknak amúgy sem volt közük Jézushoz akkor, mert még előtte voltak a dolgoknak.
Hát igen, kedves kérdezö, ez a fontos, hogy felismerjük ki Jézus Krisztus
Ehhez aprólékosan kell tanulmányozni a Bibliát, mint az elsö századi keresztények.
Nem szabad kiragadnunk egyes verseket a Bibliából, hanem az egészet tanulmányozni. 2.Timóteus 3:16,17
Kedves kérdezö, itt ezen az oldalon, a "szentháromság" hivök, miért nem komentálják, mit jelent az a sok-sok Bibliai vers, amelyek azt bizonyítják, hogy egyedül Jehova Istennek nincs kezdete,
hogy Jézus Krisztus a teremtésének a "kezdete", "elsöszülöttje" ...
mikor Jézus oly sok alkalommal megmondta, hogy nem Ö határoz a dolgokban, hanem Atyja.... még a halála elötti imájában is azt mondta: "Atyám ...de ne az én akaratom legyen meg hanem a Tiéd"
Tudod ugy érzem, hogy ezeket a verseket valahogyan nem veszitek figyelembe, akkor miért van leírva a Bibliában?
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!