Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikortól lettek az emberek...

Mikortól lettek az emberek egyre kisebb méretűek?

Figyelt kérdés
Mert állítólag az első emberpár és még utána valameddig az emberek nagyon nagyok voltak, sokkal magasabbak, mint a mai emberek. De vajon mikortól és mitől kezdtek el egyre kisebbek lenni, amíg el nem érték a mai méretet. Egyszer csak egy óriás embernek született egy kicsi gyereke, és onnantól? Nagyon nem tiszta ez nekem... Ja! És hívő vagyok!

2014. jún. 4. 19:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező!

..egy bizonyos Hovind...

Ha majd alkalomadtán áttévedsz a " valláskritika " rovatba, ott bizony olvashatsz egy-két érdekességet arról a tudományoskodó valláspojácáról, aki egy óvoda méretű nevenincs fizető " egyetemen " végzet valami kancsóképzőn, semmilyen tudományos kutatást nem végez, semminek nem tagja, ahol tudósok dolgoznak. Csak szeret szerepelni, vallásos emberek meg hivatkozni az agymenéseire. Igazi tudósok nem is foglalkoznak vele, egy tudományos szavakat használó sültbolond.

Most, hogy Hovindot kitárgyaltuk, tedd fel kérdéseidet.

2014. jún. 4. 21:37
 12/24 A kérdező kommentje:
Kösz.. Nincs több kérdésem...
2014. jún. 4. 22:19
 13/24 anonim ***** válasza:

..nem tudom kedves kérdezö, honnan szedted ezt az információdat.

Én a múltkoriban éppen a fordítottját olvastam, hogy az emberek egyre magasabbak. Például még a l9 században állítólag 165-168 /pár centi ide-oda, igazán elfelejtettem/ volt az átlag magasságuk a férfiaknak.

Katy

2014. jún. 5. 06:10
 14/24 anonim ***** válasza:

Csak Hovindot ne!!

A kérdésedre a válasz az evolúció, itt ne arra gondolj hogy óriás szült egy törpét, hanem minden generáció átlagban mondjuk 1 milliméterrel alacsonyabb lett, ez 100 generáció, kb 300 év alatt 10 centiméter. Ezt nem lehet tapasztalni a rövid életünk és a kevés megélt generáció miatt.

2014. jún. 5. 07:30
 15/24 anonim ***** válasza:

No, a válasz igazán nem az evolúció, én úgy olvastam róla, hogy azért egyre magasabbak a mai fiatalok, mert jobban tápláltak....

Aztán természetes, hogy közrejátszanak a szülöktöl örökölt gének is. Például Afrikában is vannak nagyon magas termetüek, és vannak kisméretüek

Katy

Katy

2014. jún. 5. 08:49
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves Katy!

Amiről beszélsz, az is evolúció! A változásnak tökmindegy, hogy az a szervezet őserdőben él, sztyeppén, vagy városban. Hogy èteltől, alacsony plafontól,...az életforma változás, változást eredményez a szervezetben is. Az élet már csak ilyen. Persze aki nem hiszi el az evolúció tényét, mégha a szeme előtt zajlik is...

2014. jún. 5. 10:11
 17/24 anonim ***** válasza:

"alacsony plafontól"

LOOOL :DD

2014. jún. 5. 10:24
 18/24 anonim ***** válasza:
Katy-nek van igaza. A javuló életkörülmények hatására egyre magasabbak az emberek, és ez az oka annak is, hogy egyre korábbra kerül a nemi érés időpontja. Ezt szekuláris trendnek hívják, és elméletileg addig folytatódik, amíg kimaxoljuk a gének adta lehetőségeinket (pl.: a skandinávoknál már érzékelhetően lelassult a folyamat). Tehát nincs köze a természetes szelekcióhoz. :D
2014. jún. 5. 13:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Csak az a baj, hogy az evolúció sokkal többrétübb, mint a puszta termèszetes szelekció. A változásnak mindegy mitől lesz változás, ugyanúgy evolúciós változás. Most ez természetes szelekció, étrend, környezetszennyezés, metál zene...tök mindegy.
2014. jún. 5. 15:03
 20/24 anonim ***** válasza:
#18: Igen, a svédek valószínűleg azért nőttek nagyobbra, mert a hó, a jég, a kő, a fenyőfa és a zuzmó ami a skandináv félszigeten található, az táplálóbb eledel, mint itt Európa szívében az a rengeteg minden ami megterem.
2014. jún. 6. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!