Mikortól lettek az emberek egyre kisebb méretűek?
Kedves kérdező!
..egy bizonyos Hovind...
Ha majd alkalomadtán áttévedsz a " valláskritika " rovatba, ott bizony olvashatsz egy-két érdekességet arról a tudományoskodó valláspojácáról, aki egy óvoda méretű nevenincs fizető " egyetemen " végzet valami kancsóképzőn, semmilyen tudományos kutatást nem végez, semminek nem tagja, ahol tudósok dolgoznak. Csak szeret szerepelni, vallásos emberek meg hivatkozni az agymenéseire. Igazi tudósok nem is foglalkoznak vele, egy tudományos szavakat használó sültbolond.
Most, hogy Hovindot kitárgyaltuk, tedd fel kérdéseidet.
..nem tudom kedves kérdezö, honnan szedted ezt az információdat.
Én a múltkoriban éppen a fordítottját olvastam, hogy az emberek egyre magasabbak. Például még a l9 században állítólag 165-168 /pár centi ide-oda, igazán elfelejtettem/ volt az átlag magasságuk a férfiaknak.
Katy
Csak Hovindot ne!!
A kérdésedre a válasz az evolúció, itt ne arra gondolj hogy óriás szült egy törpét, hanem minden generáció átlagban mondjuk 1 milliméterrel alacsonyabb lett, ez 100 generáció, kb 300 év alatt 10 centiméter. Ezt nem lehet tapasztalni a rövid életünk és a kevés megélt generáció miatt.
No, a válasz igazán nem az evolúció, én úgy olvastam róla, hogy azért egyre magasabbak a mai fiatalok, mert jobban tápláltak....
Aztán természetes, hogy közrejátszanak a szülöktöl örökölt gének is. Például Afrikában is vannak nagyon magas termetüek, és vannak kisméretüek
Katy
Katy
Kedves Katy!
Amiről beszélsz, az is evolúció! A változásnak tökmindegy, hogy az a szervezet őserdőben él, sztyeppén, vagy városban. Hogy èteltől, alacsony plafontól,...az életforma változás, változást eredményez a szervezetben is. Az élet már csak ilyen. Persze aki nem hiszi el az evolúció tényét, mégha a szeme előtt zajlik is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!