Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikortól lettek az emberek...

Mikortól lettek az emberek egyre kisebb méretűek?

Figyelt kérdés
Mert állítólag az első emberpár és még utána valameddig az emberek nagyon nagyok voltak, sokkal magasabbak, mint a mai emberek. De vajon mikortól és mitől kezdtek el egyre kisebbek lenni, amíg el nem érték a mai méretet. Egyszer csak egy óriás embernek született egy kicsi gyereke, és onnantól? Nagyon nem tiszta ez nekem... Ja! És hívő vagyok!

2014. jún. 4. 19:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
nem tudom :(((
2014. jún. 4. 19:24
 2/24 anonim ***** válasza:
88%
Pont, hogy egyre magasabbak az emberek...
2014. jún. 4. 19:29
 3/24 anonim ***** válasza:
69%

Ez nincs benne a Bibliában, úgyhogy fölösleges vele foglalkozni.

Ha pedig a valóságra vagy kíváncsi: az emberek mérete egyre nő, sok millió év óta egyfolytában. Hol lassabban - hol gyorsabban.

Létezett olyan emberi faj, ahol 2 m volt az átlagos méret, de ők valamiért kihaltak.

2014. jún. 4. 19:35
 4/24 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! De még lenne kérdésem! Tegyük fel, hogy hívő szempontból nézzük. Ádám és Éva állítólag óriás méretűek voltak, és ugye az ő utódjaik nem haltak ki. Tehát, honnantól lettek az emberek mostani méretűek?
2014. jún. 4. 19:46
 5/24 anonim ***** válasza:
34%
Evolúció.
2014. jún. 4. 20:09
 6/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocs, de ki állítja Ádámék óriás méretét? Erre milyen bizonyítékok vannak és persze az utódaik méreteire? Ha mesekönyvek ( Biblia ) állításait szeretnéd egyeztetni a valóság tényeivel, számtalan ponton ki fog lógni a lóláb. A valóság bizonyított tényeit vedd bizonyosságnak és ne vallási kritériumokba akard a valóságot betuszkolni, mert nem fog sikerülni. Az emberek átlagmagassága nem csökkent, hanem nőtt, az utóbbi pár százezer évben. De még itt is különbségek vannak, ha megnézel egy afrikai pigmeust, meg egy amerikai kosarast, vagy egy svéd masszívabb palit. Testalkat, magasság, felépítés között bizony ma is vannak jelentős eltérések. A többi különbségről meg ne is beszéljünk ( mongolredő, bőrszín, rasszok... ). Az emberek nagyon nem hasonlóak, de mint faj azonos...de ki tudja mi lesz 1-2 millió év múlva?...

2014. jún. 4. 20:27
 7/24 anonim ***** válasza:
Ja bocs, én meg nem hiszek!
2014. jún. 4. 20:28
 8/24 A kérdező kommentje:
Filoszmen: ezt arra alapozom, hogy vannak akik állítják, hogy a dinoszauruszok és az emberek együtt éltek (és nem több millió év eltéréssel), és így az embereknek is nagyobbaknak kellett lenni. Illetve a bölcsességfog miatt is, tehát régen nagyobbak voltak az emberek, és így kihasználták a bölcsességfogat. Ez magyarázza, hogy például nem felesleges a bölcsességfog, de ez már más téma. Meg lehet kövezni, de egy bizonyos Howind is állítja, hogy Ádám és Éva óriások voltak, illetve csontleletek is bizonyítják (ezt a tv-ben láttam).
2014. jún. 4. 20:33
 9/24 anonim ***** válasza:
83%
Ja, hogy a tv-ben lattad, hat miert nem ezzel kezdted? Akkor az igy is van, hiszen amit ott lat az ember, az bizony szinigaz.
2014. jún. 4. 20:42
 10/24 anonim ***** válasza:
86%
Howind egy különleges ember, ő az egyetlen a Földön, aki a félnótás csillagjegyben született.
2014. jún. 4. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!