Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Örülsz-e neki, hogy az isten...

KZitus kérdése:

"Örülsz-e neki, hogy az isten megteremtette a halált? "

Figyelt kérdés

Ha erre is kíváncsi vagy, akkor írj ki egy ilyen kérdést, hogy :

ezt egy válaszoló kérésére tettem ki.

Nem az én kérdésem:(

2014. jún. 3. 14:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Kuvára nem érdekel az a mesekönyv ép elég volt hogy egyszer beleolvastam itt ott egy összeviszsaság az egész még a megfogalmazására is 1 -est adnék.Mellesleg azt is csak emberek készítették találták ki és írták le pár ezer éve pl a kínaik 5000 éve számítják az időt ekkor a biblia gondolata az európai emberekben még fel sem merült sőt mi több az ő vallásuk sokszorta régebbi a keresztény vallásnál.Szóval mikor fogadjátok már el hogy a biblia csak egy mesekönyv és kb annyi valóság alapja van mint a hupikék törpikéknek!

Vagy mikor még vadászó gyűjtögető faj voltunk hogy olvasták volna el a palik na meg apalik és a két lókötő pali hogy ezt és ezt isten leírta a bibliába.Egyáltalán eleve hogyan írták volna meg még isteni sugallatra is abibliát mikor se írni se olvasni nem tudtak Európában 5000 évvel ezelőtt.Vagy isten ledobta az égből a bibliát mint zeusz a görög joghurtot?Mellesleg isten elmagyarázta az ősembernek hogy mi is az ABC sőt mi több megtanította olvasni?

Ugyan már az emberek fantáziájából született a biblia kb 2000 éve ugyan úgy mint az egy isten gondolata is,kitaláció az egész .Ez most olyan ha vamilyen csoda folytán vissza mennék 2000 évet az időben az akkori embereket még az én tudásommal is úgy eltudnám bolondítani, hogy még egy tyúkot is istenként tisztelnének mert annyira buták voltak akkoriban hogy minden hülyeséget elhittek mert nem értették a körülöttük lévé természet működését sem és ezt az egy két okosabb rafináltabb ember ki is használták akik későbbiekben papoknak hívtak.

Szóval ennyit a bibliátokról és az egy istennetekről!

2014. jún. 5. 16:21
 12/22 Kvasnika László1973 ***** válasza:
58%
A halált nem teremtette senki főleg nem az Isten. A halál ......jól fogalmazott az elöttem válaszóló ,, a halál az élet hiánya. Az ember pontosan azért hal meg mert az élet egyedüli forrásától , Istentől elfordult. Isten elöre megmondta hogy meghal az ember ahogy engedetlenné válik és elfordul az élettől.
2014. jún. 11. 11:07
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Először is, mivel nincs Isten, ne mtudott halált sem teremteni.

Másodszor, örülni kell a halálnak, hiszen az ad értelmet az életnek is. Képzeld el, milyen unalmas lenne örökké élni, 150 évnél már begolyóznál.

2014. jún. 13. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
LOL! Degenerált kérdés a tudatlanság és az előítéletek szüleménye. Kb. olyan mint amikor egy hozzá nem értő ember kérdez meg egy evolúcionistát, hogy ma miért nem lesznek a majmokból emberek? lol! Csak egy tudatlan ember kérdez ilyet.
2014. jún. 14. 13:18
 15/22 anonim ***** válasza:
Mivel ez a világrendszer nem tökéletes, így a halál "szükséges".Egy tökéletlen világban, ilyen (emberi) rendszerekben élni örökké...hát, az sem lenne jobb.
2014. jún. 14. 18:23
 16/22 Kvasnika László1973 ***** válasza:
63%
Sziasztok szertnék válaszloni annak aki azt írta hogy nincs Isten. Ha szerinted nincs Isten akkor úgye te se létezel??? Ha úgy érzed létezel akkor van Isten is. A halál pont ilyen halál= nem létezés. Mikor meghalsz megszünsz létezni. Amig élsz azért élsz mert része vagy annak ami Istentől van. Az élet része vagy . Amikor az első ember pár elfordult Istentől önként lemondott arrol hogy része legyen az Istentől származó életnek. Elhagyták Istent az élet egyedüli forrását. És mivel elfordultak Istentől a halál lett a részûk. De ez csak az után történt miután elfordultak Istentől. Amíg Istenhez hűek voltak nem kellett félniük a haláltól. Miért ??? Azért mert Istennek nincs köze a halálhoz az Istenben nincs halál.
2014. jún. 23. 14:18
 17/22 anonim ***** válasza:
36%
Kvasnika László1973 frappáns válasz! Tisztán látod az igazat és jól gondolkodsz. Sajnos egy megrögzött illetve bigott ateistának nem fogod ezzel megvilágosítani a sötét elméjét. Ők tényként kezelik az evolúciót és nem törődnek a megannyi hiányossággal ami ott virít benne. Én már többször érveltem az evolúció ellen, kézenfekvő bizonyítékokkal de sajnos ez is hasztalan. Ők bolondak akik nem akarják látni az igazat. Ha ismered Platón barlanghasonlatát akkor értheted milyen számomra ha megakarom mutatni nekik az igazat. A fejemet akarják érte venni, inkább élnek a sötétségben és annak hisznek amit látnak. Szomorú, de hát ez a Bibliában is le van írva.
2014. jún. 24. 11:07
 18/22 Kvasnika László1973 ***** válasza:
63%
Aki azt állitja hogy Isten úgy teremtette meg az életet hogy benne van a halál az azt állitja hogy az elemet is úgy készitik hogy eleve belegyártják azt is hogy ne legyen benne feszültség. Ez butaság amikor az elem lemerül akkor ,, meghal,, nem teszik elevebele az áramtalanságot. Úgyan így Isten is megteremtetteaz embert az orrábalehelte az életnek leheletét így lett az ember, élő lélekké. Isten figyelmeztette az embert hogy ne forduljon el Tőle, mert ha elfordul akkor meghal. Isten az élet forrása ha ettől a forrástól elfordulunk meghalunk.
2014. jún. 24. 12:09
 19/22 anonim ***** válasza:
53%
a halalt nem Isten teremtetteaz a bun eredmenye
2014. nov. 26. 17:23
 20/22 A kérdező kommentje:
Egyetértek a fölöttem válaszolóval, mert a Biblia is ezt írja a halálról Róma 5,12
2014. nov. 26. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!