Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért gyűlöli a halált?...

Isten miért gyűlöli a halált? Miért tekinti ellenségnek?

Figyelt kérdés

Egy vallási témájú szórólapon olvastam: "Isten vágyik rá, hogy feltámassza a halottakat. Gyűlöli a halált és a Szavában ellenségnek nevezi... Vágyik rá, hogy életre keltse azokat akiket megőrzött az emlékezetében és láthassa, hogy újra élnek a földön."

(1Korntusz 15:26) (Jób 14:14; 15)

2014. jún. 2. 07:58
1 2 3
 21/22 Mulder614 ***** válasza:

Azért mert örök életre teremtette az embert. És a halált az első emberpár bűnének a következménye lett.

És mivel gyűlöli a halált azért meg fogja semmisíteni.

2014. jún. 7. 11:01
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden válaszolónak, hogy megtisztelt.

Nem szerettem volna senkit egymásnak ugrasztani. Én nem vagyok túl járatos a témában, így a meglévő ismerteimre nem nagyon tudtam alapozni, ezért kértelek meg az itt lévő embereket...

Ez a szórólap, ha jól emlékszem Jehovás volt... üres óráimban el szoktam mélyedni ilyen kérdéseket, de ez a röpirat nekem új információ volt, mivel, nem értettem, ha Isten annyira gyűlöli a halált, akkor miért van egyáltalán halál és miért nem törli el pl most?

Én most minden választ felpontoztam, és remélem egyszer majd tudunk úgy beszélgetni ilyen témákról, hogy nincs köztünk ellenségeskedés.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki megtisztelt a válaszadással!

2014. jún. 7. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!