Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ahhoz, hogy valaki pap /...

Ahhoz, hogy valaki pap / apáca legyen, szűznek kell lenni vagy szűznek kell maradni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 1. 22:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Onnan kezdve, hogy bekerülsz, nem szabad szexelni.
2014. jún. 1. 22:58
 2/12 A kérdező kommentje:
és maszturbálni sem? Nem azért, de a szex hozzátartozik az egészséges testi és lelki élethez.. Nem értem miért tagadják meg maguktól.
2014. jún. 1. 23:00
 3/12 anonim ***** válasza:
Én attól még titokban csinálnám :D
2014. jún. 1. 23:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is.. xD na de most komolyan.. szerintetek hogy bírják ki?
2014. jún. 1. 23:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Jó páran sehogy.

A többinek is lelki betegségeket okozhat.

2014. jún. 2. 00:11
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy gondolom, hogy titokban mindenki azt csinál, amit akar (úgy értem, hogy az emberek elől el tudja rejteni), sokszor anélkül, hogy az kiderülne.

Így lehet az, hogy mind a cölibátust fogadott papok, mind az apácák elméletileg nem maszturbálnak, de amikor magukra maradnak, ember nem látja, hogy ki mihez kezd.

Én írtam ki egy olyan kérdést katolikusoknak, hogy valóban MINDEN bűnüket meggyónják-e a papnak?

Természetesen olyan válaszok érkeztek, hogy igen, minden egyes bűnt.

De én ezt sem tudom elhinni.

Persze biztos vannak már kialakult sablonszövegek, amiket gyónáskor előrántanak.

De nem hiszem, hogy a többség, aki el is megy gyónni, pontosan, mindegyik bűnét a nevén nevezi, és az elkövetések számát is számon tartja...

Bocsánat, ha látszólag off a válaszom.

2014. jún. 2. 00:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Sehogy nem bìrjàk ki..Legalabbis a legnagyobb %-a. Viszont sokkal apàca lezbikus/biszex kapcsolata van.

Elvileg a (katolikus)papok cölibàtust fogadnak ..de mennyirol kiderult h meleg, prostikat fogadnak stb.

2014. jún. 2. 11:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem az egészben,hogy miért fogadnak cölibátust,hiszen az Isten senkit nem kért erre,sőt nem is tiltotta senkinek sem,hogy éljen szexuális életet.Még a papokat sem!Pont azért adatott meg a szex az embernek,hogy örömüket leljék benne.Itt is meglátszik Isten szeretete irántunk,mert arra is gondolt,hogy ne csak a szellemi szükségleteinket elégítsük ki,hanem a fizikai szükségletünket is,és ráadásul elég kellemesen tegyük ezt.
2014. jún. 3. 00:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem Jézus mondta, hogy a papoknak pápáknak nem lehet feleségük.
2014. jún. 3. 09:05
 10/12 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, ennek a cölibátus dolognak történelmi vonatkozása van... (egyház ne tudja megtartani a birtokait.) De ha esetleg nem így van és nem Jézus mondta, akkor ki?
2014. jún. 3. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!