Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet valaki apáca?

Hogy lehet valaki apáca?

Figyelt kérdés
26 éves leszek januárban...katolikus vagyok,de nem gyakorlom...viszont szeretnék bevonulni...aki tudja konkrétan mi a módja menete ennek az kérem írja le nekem.

2013. dec. 26. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nem gyakorlod a vallásodat, akkor mégis mi indított arra, hogy apáca légy?

Ha csak el akarsz vonulni a világ elől, annak nem ez a legjobb módja.

Annyi biztos, hogy több kritériumnak meg kell felelni, pl. hivatástudat, elkötelezett hitélet stb. Pár évig novícia (apácatanuló) leszel, ez alatt eldöntheted, hogy valóban így szeretnéd-e leélni az életedet. Ha igen, akkor leteszed az örökfogadalmat, onnantól fogva nem lehet kilépni a rendből (vagy csak nagyon bonyolult ügyintézések árán).

2013. dec. 26. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos: nőnek kell lenned! (Gondolom ez megvan)

Másik nagyon fontos dolog: a legtöbb nő az élete során belekerül egy olyan időszakba, amikor apáca akar lenni. Olyan ez, amikor a fiúk katonák, rendőrök, vagy tűzoltók akarnak lenni vagy öngyilkosok.

Még egy fontos dolog: szeress szolgálni az embereknek. Idősek kakis fenekét törölni, a hányást felmosni, ugyanis az apácák nem csak imádkoznak naphosszat összezárva. Felejtsd el, hogy család, saját gyerek, orgazmus, csók, társ. Ha nagyjából ezek megvannak, akkor beszélgethetünk a többiről, mert ezek a dolgok még mindig csak a felszín.

Kellemes gondolkodást!

2013. dec. 26. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel. Komolyan.

Katolizálásra készülő 29/N.

2013. dec. 27. 01:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Több apácarend is létezik, először azok közül kellene választani, melyik a legszimpatikusabb. Nem feltétlenül kell hányást törölgetni, van, akinek nem arra van hivatása. Ha megvan, akkor az adott rendet kell megkeresni az ügyben.
2013. dec. 27. 01:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Amit az első válaszoló írt. Teljesen igaz. Ezenkívül, ha nem gyakorlod a vallást, nem léphetsz be egy rendbe sem, mert minimum három évnek kell eltelni a megtéréstől számítva. Vagyis, amikor elfogadod Jézus Krisztust megváltódnak. Rendszeresen jársz templomba, gyónsz, áldozol. Lelkivezetőd van.

Nem tudom miért szeretnél apáca lenni, de szerelmi csalódásból, vagy valami egyéb problémákból való menekülés miatt nem fog menni, még ha hívő lennél sem. Komoly hivatástudat kell hozzá. Én megjártam ezt az utat, így tudom miről beszélek.

2013. dec. 27. 03:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Családom,társam,gyermekem és egyéb normális életre utaló dolgok nekem ne lesznek és már lemondtam róluk...sokat kerestem de valahogy úgy látszik ez nem az én utam ,mert nem jön és nem jött össze sosem és már feladtam és nem várok olyanra ami meg sem történik valószínűleg soha....ezért döntöttem így...tudom ott megnyugodnék és az a én utam minden jel erre utal...
2013. dec. 27. 08:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha megkaptad az elhívást, akkor először próbáld meg rendezni kapcsolatodat Istennel. Utána keresd meg azt a rendet, ahová beállnál. A többit ott elmondják.
2013. dec. 27. 18:25
 8/8 anonim ***** válasza:

szia, engem is érdekelt adott téma, és első lépésben e-mail-ben, majd a válasz alapján személyesen kerestem fel egy rendet, ahol egy kedves nővértől tárggyal kapcsolatos kérdéseimre választ kaphattam/elérhetőség a honlap alján:

Ferences Mária Misszionárius Nővérek Társulata F.M.M.

[link]

2014. jan. 14. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!