Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért helyezik át mindig a...

Miért helyezik át mindig a papokat és egyéb egyházi személyeket egy idő után mindenhonnan?

Figyelt kérdés

Kezd nagyon elegem lenni a katolikus egyháznak ebből az orbitálbaroom szokássából, hogy ha jön egy jó pap valahová, szeretik a hívek, felépít egy közösséget, tényleg minden szépen működik, igazi lelki vezető, nem ferdült hajlamú, hanem egy normális ember, miért küldik el vadidegen közösségbe? Miért szivatják a közösséget is és a papokat is ezzel? Hogy ne szokják meg a közösséget? Ez rombolja amit felépített! Ki tudja, miért van ez az ostoba szokás? Félreértés ne essék, aktív és normális hívők vagyunk, nem elvakult idiőták, de most már legalább 4. alkalommal van ez, és már nagyon unom!

Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 22. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Azért, hogy ne ragaszkodjon túlzottan a földi dolgokhoz, személyekhez, neki Istenhez kell ragaszkodnia.
2013. júl. 22. 22:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon rossz amit írsz, mármint nem a válasz maga, hanem ha tényleg így van, akkor ez azért nem túl szociális hozzáállás.

Miért baj az ha a papok ragaszkodnak a barátaikhoz?

Ráadásul erős közösségromboló hatása van az ilyennek, pap elmegy máshová, közösség megunja hogy mondjuk az új messze nem nyújtja azt amit az előd, elmaradoznak, közösség ki van nyírva, na de hát, tényleg, az a fontos, hogy a pap nehogy már ember létére ragaszkodni merjen emberekhez. A katolicizmus reformálásra szorul! És nem csak az áthelyezéses történetek miatt!

2013. júl. 23. 03:34
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Bocsi, de szerintem kicsit túlreagálod.

Azért nem mindig helyezik át, nálunk itt az egyik atya, aki igaz, már nyugdíjas, kb. 40 éve van itt. A mi plébánosunk meg 15 éve. Igaz, mi szerencsések vagyunk, mert itt van elég pap. De pl. faluhelyen nem ilyen jó a helyzet. Ott sokszor egy pap jár végig 4-5 falut. Ha azért áthelyeznék a mi plébánosunkat, mert ott van egy öreg atya, aki már nem bírja és kell oda a fiatalabb, hogy ellássa a híveket akkor én azt megérteném. Sajnálnám, mert szeretjük az atyát, de megérteném. Nem csak rólunk szól a világ, hanem másokról is. Én megértem, ha ilyen van, nyilván a püspökségen ezt úgyis jobban látják, mint én. Van olyan falu, ahol egyáltalán nincs pap, vasárnap van egy mise, aztán kész. Ennyi a kapcsolat. Sajnos ilyen világot élünk, mivel nincs elég pap. Szóval ahol már foglalkozni is tud rendesen a közösséggel, ott annak már örülhetünk.

2013. júl. 23. 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Többen azt mondják, hogy azért helyezgetik át őket, mert kevés a pap. Bár azt nem értem, hogy miért tudnák így jobban ellátni a feladatokat, hiszen az áthelyezgetéstől nem fognak megszaporodni.
2013. júl. 23. 18:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Neem, nem reagáltam túl. Már többedszerre történik, és igazán tiszteletlenség a hívőkkel szemben, ha nem közlik az okot.

Aha, merthogy nincs közünk hozzá - hát akkor mégis ki a fenénekvan köze hozzá.

Komolyan mondom, szeretem a vallást, de az egyházban egyre inkább csalódott vagyok.

2013. júl. 24. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!