A Golgota gyülekezetekben hogyan, milyen kritériumok választják a véneket, és a felelős személyeket?
Két évig jártam a Golgotába, vénekről soha nem hallottam.
A vezetőnek, gondolom, kipróbált, makulátlan életvitelű, hitben erős férfinak kell lennie. Nő nem lehet.
Kedves első., megkérdezhetem, hogy miért hagytad ott őket?
Az angol „priest” (pap) szó a pre‧szbü′te‧rosz („idősebb férfi” vagy „vén”) szóból alakult ki a következőképpen: a középkori angol pre(e)st, az óangol prēost, a közönséges latin prester szóból, amely a késői latin presbyter szó összevonásából jött létre, és a görög pre‧szbü′te‧rosz szóból.
Tehát a "vén", mint keresztény elöljáró cím semmiképpen sem helytelen elnevezés, hiszen eredetileg így hívták az első sz.-i "papokat", azaz "véneket".
Első vagyok.
Semmi konkrét oka nem volt, máshova sodort az élet. Sokakkal a mai napig kapcsolatban is vagyok onnan, így "otthagyás"-ról nem is beszélnék, és mindig szeretettel fogok az ott töltött időre gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!